Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Business Controller till Sandvik Materials Technology jobb i Sandviken på Meritmind

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Business Controller till Sandvik Materials Technology på Meritmind

Business Controller till Sandvik Materials Technology

Meritmind Sandviken, Gävleborgs län Heltid

Är du en Business Controller med affärsfokus? Vill du arbeta i en verksamhet som bidrar till att minska världens användning av fossila bränslen? Vi på Surface Technology, som är en affärsenhet inom Sandvik Materials Technology, arbetar med material till bränsleceller som bl a används i vätgasdrivna fordon. Vi söker nu en driven Business Controller som vill ta en aktiv del i den fortsatta kommersialiseringen av vår verksamhet.

Sandvik Materials Technology (SMT, som idag är ett affärsområde inom Sandvik), är en världsledande utvecklare och tillverkare av produkter i avancerade rostfria stål- och speciallegeringar för krävande miljöer samt produkter och system för industriell värmning. SMT har en tydlig tillväxtambition med uppsatta mål för att stärka SMT’s marknadsposition och påskynda affärsutvecklingen inom intressanta snabbväxande branschsegment. Parallellt har SMT inlett en spännande resa att utforska möjligheten till att bli ett eget börsnoterat bolag på Stockholmsbörsen, tidigast 2022. Med en tydlig riktning för den resa vi står inför, utnyttjar vi vår position som ledare inom teknologin.

Ansvarsområden:
Surface Technology har försäljning över hela världen och produktionen finns i Sandviken. Verksamheten är snabbväxande och håller på att byggas upp. Som Business Controller får du en nyckelroll och sitter i ledningsgruppen. Du kommer att ha ett helhetsansvar för rapportering och analys av vårt finansiella resultat och du rapporterar till affärsenhetschefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som Business Controller arbetar du med allt från den operativa produktionscontrollingen till att ta fram analyser och beslutsunderlag till stöd för ledningen.

  • Strategiskt affärsnära stöd till ledningsgruppen och övrig organisation
  • Prognos och Budget
  • Analys, framför allt produktlönsamhetsanalyser och affärsanalys
  • Ansvarig för bokslut, månatlig resultatuppföljning och månatliga reviews
  • Definiera KPI:er tillsammans med verksamheten
  • Stötta med Business-Case och investeringskalkyler
  • Vara affärsenhetens representant vid implementeringen av affärssystemet M3

Kvalifikationer och erfarenhet:
Till rollen som Business Controller söker vi dig med akademisk examen inom ekonomi och minst 3-5 års erfarenhet av en liknande roll. Har du erfarenhet från tillverkningsindustrin ser vi det som starkt meriterande. Du kommer att ha stor nytta av att ha förståelse för både affär och produktion. I övrigt kräver tjänsten goda kunskaper i engelska och svenska, både skriftligt och muntligt.

Personliga egenskaper:
För att trivas som Business Controller och för att bli framgångsrik i rollen är det viktigt att vara affärsorienterad och bra på ”stakeholder management”. Det här är en roll med många kontaktytor, på olika nivåer, varför du kommer att ha nytta av att vara kommunikativ och pedagogisk. Den vi söker har också god analytisk förmåga. Med nyfikna medarbetare och säkerhet som vår första prioritet skapar vi en arbetsmiljö där du kan växa både personligt och professionellt. Här får du som är öppen för förändring vara med på en spännande resa!

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: REC-4109522