Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Business Controller till Arriva, Stockholm jobb i Stockholm på Meritmind

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Business Controller till Arriva, Stockholm på Meritmind

Business Controller till Arriva, Stockholm

Meritmind Stockholm, Stockholms län Heltid

Vill du verka i en framtidsbransch som bidrar till samhällsnytta och hållbar utveckling? Är du en entusiastisk Business Controller som vill arbeta verksamhetsnära och kunna påverka och utgöra en viktig länk mellan verksamheten och ekonomi? Som Business Controller kommer du arbeta i ett team med sex Business Controllers i Stockholm som har ansvar för ledning och utveckling av bolagets ekonomistyrningsfunktion med fokus på verksamhetens resultatuppföljning och prognosarbete samt ansvar för analytiskt stöd till operativ verksamhet, anbud och affär.

I rollen kommer du arbeta med budget, prognos och uppföljning samt analys av Arrivas Tågkontrakt och resultat i boksluten. Som Business Controller är det viktigt att du är analytisk, driven och nyfiken samt med ett intresse av att utvecklas.

Arriva Sverige är ett bolag som ständigt förespråkar utveckling för att möta omvärldens krav på kollektivtrafiks- och transportlösningar, något som ska återspeglas i alla anställda. Som Business Controller kommer du att rapportera till Head of Business Control och arbeta i nya och trevliga lokaler på huvudkontoret i Sickla.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Business Controller:

  • Verksamhetsnära controlling med fokus mot intäkts- och kostnadssidan
  • Budget- och prognosarbete för Tågkontrakt
  • Medverka i månadsbokslut i samarbete med andra Business Controllers
  • Avvikelseanalys, lönsamhetsuppföljning och nyckeltalsanalys
  • Business Partner till kontrakts- och resultatansvariga driftschefer
  • Förbättra analyser, uppföljning, rutiner och processer samt utveckling av BI-verktyg

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig med relevant akademisk examen som har minst 2 års erfarenhet av arbete i en affärsnära controllerroll eller liknande. Du har en god grund i redovisning och dina Excelkunskaper är mycket goda. Det är meriterande om du har erfarenhet från BI-miljö och -verktyg och du har ett generellt intresse för systemfrågor. Då Arrivas koncernspråk är engelska behöver du kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper:
Du har ett driv att arbeta självständigt och du tar gärna egna initiativ. Med ditt analytiska och noggranna sinne ser du en stolthet i att leverera kvalitet. Din goda pedagogiska ådra kommer väl till pass när du förklarar olika ekonomiska termer såsom nyckeltal och lönsamhet för icke-ekonomer. Vi ser gärna att du trivs i en föränderlig miljö med breda kontaktytor samt är van vid ett högt arbetstempo. Du har lätt för att samarbeta och värderar nära relationer till kollegor och med din nyfikenhet och öppenhet vill du lära dig Arrivas bransch och verksamhet.

Vad erbjuder Arriva dig?
I denna roll som Business Controller får du tillsammans med kompetenta kollegor möjlighet att vara med på en spännande utvecklingsresa i ett större internationellt bolag.

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: REC-4109982