Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
Nej tack
SE
Vad vill du jobba med?

Compliance Officer till samhällsviktigt uppdrag job in Sundbyberg at Svenska Kraftnät

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Du flyttas till en extern webbplats för att ansöka.

Ange din e-postadress nedan för att få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Compliance Officer till samhällsviktigt uppdrag på Svenska Kraftnät

Compliance Officer till samhällsviktigt uppdrag

Svenska Kraftnät Sundbyberg, Stockholms län Heltid
Ansök på företagets hemsida

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Affärsverket svenska kraftnät har en central roll i Sveriges arbete med att uppnå energi- och klimatmålen. Just nu förstärker, moderniserar och bygger vi ut hela stamnätet i Sverige. Flera mycket omfattande infrastrukturprojekt pågår redan nu och andra är planerade att starta de närmaste åren. Det betyder att Svenska kraftnät växer. Vi söker därför medarbetare som gillar förändring och som drivs av ett engagemang för vårt samhällsviktiga uppdrag.  

Nu önskar vi rekrytera en Compliance Officer till en unik möjlighet att skapa en styrningsmodell och bidra till regelefterlevnad vad avser såväl våra styrdokument som fortsatt arbete med statstjänstemannarollen. Vi behöver dig som brinner för att sätta en modell för hur vi tar efterlevnaden av våra styrdokument vidare och som är en dedikerad kraft för etik och regelefterlevnad och vill driva Svenska kraftnäts fokuserade compliance-arbete.Om tjänsten

Vår verksamhet expanderar i snabb takt och de interna behoven av stöd och styrning inom området compliance är växande. I tjänsten kommer du arbeta i nära samråd med andra funktioner på Svenska kraftnät såsom finans, HR, internrevision och hållbarhet samt övriga verksamheten, som till stor del innefattar tekniska specialister.

Tjänsten är placerad på enhet Juridik, som består av 23 personer varav 11 är verksjurister.  Du kommer att rapportera till Chefsjurist/Enhetschef Juridik . Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.Dina arbetsuppgifter

Som Compliance Officer stödjer du verksamheten i olika regelverksrelaterade efterlevnadsfrågor. Det har t ex nyligen antagits en ny ordning för hanteringen av interna styrdokument där dessa ska följa en intern struktur som gäller för alla styrdokument inom organisationen.  Att implementera denna, tillse att det finns en modern efterlevnadskontroll och uppdatera riskbedömningen kring systemet är viktiga uppgifter som du kommer att utföra i nära dialog med verksamheten. Det innebär också utbildningar, rådgivning och efterlevnadskontroller.

Du kommer att ha ett mer direkt ansvar för det regelverk som avser statstjänstemannarollen och flödar utifrån de grundläggande rättsliga principer som är gemensamma för alla statsanställda i Sverige; Demokrati, Legalitet, Objektivitet, Fri åsiktsbildning, Respekt, Effektivitet & Service.

I rollen ingår även att arbeta med andra övergripande regelverk och styrdokument som ligger inom Juridikfunktionens ansvar.Din bakgrund

Vi söker dig som har en minst treårig akademisk examen inom exempelvis juridik, statskunskap, ekonomi eller teknik.

Vidare skall du ha:

  • Minst fem års erfarenhet av compliance-arbete inom bolag, organisation eller statsförvaltning,
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Vi ser gärna att du också har:

  • Erfarenhet av arbete med statstjänstemannarollen,
  • Erfarenhet av implementering av ett compliance-program,
  • Vana av att utbilda och informera,
  • Grundläggande juridisk kompetens.


 Dina personliga egenskaper

Personen vi söker besitter en god samarbetsförmåga och har vana av att arbeta med olika interna och externa intressenter. En förutsättning för att lyckas i rollen är att du har hög integritet, ett gott omdöme och är kommunikativ och lösningsorienterad, så att du kan leverera användbara råd, och stå upp för din uppfattning. Det är av stor vikt att du är självständig och ansvarstagande, då man i rollen förväntas ansvara för Svenska kraftnäts compliance-frågor. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar vi med FAIRPLACE* har du frågor rörande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Anna Lensmar-Friedman på tfn 076-000 25 55, mejl [ Email address blocked ] eller Lena Cardelius på [ Link removed ] . Du kan även kontakta rekryterande chef och chefsjurist Jessica Karlberg Lagrelius, tel. nr. 072-502 27 88 Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: [ Email address blocked ] . Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 22 maj 2021. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

 

Rekommenderade färdigheter

Vi (Textredigeringsprogram)
Internrevision (Skyddsföreskrifter)
Rådgivning (Förebyggande Djurhälsovård)
Arbeta Med Andra
Teknik (Undervisning)
Svenska (Undervisning)

Rekommenderade jobb

Compliance Officer till samhällsviktigt uppdrag
Svenska Kraftnät Sundbyberg Full-Time
Junior Hr Advisor till Vattenfall
Lernia Stockholms län - Stockholm Heltidsanställd
Ej angett
HR-Personal för kommande uppdrag
Lernia Stockholms län - Stockholm Heltidsanställd
Ej angett
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Job ID: 1431_GS_Svenskakraftnät