SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

CloudBackend söker junior C++-utvecklare med produktfokus! jobb i Linköping på Framtiden

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs and Events

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
CloudBackend söker junior C++-utvecklare med produktfokus! på Framtiden

CloudBackend söker junior C++-utvecklare med produktfokus!

Framtiden Linköping, Östergötlands län Heltid


”Det här är en unik chans att vara med och bygga en global, revolutionerande tjänst. De tekniska utmaningar vi har löst anses allmänt vara omöjliga att lösa; men det är vad vi gör. Vi löser det omöjliga, varje dag. Vårt team står bakom två av cloud-marknadens mest kända varumärken och vi vet att CloudBackend kommer bli det tredje.”

-Daniel Arthursson

Junior C++-utvecklare med produktfokus
CloudBackend står i begrepp att lansera en revolutionerande ny databastjänst, en ”Edge Database Platform as a Service” (Edge dbPaaS). Tjänsten gör utvecklare signifikant mer produktiva, då alla utmaningar med att utveckla och hantera API:er för molndatabaser är lösta från start. Samtidigt är all data synkad med alla uppkopplade enheter och noder, för att därigenom ytterligare förenkla applikationsutvecklingen. Detta möjliggör för front-end-utvecklare att bygga en komplett applikationslösning och därigenom bli full-stack-utvecklare.

Detta är en revolutionerande teknologi för utvecklare inom såväl web och mobil-applikationer som IoT-applikationer. Det är en nyckelteknologi för att möjliggöra decentralisering av data, edge-computing och teknikskiftet till databaser som en tjänst, istället för att manuellt installera och köra databaser på ett moln.

Produktlanseringen är beräknad till slutet av Q2 2022, varför vi nu behöver fler duktiga utvecklare till vårt team. Vi har en väldigt ambitiös och spännande utvecklingsplan och vi räknar även med att få in omfattande feedback och önskemål från kunder och användare efter lanseringen.

Vårt mål är att bygga en tjänst från Linköping som används av miljoner utvecklare över hela världen. Vi är övertygade om att det finns en möjlighet för vår dbPaaS att etableras på en marknad som idag domineras av bolag som AWS, Azure och Google Cloud – medan dessa bolag samtidigt är leverantörer till oss och presumtiva återförsäljare av vår tjänst. I och med skiftet till decentralisering och edge-computing finns det en möjlighet för nya aktörer som CloudBackend att komma med innovativa tjänster.

DINA ARBETSUPPGIFTER
Som junior C++ utvecklare på CloudBackend kommer du ingå i SCRUM-teamet och arbeta för att realisera product roadmap. Det är ett innovativt arbete fokuserat på produktutveckling av företagets egna databastjänst. Du blir en viktig del av företaget och har goda chanser att utvecklas med det växande företaget.

Tjänsten är en unik möjlighet att få vara en del av att skapa en ny svensk unicorn, varför vi erbjuder våra medarbetare möjlighet att köpa optioner i bolaget. Teamet bakom CloudBackend har tidigare uppfunnit, utvecklat och lanserat iCloud samt skapat varumärket MyCloud. Efter skapandet av två av världens mest kända moln-varumärken, är det nu dags att skapa ett tredje och vi söker efter medarbetare som vill vara med på den spännande resan.

Ansvarsområden:
  • Utöka CloudBackends befintliga SDK och Micro Cloud med ny funktionalitet enligt uppsatt utvecklingsplan.
  • Programmera i C++ och vara en del av ett distribuerat SCRUM-team.
Ditt blivande team förväntas bestå av 20 kollegor innan årets slut. Nu har du chansen att vara med på starten av något som kommer göra skillnad!

OM FÖRETAGET
CloudBackends Database Platform as a Service är en decentraliserad, policy-driven databas som minskar svarstider genom att lagra data i molnet, i edgen och på enheter distribuerat. Tjänsten är helt unik och lanseras under 2022, med avsikt att nå miljontals användare världen över.

Med CloudBackend kan en startup eller apputvecklare lansera en global tjänst med prestanda över hela världen som uppfyller alla lokala datalagringsdirektiv, utan att det krävs en enorm utvecklingsinsats. App- och webbutvecklare som normalt lägger mycket tid på datahantering mellan klienter och backend kan istället lägga tiden på att förbättra användarupplevelse och funktionalitet. CloudBackends kunder kan helt enkelt lansera bättre lösningar snabbare, med mindre resurser, där de slipper tråkig ”data plumbing”, synkning av data, eller drift av utspridda databaser i molnet.

Teamet är virtuellt och fördelat över Sverige och Kanada.

DIN PROFIL
Vi söker utvecklare som vill bygga något unikt som kommer påverka och användas av miljoner människor över hela världen. Utvecklare som bryr sig om kvalitet och som känner yrkesstolthet över den kod och arkitektur de skapar. Vi söker helt enkelt medarbetare som vill ha ett jobb där de kan göra skillnad och som känner ansvar för att hitta den bästa lösningen. Du brinner för att skriva bra kod och att lösa programmeringsproblem.

Det är meriterande med hobbyprojekt och egna projekt som du byggt.

Tjänsten kräver säkerhetsprövning med bakgrundskontroll och säkerhetssamtal, då positionen kan komma att lyda under säkerhetsskyddslagen.

Krav:
  • Eftergymnasial utbildning inom programmering
  • Flytande i Svenska samt Engelska (tal och skrift)
  • Behärskar C++ (gärna som huvudspråk)
  • Har kunskap inom Objektorientering och GIT
  • Vana att använda Linux
  • Svensk medborgare
Meriterande:
Kunskaper inom; SCRUM, JSON, XML, SQL, Java, Python, Docker, Ruby, Objective-C, Shell Script

OM FRAMTIDEN
Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

Den här tjänsten är en direktrekrytering, du kommer bli anställd direkt av CloudBackend, Framtiden AB ansvarar för rekryteringen.

VILLKOR

Startdatum: Omgående, efter överenskommelse
Placeringsort: Linköping (arbete på distans eller från kontoret)
Arbetstider: 8 timmar per dag. Flex med tillgänglighet 10:00 – 16:00
Omfattning: Heltid, Tillsvidare

Antar du utmaningen? Är du CloudBackends nästa talang och medarbetare i framgångsteamet?

-
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 35955000114493329