Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
Nej tack
SE
Vad vill du jobba med?
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Du flyttas till en extern webbplats för att ansöka.

Ange din e-postadress nedan för att få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
CFO till växande bolag inom hårvårdsbranschen på FMR - Din HR-Partner

CFO till växande bolag inom hårvårdsbranschen

FMR - Din HR-Partner Göteborg, Västra Götalands län Full-Time
Ansök på företagets hemsida

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Baldacci AB grundades år 2006 i Göteborg. Vi är ett Gasellföretag med AAA-rating och en av de största oberoende frisördistributörerna i Norden. Några av våra varumärken är Olaplex, Björk O&M med flera. Över 8000 frisörer köper sina produkter från oss och vi exporterar dessutom till Norge, Finland, Holland och Danmark där vi även har ett helägt dotterbolag. I dag är vi drygt 50 anställda med huvudkontor i Västra Frölunda. Läs mer på www.baldacci.se.

L'ANZA EP SWEDEN AB är ett svenskt växande bolag som är generalagent i Norden för L'ANZA HEALING HAIR COLOR & CARE, och i Sverige för varumärkena Moroccanoil, Eugene Perma, m fl. Vi arbetar med ett totalkoncept med produkter inom hårvård, styling, färg, exklusiva saxar och är en exklusiv samarbetspartner åt frisörer. Vi är 30 anställda och vårt nordiska huvudkontor och utbildningscenter ligger i Malmö. Läs mer på www.lanza.se.

Är du en affärsinriktad civilekonom med fokus på resultat, mål och företagets utveckling. Har du flerårig erfarenhet som CFO/Ekonomichef? Trivs du i att arbeta i en utvecklande organisation? Då kan det här vara jobbet för dig!

Vi söker nu en CFO som skall ansvara för affärsutvecklingen och den ekonomiska styrningen i Baldacci och vårt systerbolag L’anza EP Sweden. Våra bolag ingår i Storskogen, ett rörelsedrivande investmentbolag som förvärvar och driver välskötta och lönsamma bolag med ledande ställning på sin marknad. Storskogen har planer på framtida börsnotering. Du är placerad på Baldaccis kontor i Västra Frölunda men kommer också att tillbringa en del tid på L’anzas kontor i Malmö.

Beskrivning av tjänsten
Som CFO kommer du att ha ansvar för intern och extern ekonomisk rapportering till VD, ägare och styrelse. Du kommer aktivt analysera kostnadsutveckling och föreslå åtgärder, varav kapitalbindningen är ett prioriterat område, samt förse kollegor med rapporter för styrning av respektive område. Den löpande redovisningen som utförs av vår externa redovisningsbyrå som du ansvarar för. Du kommer i din roll som CFO att rapportera till VD och ingå i ledningsgruppen.

I din roll kommer du bland annat ansvara för följande områden:

  • Månads- och årsbokslut
  • Budget
  • Prognoser
  • Statistik
  • Likviditetsplanering
  • Valutaplanering
  • Kontakt med banker
  • Skattefrågor och -redovisning
  • Se till att gällande lagar och avtal följs vad gäller redovisning och skatteprinciper

Kvalifikationer och personliga egenskaper
Civilekonom med minst fem/tio års erfarenhet strategiskt och operativt med liknande arbetsuppgifter. Du har förståelse för företagets ekonomiska processer och dess påverkan och innebörd för verksamheten. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat i ett företag som har varit med om en börsintroduktion och/eller byte av affärssystem. Som person har du förmågan att leda och engagera medarbetare, drivs av resultat och att leda utvecklingen framåt tillsammans med ledningen. Du är analytisk, noggrann, har en förmåga att se helheten och är en god kommunikatör. Vi ser att du är en proaktiv och affärsinriktad person som trivs med att vara en aktiv spelare i verksamheten och bidra till företagets tillväxt- och lönsamhetsmål. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Vi erbjuder bred och varierad roll med mycket ansvar där du själv har stora möjligheter att påverka tjänstens innehåll och utvecklingen framåt. Du får arbeta i en kreativ och framåt bransch med välkända såväl som nya varumärken på ett företag med framåtanda och där vi har roligt på jobbet.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Baldacci med rekryteringskonsult Kajsa Littorin på FMR. Önskas ytterligare information når du Kajsa på 0706-89 90 51 eller kajsa.littorin@fmr.nu. Urval sker löpande och vi ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Recommended skills

Redovisning (Vuxenundervisning)
Statistik (Undervisning)
Statistik
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Job ID: 1076_GS_FMR