Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
Nej tack
SE
Vad vill du jobba med?

Controller till Tidsam - Sveriges största distributör av tidningsmagasin job in Stockholm at Poolia

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Du flyttas till en extern webbplats för att ansöka.

Ange din e-postadress nedan för att få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Controller till Tidsam - Sveriges största distributör av tidningsmagasin på Poolia

Controller till Tidsam - Sveriges största distributör av tidningsmagasin

Poolia Stockholm, Stockholms län Heltid
Ansök på företagets hemsida

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post


Har du god kompetens och förståelse för redovisning? Har du även ett par års erfarenhet som Controller och vill vidareutvecklas just som Controller? Då kan det vara dig vi söker!

Tidsam, Sveriges största leverantör av tidskrifter, erbjuder dig nu möjlighet till en mycket intressant och spännande utmaning. Arbetet utförs i moderna lokaler på huvudkontoret som är beläget vid Telefonplan i Stockholm, varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten
Du ingår i finansteamet som består av 7 personer och du har en kollega inom controlling och rapporterar till Ekonomichefen. I tjänsten som Controller har du kontakt med förlagen och ett nära samarbete med Tidsams marknadsavdelning som arbetar mot såväl svenska som internationella verksamheter.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
-löpande avräkna de norska förlagen samt ett fåtal internationella internationella förlag enligt deadlines
-löpande avräkna de svenska exporterande förlagens försäljning enligt deadlines
- aktivt delta i arbete med budget och prognos samt tillhörande uppföljning
- månatlig rapportering
-löpande kvalitetskontrollera den koncerninterna faktureringen
-i bokslutsarbetet ansvara för avstämningar av lagerkonton samt uppföljning av förlagens betalningsförmåga samt utföra kvalitetskontroller

För att driva controllerarbetet på bästa sätt tar du själv ansvar för att kontinuerligt söka kunskap för att höja din kompetens inom din yrkesroll och om företagets verksamhet. Du identifierar och dokumenterar kritiska arbetsuppgifter i syfte att säkerställa funktionens leveransförmåga. Du bidrar även till att driva utvecklingsarbete i systemet Svea.

Vem är du?
Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning inom ekonomi, gärna med inriktning redovisning eller företagsekonomi. Du har arbetat minst 2 år med redovisning och har god förståelse för helheten, ekonomiska flöden och processer. Meriterande är även om du arbetat ett par år som Controller, gärna i en organisation med stora flöden.

Vidare ser du som en självklarhet att säkerställa att du och funktionen följer med i den digitala utvecklingen och du bidrar kontinuerligt med tankar kring förbättring och vidareutveckling av rutiner, processer och system. Du är en van användare av Excel och behärskar pivottabeller. Då du i tjänsten arbetar med såväl Sverige som Norge och ett fåtal andra internationella verksamheter är det ett krav att du behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Vi sätter mycket stort värde vid dina personliga egenskaper. För att passa in hos oss är du en engagerad person som tar stort ansvar, är det tex något som behöver förbättras lyfter du det, kommer med förslag och driver frågan framåt.

Tjänsten kräver god analytisk förmåga, att du kan sätta dig in i och förstår affären och dra relevanta slutsatser med en stor mängd information inkluderat.

Sist men inte minst är det viktigt att du är en god kommunikatör som bygger bra samarbeten med andra avdelningar internt och att du kan förklara ekonomisk information på ett pedagogiskt sätt.

Om verksamheten
Tidsam är Sveriges största tidskriftsleverantör och vi ser till att konsumenterna får tillgång till fantastiska tidskrifter och magasin via dagligvaru- och servicehandeln. Både i fysiska butiker och via e-handel. Vi levererar tidningar till ca 5 500 återförsäljare runt om i landet och vårt sortiment innehåller såväl svenska som internationella tidningar.

Sortimentet har många starka varumärken och en bredd som passar för både stora och små läsare. I Sverige säljs det tidningar till ett värde av 1,1 miljarder på ett år, ca 7 av 10 i åldern 9-79 år läser tidningar och hela 94 % läser på papper, endast 6 % digitalt.

Det arbetar ca 155 personer på Tidsam, fördelat på huvudkontoret i Stockholm, distribunalen i Värnamo och en säljkår i Sverige och Norge. Tidsam ägs av Bonnier News AB, Egmont Publishing, Aller Media och Förlags AB Albinsson & Sjöberg. Vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001.

För att veta mer se www.tidsam.se

 

Rekommenderade jobb

Controller till Tidsam - Sveriges största distributör av tidningsmagasin
Poolia Stockholm Heltid
Chef automationsinstallationsgruppen till miljöteknikföretaget Logiwaste
FMR - Din HR-Partner Stockholms län - Upplands Väsby Heltidsanställd
Ej angett
Financial Controller to SodaStream Nordics
SJR AB Stockholms län - Stockholm Heltidsanställd
Ej angett
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Job ID: 59955