Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Chef till Verksamhetsutveckling och IT, område Merchandise & Finance jobb i Solna på ICA

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Chef till Verksamhetsutveckling och IT, område Merchandise & Finance på ICA

Chef till Verksamhetsutveckling och IT, område Merchandise & Finance

ICA Solna, Stockholms län Heltid

Vill du spela en central roll i ett av ICA Sveriges mest viktiga och prioriterade områden? Du erbjuds en roll där du får chans att driva affärskritiska drift- och utvecklingsfrågor tillsammans med fantastiska och kunniga medarbetare!


På VUIT ansvarar vi för att driva IT frågan och stötta och utveckla affären där vi har en ledande roll i ICA Sveriges förändringsresa. Hos oss råder ständig utveckling där vi bl.a. satsar stort på onlineaffären, automation och att bli mer datadrivna. Inom Merchandise & Finance har vi nyligen bytt teknisk plattform och nu påbörjas arbetet med att se över våra processer, rutiner och arbetssätt för att få ut kraften av denna investering.


Det här är ditt blivande jobb 

Som Chef Merchandise & Finance på VUIT är du ansvarig end-to-end för leveranserna till verksamheten både ur ett process- och IT-perspektiv. Du agerar som en proaktiv rådgivare runt möjligheter och utmaningar med IT till ICA Sveriges verksamhet och förespråkar ett förändringsdrivet ledarskap med fokus på affärsdriven IT. Vidare ansvarar du för budget, prognoser, ekonomiskt utfall, leverantörskontrakt och uppföljning för samtliga av avdelningens kostnadsställen.


Du kommer också att säkerställa att utveckling sker i enlighet med rådande utvecklingsplan, verksamhetens behov och den övergripande IT -strategin. Du bidrar aktivt till såväl kapacitets- som portföljstyrning inom VUIT och till ICA Sveriges totala framgång även utanför det egna ansvarsområdet.


Verksamhetsområdet består av 100-talet medarbetare där du leder fem direktrapporterande chefer. Du driver din egen ledningsgrupp och ingår i tre andra, VUIT, Mechandise och Finance. Du rapporterar direkt till CIO för ICA Sverige.


Vem är du?  

Vi söker dig som har en relevant universitetsutbildning och flera års erfarenhet som senior ledare där du lett andra chefer samt haft budget- och resultatansvar.  Du har erfarenhet av ledningsgruppsarbete och att hantera komplexa affärs- och IT-relaterade frågor, gärna inom retail och/eller större organisationer. Du brinner för att utveckla affären, har intresse för ny teknik samt erfarenhet av agila arbetssätt, processer, metoder och verktyg.

Rollen kräver att du har erfarenhet av förändringsledning och att driva en IT-organisation inom drift, förvaltning och utveckling. Du förstår verksamhetsflödena utifrån ett arkitekturellt perspektiv samt att driva den typen av diskussion både inom IT och verksamhet. Verksamhetsförståelse är viktigt och det är därför önskvärt om du tidigare har arbetat inom Sortiment och Inköp eller liknande.


Som ledare är du van att arbeta både strategiskt såsom taktiskt och operativt och har ett stort intresse för transformation och förändring i alla led. Du har lätt för att bygga och utveckla relationer, är positiv, kan delegera ansvar och leda genom andra. Du har en god förmåga att balansera behov av förändringsarbete med struktur, metodik och utveckling av befintliga arbetssätt.

Kontaktinformation  

Frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen besvaras av Rekryterare Bojana Mijocevic 076-6951533 och Markus Öhman 076-6956204


Sista dag för ansökan 

Ansök så snart som möjligt, då vi gör löpande urval. Dock senast 2021-10-09 


Anställningsform 

Tillsvidareanställning.  


Vi tillämpar drogtestning i samband med rekryteringsförfarandet.  


Välkommen med din ansökan! 

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: R0014251