Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Chef för koncernens Shared Service Center inom Ekonomi & HR till Axfood jobb i Jönköping på Clarify

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Chef för koncernens Shared Service Center inom Ekonomi & HR till Axfood på Clarify

Chef för koncernens Shared Service Center inom Ekonomi & HR till Axfood

Clarify Jönköping, Jönköpings län Heltid

Chef för koncernens Shared Service Center inom Ekonomi & HR till Axfood, Jönköping

Är du redo för att leda, fortsätta utveckla och skapa nya möjligheter för ett av Sveriges största Shared Service Centers? Vill du bli en viktig del inom Axfoodfamiljen där du kan påverka, driva utveckling och spela en betydande roll i Axfoods fortsatta framgångar?  

För dig med ett utpräglat och framgångsrikt ledarskap och som motiveras av närheten till både affären och den egna verksamheten samtidigt som du bygger och utvecklar relationer, kan detta vara en spännande möjlighet!

Arbetsbeskrivning:

Axfoodkoncernens Shared Service Center (SSC) är ett av de största i Sverige och supporterar ett av Nordens största börsnoterade bolag inom Dagligvaruhandeln. Inom Axfood kommer du få möjlighet att arbeta medvetet och långsiktigt mot gemensamma mål och fortsatta framgångar med stort fokus på utveckling och samverkan.

I din roll kommer du vara ansvarig för att driva och utveckla Axfoods SSC inom Ekonomi och HR med cirka 120 medarbetare på plats i Jönköping. Du kommer leda arbetet med strategisk och långsiktig planering av SSC:s uppdrag genom vidareutveckling av processer, rutiner och servicenivåer. Ett stort fokus i din roll kommer också vara att tillvarata den kompetens som finns, säkerställa utvecklingsplaner för medarbetare samt kartlägga och bygga framtida nyckelkompetens. Dessutom får du möjlighet att samverka med olika funktioner och roller i organisationen. Tjänsten ingår i koncernekonomiteamet tillsammans med bland annat koncernredovisning och rapporterar till Koncernekonomichefen.

Några praktiska exempel på arbetsuppgifter och vad rollen ska åstadkomma:

 • Säkerställa SSC som en högkvalitativ stödfunktion till Axfoodkoncernens affärsdrivande enheter, stödfunktioner och externa franchisetagare
 • Samverka med nyckelroller i koncernen såsom koncernens ekonomi och HR-chefer och aktivt driva en kontinuerlig vidareutveckling av processer och kunderbjudande
 • Borga för en ledar- och medarbetarkultur som präglas av tydliga mål och möjlighet till kompetensutveckling likväl personlig utveckling
 • Driva och delta i budget- och ledningsgruppsarbete

Den vi söker:

Du har akademisk grund och minst 10 års arbetslivserfarenhet från ledande befattningar inom Ekonomi från större bolag. Du är dessutom kundorienterad och affärsmässig med ett utpräglat och coachande ledarskap.

 • Goda kunskaper inom ekonomi och finansiella processer med större flöden
 • Grundläggande kunskaper inom HR området
 • Har arbetat med ledningsgrupparbete och tidigare lett chefer i flera led
 • Aktivt arbetat med verksamhetsutveckling avseende ekonomi och affären kopplat till verksamheten, gärna i större organisationer
 • Meriterande om du arbetat i liknande roll tidigare

För att lyckas och trivas i rollen bör du även:

 • Vara lösnings- och resultatorienterad
 • Förstå och agera på kunders behov och kunna förutse framtida behov
 • Ha god analytisk förmåga
 • Vidareutveckla kundrelationen både internt och externt
 • Arbeta strukturerat med planer och strategier samt uppföljning av dessa


Om Axfood

Axfood grundades år 2000 och är en ledande koncern inom dagligvaruhandeln i Sverige och näst störst på marknaden med en marknadsandel om cirka 20 procent. Koncernen består av en familj av varumärken och är unik i sitt slag på den svenska marknaden. Här ingår butikskedjorna Willys och Hemköp, liksom Tempo och Handlar’n. Grossistförsäljning sker genom Axfood Snabbgross samt Dagab som även ansvarar för koncernens produktutveckling, inköp och logistik. I Axfood ingår även Mat.se, Middagsfrid och Urban Deli samt delägda Apohem och Eurocash.

Bakom butiksscenen finns de koncerngemensamma funktionerna såsom Affärsutveckling, Ekonomi inkl. SSC, HR, IT och kommunikation. Totalt har Axfood drygt 11 000 anställda och en nettoomsättning om mer än 53 miljarder kronor 2020. Axfoods aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och huvudägare är Axel Johnson AB.

Välkommen med din ansökan!
Vi som samarbetar med Axfood i denna rekrytering är Clarify och vi ser fram emot din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Kontakta gärna ansvariga Louise Poltoft på 070-775 99 01 eller Julia Zovko 070-332 89 98 vid frågor. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: clarify613