Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Controller till Tidsam jobb i Stockholm på Poolia

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Controller till Tidsam på Poolia

Controller till Tidsam

Poolia Stockholm, Stockholms län Heltid

Har du en god förståelse för redovisning och något års arbetslivserfarenhet som Controller, vill du vidareutvecklas inom affärsinriktad Controlling? I så fall har vi möjlighet att erbjuda dig en ny spännande utmaning i en bred tjänst som Controller med stort eget ansvar.

Tidsam, ägda av Bonnier News AB, Egmont Publishing, Aller Media och Förlags AB Albinsson & Sjöberg är Sveriges största leverantör av tidskrifter. På Tidsam ges du möjligheten att vara med och påverka såväl ditt eget arbete som verksamhetens fortsatta utveckling framåt. Du ansluter till ett bolag med duktiga, engagerade och drivna medarbetare. Tillsammans värnar man om hög trivsel och inkluderande arbetsklimat med tydlig vi-känsla. Du kommer arbeta i moderna och trivsamma lokaler på huvudkontoret i Stockholm, varmt välkommen med din ansökan!

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Som Controller på Tidsam ingår du i finansteamet som består av 7 personer. Du har en kollega inom controlling och du rapporterar till ekonomichefen. Du blir i tjänsten ansvarig för att avräkna de svenska förlagens försäljning med avdrag för Tidsams avgifter. Avräkningen inkluderar också att löpande säkerställa att den speglar det som är avtalat med förlagen. I ditt ansvar ingår att:

•   löpande avräkna de svenska förlagen enligt deadlines
•   göra kontinuerlig uppföljning av företagets likvida medel
•   aktivt stötta i prognos- och budgetarbetet
•   delta i bokslutsarbetet kvalitetskontroller, avstämningar och uppföljning av förlagens betalningsförmåga
•   i månatliga möten stämma med marknadsavdelningen förändringar inom det svenska segmentet: avslut, nytillskott, ändrade avtalsvillkor mm
•   förbättra och anpassa systemet Svea till Tidsams verksamhet inom det egna ansvarsområdet
•   löpande driva aktuella iScala utvecklingspunkter mot systemleverantören


I tjänsten får du möjlighet att själv verka för att kontinuerligt söka kunskap och höja din kompetens inom det egna yrket så väl som om företagets verksamhet. Du har ett nära och löpande samarbete med marknadsavdelningen. Vi ser även att du bidrar med att dokumentera kritiska arbetsuppgifter såväl som att effektivisera och rationalisera. Vidare säkerställer du att du tar till dig och praktiserar löpande de arbetsuppgifter som du har fått ansvaret för som backup.

Vem är du?
Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning inom ekonomi, gärna med inriktning redovisning eller företagsekonomi. Du har i grunden god förståelse för redovisning och har sedan gått vidare mot controllerhållet där du nu gärna vill vidareutvecklas. En fördel är om du har arbetat i en systemintensiv verkamhet med stora flöden.

Vidare ser du som en självklarhet att säkerställa att du och funktionen följer med i den digitala utvecklingen och du bidrar kontinuerligt med tankar kring förbättring och vidareutveckling av rutiner, processer och system. Du är en van användare av Excel och behärskar pivottabeller. Då du i tjänsten arbetar med såväl Sverige som Norge och ett fåtal andra internationella verksamheter är det ett krav att du behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Vi sätter mycket stort värde vid dina personliga egenskaper. För att passa in hos oss är du en engagerad person som tar stort ansvar. Tjänsten kräver god analytisk förmåga, att du kan sätta dig in i och förstår affären och dra relevanta slutsatser med en stor mängd information inkluderat.

Sist men inte minst är det viktigt att du är en god kommunikatör som bygger bra samarbeten med andra avdelningar internt och att du kan förklara ekonomisk information på ett pedagogiskt sätt.

Om verksamheten
Tidsam är Sveriges största tidskriftsleverantör och vi ser till att konsumenterna får tillgång till fantastiska tidskrifter och magasin via dagligvaru- och servicehandeln. Både i fysiska butiker och via e-handel. Vi levererar tidningar till ca 5 500 återförsäljare runt om i landet och vårt sortiment innehåller såväl svenska som internationella tidningar.

Sortimentet har många starka varumärken och en bredd som passar för både stora och små läsare. I Sverige säljs det tidningar till ett värde av 1,1 miljarder på ett år, ca 7 av 10 i åldern 9-79 år läser tidningar och hela 94 % läser på papper, endast 6 % digitalt.

Det arbetar ca 155 personer på Tidsam, fördelat på huvudkontoret i Stockholm, distribunalen i Värnamo och en säljkår i Sverige och Norge. Tidsam ägs av Bonnier News AB, Egmont Publishing, Aller Media och Förlags AB Albinsson & Sjöberg. Vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001.

För att veta mer se www.tidsam.se

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 61040