Jobbet Business controller till globalt industriföretag har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

Business controller till globalt industriföretag publicerad av Skill

Heltidsanställd
Mjölby

Arbetsbeskrivning


Tänk att få göra det du är bäst på – arbeta med ekonomisk analys, budgetering och verksamhetsuppföljning – på ett företag i tillväxt som har tagit ett kliv in i en global struktur. Väderstad AB erbjuder nu den möjligheten då de söker en Business controller med fokus mot operations. Kanske är det här rollen för dig?

Om företaget
Väderstads lantbruksmaskiner och metoder har en lång tradition av att vara i framkant vad gäller kvalitet, design och effektivitet. Företaget har ofta varit epokgörande när det gäller innovation och nya koncept. Väderstad finns representerat i 40 länder och är en leverantör till nytta för bönder, medarbetare, samhälle och ägare. Väderstad är ett familjeföretag ägt av familjen Stark. Huvudkontoret med R&D och produktion ligger i Väderstad, Sverige. Företaget är expansivt, Väderstad-Gruppen har cirka 1250 medarbetare och omsatte 2,4 miljarder kronor år 2017. Väderstad är kvalitetscertifierat enligt den internationella kvalitetsstandarden ISO 9001:2008.

Dina arbetsuppgifter
Som Business controller på Väderstad AB med inriktning mot operations har du en stor påverkansmöjlighet på företaget i stort. Du ansvarar du för att förse företaget med rätt och relevant ekonomisk information samt ekonomisk support internt. Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat:
•Implementering av effektiva och rationella arbetssätt inom ditt ansvarsområde.
•Ett aktivt analysarbete av operations och företagets ekonomiska läge.
•Ansvar för kreditbedömning av kunder och leverantörer.
•Planering, ledning och uppföljning av operations och företagets mål och planer.
•Support till operations chefer och projektledare i ekonomiska frågor.
•Ansvar för att driva kostnadsbesparande åtgärder och projekt inom operations. Rollen innebär självständigt arbete samt samarbete med både övriga Business controllers och chefer inom operations. Du kommer ha en rådgivande roll såväl som en beslutande roll beroende på frågeställning. Organisatoriskt kommer du rapportera till företagets ekonomichef. Tjänsten är ett vikariat på ett år. Placeringsort är Väderstad.

Din profil
Vi söker dig som har en civilekonomexamen eller annan likvärdig akademisk utbildning inom ekonomi. Du har några års erfarenhet i en liknande roll och har därigenom erfarenhet ifrån kvalificerat arbetet med ekonomisk analys, budgetering och verksamhetsuppföljning. Erfarenhet av tillverkande verksamhet är meriterande. Då du kommer arbeta i en internationell miljö krävs det att du behärskar både svenska och engelska väl i både tal och skrift. Som person är du analytisk och trivs när du får arbeta med utveckling, utredning, analys och utvärdering av olika handlingsalternativ. Att arbeta mål- och resultatinriktat är något som du motiveras av. Du har inga problem att ifrågasätta och driva frågor på egen hand men uppskattar mixen av samarbete och självständigt arbete. När du får arbeta verksamhetsnära trivs du som allra bäst.

Ansökningsförfarande
Den här rekryteringsprocessen sköts av Skill och du som får tjänsten kommer bli anställd av Skill och uthyrd till Väderstad. Urval kommer ske löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag, Skicka därför in din ansökan redan idag. Vi tar inte emot ansökningar via mejl men vid frågor om tjänsten går det bra att kontakta ansvarig rekryterare Tove Werner på 013-32 94 18 alt. tove.werner@skill.se.

Referens

3884

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till