Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Chef Intransport jobb i Solna på ICA

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Chef Intransport på ICA

Chef Intransport

ICA Solna, Stockholms län Heltid

Är du en ledare som drivs av att skapa hållbara resultat och utveckla verksamheten? Vill du vara en del av ett engagerat och målinriktat team som har startat en omvandlingsresa mot en mer hållbar, digitaliserad och effektiv transportorganisation?

ICA Logistik Transport söker nu en Chef Intransport som vill vara med och utveckla en verksamhet med stora ambitioner där vi arbetar med medarbetaren och kunden i fokus.

ICA Logistik är en samhällsviktig funktion med uppdraget att säkra ICAs varuförsörjning från leverantör till ICAs butiker och e-handelskunder med hög kvalitet, service, kostnadseffektivitet och hållbarhet. ICA Logistik levererar varje dag varor till ICAs butiker över hela Sverige. Verksamheten är både stor och komplex med snabba och högt integrerade flöden.

Transportorganisationen är en central funktion inom ICA Logistik med syfte att säkerställa transporter av livsmedel och specialsortimentet genom hela försörjningskedjan från leverantör till ICA-butik samt skapa förutsättningar för en kostnadseffektiv logistik med fokus på miljö. Nu finns en spännande möjlighet för rätt person att leda vår internationella intransportverksamhet i en tid av stora förflyttningar.

Arbetsuppgifter

Huvudsakligt ansvarsområde som Chef Intransport är att leda vår internationella intransportorganisation som ansvarar för att skapa konkurrenskraftiga transportlösningar för globala hemfrakter, såväl containerfrakter som landfrakter via tåg och väg. Det är en stor bredd på frågeställningarna där du kommer leda och fokusera på det strategiska arbetet men behöver också vara stöd i frågor av mer operationell karaktär. Tillsammans med ditt team utvecklar och implementerar du effektiva transportlösningar utifrån kundens behov ur kvalitets-, kostnads- och miljösynpunkt. Ni driver aktivt uppföljning och utveckling av våra leverantörsrelationer och sist men inte minst är ni kontakten, både internt och externt, för intransportrelaterade frågor.

Du kommer ha en viktig roll i att stödja organisationen i den transformationsresan som vi har startat med fokus på nya IT system och arbetssätt, beteenden och ledarskap. Du kommer med hjälp av din erfarenhet och kompetens bidra till att skapa rätt förutsättningar för att funktionen ska nå uppsatta mål genom ett löpande förbättringsarbete.

Du rapporterar till Transportchef Sverige och är en del av ICA Sveriges transportledning där du bidrar utifrån ett holistiskt och initiativrikt perspektiv.  Som del av transportledningen kommer du ha en viktig roll av en utveckling av hela ICAs transport.

Din profil

Vi söker dig som har en relevant högskoleexamen och flera års erfarenhet av ledande befattningar inom logistik- och transportområdet, har du dessutom erfarenhet av internationell logistik inom retail är det meriterande. Ditt ledarskap präglas av tron på individers möjlighet att växa och du styr genom att förmedla en tydlig målbild och har en utvecklad förmåga av att identifiera vad som krävs för att nå den. Du är en god förändringsledare och har arbetat med att effektivisera och utveckla verksamheter med goda resultat.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av din förmåga att planera, implementera och agera strategiskt, alltid med verksamheten och kunden i åtanke. Med hjälp av din logistik- och transporterfarenhet, i kombination med ditt analytiska sinne förbättrar du våra arbetssätt inom ditt kompetensområde. Du är ambitiös och självmotiverad att förstå och bidra till ICA Transports framgång. Då vi är beroende av starka nätverk med många intressenter använder du dina utmärkta kommunikativa färdigheter för att bygga pålitliga och långvariga relationer. Vi verkar med globala avtalsparter vilket gör att du behöver ha goda språkkunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.

För att lyckas i rollen krävs det att du är pedagogisk och entusiasmerande med mycket god kommunikativ förmåga för att skapa förståelse för förbättringsarbete. Du har ett starkt personligt ledarskap som väl balanserar med ICAs värderingar. Du är strukturerad och metodisk samt gillar samarbete med olika funktioner och människor i en komplex och föränderlig vardag. Du har en naturlig förmåga att ständigt utveckla organisationen och förbättra verksamheten genom att leda ditt team och andra grupper mot uppsatta mål. Vidare besitter du en analytisk förmåga att både fördjupa och förenkla problemställningar.

Ditt team kommer finnas i Solna och Göteborg och placeringsort kan vara flexibel. Denna position innebär en del resor, främst inom Sverige.

Om ICA

ICA Gruppen är ett av Nordens ledande detaljhandelsföretag med verksamhet inom mat och måltider, bank, apotek, specialvaror och fastigheter. ICAs värderingar grundar sig på enkelhet, engagemang och entreprenörskap. Balansen mellan individens drivkraft och kraften i det gemensamma är en del av vår framgång. Har du vilja och egna idéer finns en mängd möjligheter att lyckas hos oss.

Sista dag för ansökan:

Rekrytering sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Sista ansökningsdag är 31 januari 2022. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Kontaktpersoner:

Åsa Meivert Rydén, tillförordnad chef ICA Transport Sverige: [ Link removed ] [ Link removed ]

Malin Gerestad, HR BP: [ Link removed ]  

Vi ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. Vi värnar om goda förutsättningar för ett hållbart arbetsliv för våra medarbetare med god arbetsmiljö och möjlighet till ständig utveckling. Vi tillämpar kompetensbaserad rekrytering. Drogtestning förekommer i samband med vissa av våra rekryteringsprocesser.

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: R0015200