Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

CFO till Gradientech i Uppsala jobb i Uppsala på Randstad AB

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
CFO till Gradientech i Uppsala på Randstad AB

CFO till Gradientech i Uppsala

Randstad AB Uppsala, Uppsala län Heltid


arbetsbeskrivning.

Vill du arbeta i ett innovativt medtechbolag och bidra i den globala kampen mot antibiotikaresistens? Är du en erfaren CFO med bakgrund från noterad miljö och tillväxtbolag? Då kan rollen som CFO på Gradientech vara något för dig. Som CFO på Gradientech får du en central roll i ett innovativt bolag som tar steget från utvecklingsbolag till försäljningsbolag och som nu står inför en börsintroduktion.

Gradientech är ett svenskt bioteknik- och diagnostikföretag som utvecklar och erbjuder produkter och mjukvara för högkvalitativa analyser av hur celler reagerar på olika biologiska substanser. Hotet från den globalt ökande förekomsten av antibiotikaresistens har drivit Gradientech att fokusera på utveckling av ultrasnabb testning av bakteriers känslighet för antibiotika. Målet är att den första produkten QuickMIC® ska bli det snabbaste diagnostiksystemet för testning av antibiotikaresistens vid sepsis, det som förr kallades blodförgiftning. Bolaget har initierat en process för att noteras på Nasdaq First North Growth Market under hösten 2021. Vill du vara med på resan?


ansvarsområde.

Som CFO ingår du i ledningsgruppen och kommer att ha en strategisk och affärsnära roll i bolagets fortsatta utveckling. Du kommer ha ett helhetsansvar för ekonomi, administration, affärstöd och HR. Då Gradientech går mot en börsintroduktion så blir den externa rapporteringen och kontakten med aktiemarknaden en central del. Du kommer att arbeta med löpande finansiell rapportering, såsom uppföljning till ledning, styrelse och aktieägare, samt övrig legal rapportering. 

I rollen som CFO ingår också budgetering, prognosarbete och likviditets-uppföljning. Löpande redovisning inkl kvartalsrapporter och årsredovisning samt löner sköts i dagsläget av en extern byrå, och du ansvarar för kontakten med den externa byrån. Du kommer att ha en central roll i att forma hur ekonomifunktionen på Gradientech kommer att utvecklas samt leda planering- och säkrandet av framtida finansiering. Tjänsten är placerad i Uppsala och du rapporterar till VD.

Dina huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter:

 • Löpande finansiell rapportering, såsom uppföljning till ledning, styrelse och aktieägare, samt övrig legal rapportering
 • Rapportering enligt MAR-regelverket
 • Stöd till verksamheten; kostnads- och lönsamhetsberäkningar för exempelvis tillverkning, logistik, distributörer
 • Budget, prognosarbete och likviditetsuppföljning
 • Löpande redovisning (gm extern byrå) inkl kvartalsrapporter och årsredovisning samt löner
 • HR, legala och administrativa frågor
 • Internkontroll och revision
 • Leda planering och säkrandet av framtida finansiering
 • Investerarrelationer – delaktig i kommunikationen med investerare
 • Fortlöpande utveckling av processer och rutiner för effektivare arbetssätt
 • Sekreterare i styrelsen, förbereda styrelsematerial tillsammans med VD
Gradientech har idag cirka 30 medarbetare – ett dedikerat team med bred kompetens och internationell expertis inom bolagets nyckelområden. Den gemensamma värdegrunden bygger på visionen att skapa produkter som både gör skillnad för användarna och är ett bidrag i kampen mot antibiotikaresistens. På Gradientech är det mycket god stämning och hög grad av ordning och reda. 


kvalifikationer.

För att lyckas i rollen som CFO ser vi att du har en akademisk examen i ekonomi. Du måste ha minst tio års relevant arbetslivserfarenhet då vi ser att du är senior och erfaren inom ekonomiområdet gärna med erfarenhet från utvecklingsbolag. Erfarenhet från en noterad miljö är ett krav och har du dessutom arbetat med börsintroduktioner är det meriterande. Du är van att navigera bland svenska regelverk och myndigheter. Det är meriterande om du har erfarenhet av producerande verksamhet.

Då Gradientech är i en transition från utvecklings- till försäljningsbolag så är det meriterande om du är van att arbeta i snabbrörlig miljö. Du har goda kunskaper i Excel och är flytande i svenska och engelska i tal och skrift. 

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i jobbet är det viktigt att du är driven och självgående. Du är en ansvarstagande person med ett strukturerat arbetssätt. Då tjänsten innehåller både strategiskt och operativt arbete krävs att du har förmågan att växla mellan helhet och detaljer. Du är positiv i ditt synsätt, prestigelös i ditt arbetssätt och flexibel.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.


ansökan.

Sista ansökningsdag: 2021-09-29, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

Omfattning: Heltid, tillsvidareanställning

För information: I denna rekrytering samarbetar Gradientech med Randstad Finance. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Kristina Rostedt, [ Email address blocked ] , 070-146 41 85 alternativt Fredrik Patcha, [ Email address blocked ] , 070-368 18 82 om du har frågor. Ansökan sker på www.randstad.se.
 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 201347817