Jobbet Chef för Riksgäldens avdelning för Finansiell stabilitet och konsumentskydd har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Chef för Riksgäldens avdelning för Finansiell stabilitet och konsumentskydd publicerad av Riksgälden

Heltidsanställd
Stockholm

Arbetsbeskrivning

Riksgälden är statens centrala finansförvaltning. Vi bidrar till att statens pengar och finansiering hanteras effektivt och att det finansiella systemet är stabilt. Vi spelar därmed en viktig roll i samhällsekonomin och på finansmarknaden. I uppdraget ingår att vara statens internbank, förvalta statsskulden och ge statliga garantier och lån. Riksgälden ansvarar också för statens bankkrishantering och insättningsgarantin. Vårt kontor med cirka 180 medarbetare finns i centrala Stockholm. Läs mer på www.riksgalden.se


Avdelningschef till Finansiell stabilitet och konsumentskydd


Vill du vara med och värna den finansiella stabiliteten i Sverige?

Riksgälden har sedan drygt tre år tillbaka uppdraget inom finansiell stabilitet att ansvara för att hantera banker i kris. Vi har också ansvar för det förebyggande stöd som staten kan vidta för att tillfälligt stötta institut som i grunden är livskraftiga. Vi ansvarar även för insättningsgarantin. På så vis bidrar vi till att upprätthålla den finansiella stabiliteten och till att minska samhällets kostnad vid en bankkris. Riksgälden söker nu chef för avdelningen som ansvarar för bland annat bankkrishantering.

Din roll som chef för avdelningen Finansiell stabilitet och konsumentskydd innebär att utveckla, driva och förvalta arbetet inom bankkrishantering (resolution), förebyggande statligt stöd, insättningsgarantin och investerarskyddet. Uppdraget innebär bland annat att utveckla avdelningens analysförmåga inom dess ansvarsområden. Uppdraget innebär även att företräda Riksgälden mot andra myndigheter samt internationellt och därutöver att ansvara för kommunikationen mot relevanta målgrupper. Du rapporterar till riksgäldsdirektören och ingår i myndighetens ledningsgrupp.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Leda arbetet med att utveckla statens bankkrishantering enligt det nya resolutionsregelverket och samarbeta med utländska myndigheter och organisationer,
  • Ansvara för att bedriva ett omfattande krisplaneringsarbete, hantera eventuella ersättningsfall under insättningsgarantin och hantera banker i kris,
  • Analysera och utveckla regelverk och dess effektivitet för finansiell stabilitet,
  • Omvärldsbevaka och ingå i internationella arbetsgrupper,
  • Ansvara för verksamhetsplanering- och utveckling, målstyrning, budgetering och kompetensutvecklingsfrågor,
  • Driva förändringar, samordna och utveckla processer samt hantera policyfrågor inom avdelningens områden och
  • Bidra i den övergripande ledningen och styrningen av Riksgälden

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av att leda analysarbete kring samhällsekonomiska och finansiella frågor. Du har erfarenhet av att arbeta på eller i nära samarbete med myndigheter samt erfarenhet av arbete i internationella arbetsgrupper. Rollen kräver en högskoleexamen på lägst mastersnivå inom nationalekonomi, företagsekonomi eller juridik, högre examensnivåer är meriterande. Tjänsten kräver även att du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Vi söker en erfaren person som är van att leda och fatta beslut även i svåra situationer, som är tydlig i sin kommunikation, är stabil och strukturerad samt har hög integritet. Vi kommer att lägga stor vikt vid lämplighet för tjänsten samt dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder en central roll med internationella kontaktytor och med möjlighet att driva utveckling i en organisation med korta beslutsvägar. Riksgälden är en arbetsplats med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter, och vi spelar en viktig roll i samhällsekonomin och på den svenska finansmarknaden. Vår vision är att tillsammans göra Riksgälden till en förebild både i Sverige och internationellt. Våra värderingar präglas av öppenhet, trygghet och professionalitet i utförande av vårt arbete. Riksgälden strävar efter att vara en hållbar och attraktiv arbetsgivare, där mångfald, olika erfarenheter, kompetens och bakgrunder tas tillvara.

Kontakt
Om du har frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Gabriella Hedlund på Chefspoolen, som hjälper oss med denna rekrytering, på tel 0709955888. Det går också bra att kontakta avdelningschefen för Stab, Jörgen Eklund, på tel 08-613 45 95.

Information
Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. Arbetspsykologiska tester kan komma att ingå som en del av rekryteringsprocessen. Tjänsten är säkerhetsklassad vilket kräver svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning. Som anställd vid Riksgälden kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Ansökan
Urvalet sker löpande så välkommen med din ansökan snarast, dock senast 29 juli.
Vi tar emot din ansökan via Riksgäldens hemsida HÄR

Referens

12D42ABB59FB4D3FBCB42D61476B5

Om företaget

Chefspoolen är ett svenskt företag med verksamhet inom rekrytering, coaching och ledarskapsutveckling. Våra kunder finns över hela Sverige i det privata näringslivet och inom offentlig sektor.

Alla våra konsulter har lång egen chefserfarenhet – din garanti för ett lyckat resultat. Chefspoolen sätter sig snabbt in i företaget och förstår behov, förändring och utveckling. Vi hjälper våra kunder att nå sina mål genom rätt rekrytering och utveckling av chefer och specialister. Våra kontor finns i Malmö, Stockholm och Göteborg.

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till