SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Compliance Lead på ICA Sverige jobb i Solna på ICA

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs and Events

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Compliance Lead på ICA Sverige på ICA

Compliance Lead på ICA Sverige

ICA Solna, Stockholms län Heltid


Kom till oss och bli IT Compliance Lead på ICA Sverige! 

Vi behöver dig med erfarenhet av regelefterlevnad i större organisationer och IT-funktioner i synnerhet. Vi tror att du är en stark och tydlig kommunikatör, med utmärkt förmåga att få saker att hända genom gott ledarskap, relevant kompetens och engagemang som smittar av sig. 

Hos oss kommer du få arbeta med ett av Sveriges största varumärken och vara en viktig del i att ge våra kollegor på ICA Sverige maximalt stöd och vägledning i compliance relaterade frågeställningar. Du kommer arbeta inom ICA Sveriges sponsorområde ”Verksamhetsutveckling och IT – VUIT”. Du trivs när du får påverka och vara delaktig att utveckla organisationens complianceförmåga och metoder. 

Du har erfarenhet av att leda compliancearbete, är bekväm i dialoger med revisorer och seniora ledare och ledningsgrupper. Du attraheras av att bedriva arbetet tillsammans med andra, du värderar det enkla och affärsmässiga. Förståelse av IT-utveckling & förvaltning, agila arbetssätt och DevOps är meriterande. 

Du har ett förtroendefullt sätt, är ansvarstagande, du trivs i styrande och stödjande roller med teamet i centrum och är orädd inför att lösa uppgiften på ett sätt som för organisationen skapar värde 

Du tillhör CIO Office, inom sponsorområdet Verksamhetsutveckling & IT där du bedriver arbetet som en viktig del av ett team, där uppdraget är att säkra och stödja ICA Sveriges IT-organisation med styrning inom viktiga och utvalda fokusområden som löper tvärs genom vår organisation och ofta med hög komplexitet. Vi driver arbetet i teamet framåt i enlighet med agila principer och i sprintar, där mycket av arbetet planeras och bedrivs tillsammans. 

Att vara Compliance Lead hos oss innebär… 

  • …arbete på främst taktisk nivå kring processer som kopplas till områdena Governance, Risk och Compliance (GRC) och med påverkan på ICA Sveriges leverans av I&T.  

  • …nära dialog och samarbete med vår CIO och IT-ledning med styrning och hantering av regelverk och policys som påverkar IT-leveransen. ​ 

  • …en framåtblickande omvärldsbevakning kring regelverk med potentiell påverkan på vår verksamhet. 

  • …att enkelhet och verksamhetsnära är ledord i ditt arbete. Det innebär att du verkar för att möjliggöra ett mer decentraliserat mandat i compliance-relaterade aktiviteter.​ 

  • …ett ansvar att samordna och utveckla VUITs riskprocesser. I detta ingår att skapa en kommunicerbar och förankrad rapportering av risk till olika intressenter såsom ICA Sveriges riskkommitté och CIO.  

  • …du håller ihop helhetsbilden för IT-organisationen och interagerar med funktioner såsom Internal Audit, Internal Control och andra compliance funktioner inom ICA Gruppen. 

  • …att du verkar lösningsorienterat och lyhört och ta hänsyn till olika perspektiv, verkar Compliance Lead för att hitta vägar framåt som leder till anpassning av processer, kunskapsdelning och effektivisering. 

Arbetet bedrivs i linje med ICA:s flexibla arbetsplatsmodell, vilket innebär att du har möjlighet att arbeta del av din tid från distans. När du jobbar på plats kommer du att sitta på ICA:s nybyggda och moderna kontor nära Solna Station i Arenastaden, med gym och motionsstationer. 

 

Mer om dig 

Vi ser att du har en högskoleexamen eller motsvarande, erfarenhet inom general IT management, och gärna erfarenhet av GRC relaterat arbete med särskilt fokus på complianceområdet. 

Du hanterar svenska och engelska flytande i både tal och skrift och är en god kommunikatör. 

Om ICA Sverige 

Som medarbetare på ICA är du en del av både goda måltider och god förändring. Allas bidrag är lika viktiga och bygger på att du har egen drivkraft, mod att förändra och förbättra. ICA är ett företag som grundar sig på enkelhet, engagemang och entreprenörskraft. Det är genom våra olikheter och vår ambition som vi har blivit framgångsrika. Vi tror på individens förmåga och kraften i det gemensamma. För oss är med andra ord individens förmåga och vilja att växa den viktigaste delen i vår gemensamma kraft. På ICA kan du prova olika utmaningar, få kompetensutveckling och möjlighet att förflytta dig inom företaget. Vi utvecklar kontinuerligt våra ledare för att de tillsammans med dig ska kunna skapa de bästa förutsättningarna för goda prestationer. Dessutom blir du en del av ett företag där gemensamma värderingar, dialog och ömsesidig respekt är hörnstenar. Hos oss kan du göra skillnad. 

Vi vill ha din ansökan senast 31 augusti 2022. 

Johannes Yggmark 

Chef CIO Office Chapter 
[ Email address blocked ]  
ICA Sverige  

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: R0015542