SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida
Digital marketing analyst på ICA

Digital marketing analyst

ICA Solna, Stockholms län Heltid
Ansök på företagets hemsida

ICA Sveriges marknadsavdelning söker en digital marketing analyst med fokus på främst organiskt innehåll i vårt digitala kanallandskap. Ett arbete som utöver ett fast team innebär många kontaktytor inom företaget. Har du erfarenhet och engagemang i att analysera och visualisera datadrivna rekommendationer mot tydligt uppsatta mål ska du definitivt läsa vidare.Om jobbet som digital marketing analyst

Vi söker dig som trivs i en kreativ föränderlig miljö där du tillhör ett team på sju kollegor inom content marketing för flertalet digitala kanaler. Det är i teamet du är närvarande och engagerad i vardagen för att löpande bidra med datadrivna insikter. Aktuella kanaler idag är webb, app, mail, YouTube, Instagram, Facebook och TikTok samt till viss del annonsering.

Utöver ditt team kommer du samarbeta nära andra områden på marknad för att bidra med insikter till helheten. Du kommer också arbeta nära ICAs övriga digitala analytiker inom utveckling för vårt gemensamma mål att skapa en kundupplevelse i världsklass.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Löpande analysera innehåll i vårt digitala kanallandskap för att öka insikterna om beteendet genom kundresan. Såväl ad hoc i vardagen som djupare på månadsbasis.
  • Sätta tydliga KPIer och mål samt stötta teamet för att nå dessa
  • Skapa rapporter för såväl teamet som samarbeten med exv leverantörer.
  • Skapa visualiserade automatiserade rapporter/dashboards för effektivisering i arbetet
  • Såväl leverera på uppföljningar som att blicka framåt och proaktivt se nya möjligheter 


Vi söker dig som:

  • Har utbildning och minst ett par års arbetslivserfarenhet av liknande arbete som digital marketing analyst med fokus på organiskt innehåll.
  • Har goda kunskaper i Google Tag Manager, GA och Meta eller annat relevant analysverktyg för sociala kanaler.
  • Har erfarenhet av GA4
  • Har erfarenhet av att pedagogiskt visualisera insikter och rekommendationer
  • Meriterande om du har erfarenhet av att analysera köpdata kopplat till digitala besök.
Vad händer nu?

Nu ser vi fram emot att du skickar in din ansökan.

Sista dag för ansökan är 11 juni 2023, urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan idag.

Ansvarig för rekryteringen är Head of content, Ann-Sofie Borg, [ Link removed ]

ICA ska spegla våra kunder och samhället, vi strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund, kompetenser, kunskap och erfarenheter. Tester kan förekomma i processen. Vi värnar om goda arbetsmiljöförhållanden med mål om helt rökfria arbetsplatser och tillämpar även drogtestning i samband med rekryteringen.Därför ska du välja ICA

Kan du få ett plus ett att bli tre? Vi kan. Eller vi försöker i alla fall. Bland annat genom att kombinera erbjudanden vi har inom våra olika affärer och skapa helt unika kunderbjudanden och paketeringar. Att tänka annorlunda, använda de senaste digitala möjligheterna och vara i ständig förändring är egentligen en grundförutsättning för alla oss som jobbar på ICA. Men kanske extra viktigt för oss som jobbar närmast kunderna, med marknadsföring, försäljning eller affärsutveckling. Med all kunddata vi har kan vi skapa analyser och insikter som blir konkreta erbjudanden - som gör varje dag lite enklare för kunderna. Erbjudanden de kanske inte själva vet om att de behöver. Än.

[ Link removed ]

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Job ID: R0019163