Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Business Controller till EMSG Sverige AB i Stockholm/Sollentuna jobb i Stockholm på Michael Page

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Business Controller till EMSG Sverige AB i Stockholm/Sollentuna på Michael Page

Business Controller till EMSG Sverige AB i Stockholm/Sollentuna

Michael Page Sollentuna, Stockholms län Heltid

EMS står inför nästa steg i sin utveckling och söker nu en driven och engagerad Business Controller. Vi söker dig som vill ta nästa steg i karriären och som har en bakgrund inom controlling, är intresserad av BI och som tycker att stora maskiner kan verka spännande.

Information om kunden

EMS är generalagent i Sverige för entreprenadmaskiner ifrån Takeuchi, Hyundai, samt demoleringsutrustning från Daemo.

Vi på EMS älskar entreprenadmaskiner! Vi är inte störst, men vi är bäst på att jobba nära både kund och medarbetare. Som en del av vårt team får du möjligheten att utvecklas tillsammans med oss i en organisation som är tillräckligt stor för att ha resurser att satsa på sina medarbetare, men ändå liten nog att du kommer ha stor insyn i verksamhetens alla delar. Dina kontaktytor kommer vara inom de interna organisationerna i både Sverige och Norge, och även mot externa intressenter såsom bla styrelse och ägare. Hos oss får du stora möjligheter att forma vår gemensamma utveckling. Vi satsar nu på nästa steg för verksamheten och behöver förstärka organisationen.

EMS söker därför nu en Business Controller till sitt kontor på Bergkällavägen 33 i Sollentuna, Stockholm.

Vår affärsidé är att erbjuda våra kunder helhetslösningar för entreprenadmaskiner; från val av maskin och finansiering till service och reservdelar. EMS har egna säljkontor och full-serviceanläggningar i Stockholm, Göteborg och Sundsvall. Dessutom arbetar vi med utvalda återförsäljare och serviceställen över hela landet.

EMS ingår i en företagsgrupp och har nära samarbete med systerbolag i Norge samt eget finansbolag, för vilka rollen som Business Controller även kommer att arbeta för.

Läs mer på www.ems.se

Beskrivning

EMS står inför nästa steg i sin utveckling och söker nu en driven och engagerad Business Controller. Vi söker dig som vill ta nästa steg i karriären och som har en bakgrund inom controlling, är intresserad av BI och som tycker att stora maskiner kan verka spännande.

För att lyckas i rollen behövs ett personligt engagemang och en god förmåga att effektivt driva dina projekt framåt självständigt. Du måste ha ett flexibelt förhållningssätt och trivas med att hantera många olika arbetsuppgifter. Du har lätt för att samarbeta i olika konstellationer och är bra på att planera och organisera ditt arbete. Är du dessutom en positiv, prestigelös och serviceorienterad person, tror vi att du kommer trivas mycket bra hos oss!

I utbyte kommer du att få arbeta i ett glatt och öppenhjärtigt gäng med nära insyn i nya, spännande projekt och business cases. Initiativ och nya idéer uppmuntras och du erbjuds stora möjligheter att självständigt påverka och utforma din roll.

Du kommer rapportera direkt till bolagets CFO, bli en värdefull del av företaget och ha nära samarbete med resterande ledningsgrupp och övrig organisation i både Sverige och Norge. Dina arbetsuppgifter är varierande, från strategiska frågor till daglig löpande operativ verksamhet. Som Business Controller kommer du att ansvara för allt från löpande rapportering till att ta fram väsentliga finansiella och operationella KPI:er för uppföljning, olika analyser, affärsmodeller och presentationsunderlag.

För EMS är det viktigt att du har ett stort intresse för verksamheten och driv att fortsätta utveckla bolaget framåt för vidare tillväxt.

  • Analys och rapportering av resultat, balans, marknadsposition, KPI:er (finansiella såväl som operationella)
  • Framtagande av likviditets-, valutasäkringsprognoser och kreditportföljsanalyser
  • Driva budgetprocessen
  • Framtagande av material för rapportering till ledningsgrupp och styrelse
  • Dokumentera, utvärdera och effektivisera processer, rutiner och system kring analys, uppföljning och rapportering etc.
  • Vara en aktiv part i företagets utvecklingsarbete

Sökandes profil

Du bör inneha en relevant utbildning (minst kandidatnivå inom ekonomi eller liknande) kombinerad med minst tre-fem års beprövad erfarenhet inom controlling. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Som person är du analytisk, innovativ och lösningsorienterad. Du besitter förmåga att på ett självständigt sätt översätta och omvandla relevant data till affärsinformation som kan användas för att driva och utmana operativt beslutsfattande.

För att lyckas i rollen har du har god erfarenhet av redovisning och controlling. Vidare har du erfarenhet av att utveckla processer och arbetssätt samt mycket goda kunskaper i Excel och inom BI-verktyg (tex Power BI). Ditt process- och systemintresse är stort och det är starkt meriterande. På ett personligt plan är du engagerad, noggrann, prestigelös, analytisk, proaktiv och tycker om att arbeta med andra så väl som enskilt. Du drivs av effektivisering och vill vara med och driva utvecklingen i bolaget.

Jobberbjudande

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag 2020-08-22, ansök därför så snart som möjligt. I denna rekrytering samarbetar vi med Michael Page Finance & Accouting, ansökan sker via www.michaelpage.se. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Daniel Gyllendahl på +46 73-074 86 26,

Michael Page är en av de globalt ledande aktörerna inom rekrytering av kvalificerade specialister och chefer för både permanenta, temporära och interims uppdrag. I nästan 40 år har vi hjälpt både kunder och kandidater att växa genom att erbjuda kvalitativa tjänster och har varit drivande i utvecklingen av standarden inom specialistrekrytering. Vi har nu 155 kontor i 36 länder runt om i världen.

Michael Page som är en del av Page Group har byggt upp ett brett nätverk, både lokalt och internationellt, genom ständig kontakt med yrkesverksamma inom våra specialistområden. Dessa kontakter tillsammans med innovativa metoder för att hitta nya talanger utmärker oss från andra rekryteringsföretag. För att kunna garantera en effektiv rekryteringsprocess försöker vi alltid förstå våra kunders organisation, kultur och speciella behov samt ha djup kunskap om de aktuella förhållandena på arbetsmarknaden.

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: JN -082021-2955368