SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Business Controller hos Almi Företagspartner, Stockholm jobb i Stockholm på Meritmind

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs and Events

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Business Controller hos Almi Företagspartner, Stockholm på Meritmind

Business Controller hos Almi Företagspartner, Stockholm

Meritmind Stockholm, Stockholms län Heltid

Är du Business Controller och vill jobba för en organisation som ger företag möjlighet att växa?  Det får du som Business Controller hos Almi Företagspartner!

I rollen som Business Controller hos Almi Företagspartner ingår du i en övergripande controllerfunktion som syftar till att stödja affärsområdet för finansiering och rådgivning inom frågor som rör affär, målsättning och uppföljning. Tjänsten har ett tydligt fokus mot verksamheten och har stark förankring i en övergripande strategimodell. Rollen rapporterar till Chef Controlling. Du har din arbetsplats på huvudkontoret mitt i centrala Stockholm, men kan förväntas resa till vårt andra kontor i Östersund eller till något av våra regionala dotterbolag.

[ Link removed ]

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Business Controller:

  • Deltar i och upprättar löpande affärsrapporter till affärsområdet finansiering och rådgivning och styrelserapporter till dotterbolagen
  • Upprättar samt distribuerar övriga fastställda rapporter månads- och kvartalsvis till berörda
  • Uppföljning av resultat inom affärsutveckling i samband med kvartals- och årsbokslut samt vid behov
  • Uppföljning av låneresultat i samband med kvartals- och årsbokslut samt vid behov
  • Deltar i löpande utveckling och förbättring av uppföljningsrapporter och föreslår förändringar vid behov i syfte att stärka rapportering, analys och uppföljning
  • Deltar löpande i utvecklingen av automatiserad rapportering i utvalt BI-verktyg
  • Periodvis förekommer ad-hoc arbete med analyser och rapporter på beställning av andra funktioner inom såväl koncernmoderbolaget som de regionala dotterbolagen inom affärsområdet

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig med en universitetsutbildning i ekonomi och 5+ års erfarenhet av Business Control eller finansiell verksamhetsuppföljning. Tidigare erfarenhet av redovisning eller revision är såklart högt meriterande, likaså erfarenhet från låneverksamhet.

Du behärskar Excel och PowerPoint utan svårigheter och har troligtvis jobbat med någon form av BI-lösning tidigare. Du uttrycker dig utan svårigheter på svenska i tal och skrift.

Personliga egenskaper
I ditt arbete är du strukturerad, arbetar noggrant och trivs i att ta initiativ för att komma framåt. Du analyserar information lätt och trivs i att lösa problem och bidra med förbättring. Du har lätt att kommunicera med din omgivning kring finansiell information och du tar ansvar för att slutföra dina åtaganden.
Du uppskattar att jobba affärsnära och drivs av att agera Business Partner mot verksamheten.

Vad erbjuder Almi dig?
På Almi är kompetensnivån hög och samhällsengagemanget en viktig drivkraft. Det finns ett starkt gemensamt intresse – att se fler växande och framgångsrika företag i Sverige. För att trivas hos Almi stimuleras du därför av att arbeta för andra människors framgång och för ett hållbart företagande. Miljön är dynamisk och ger möjlighet till personlig utveckling.

Almi driver ett aktivt mångfaldsarbete både internt och externt och tror på att medarbetarnas olika bakgrunder, erfarenheter, kunskaper och personligheter berikar verksamheten. I rekryteringssammanhang är fokus på mångfald utifrån exempelvis kön, ålder, och utländsk bakgrund en självklarhet.

Placeringsort: Stockholm

Om Almi
Almi investerar i framtida tillväxt. Vi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. [ Link removed ] erbjuder lån, riskkapital och affärsutveckling till företag med tillväxtpotential. Almi Företagspartner AB ägs av staten och är moderbolag i en koncern med 16 regionala dotterbolag och underkoncernen [ Link removed ] . De regionala dotterbolagen ägs till 51 procent av moderbolaget och till 49 procent av regionala ägare och erbjuder lån och affärsutveckling. Almi Invest ägs till 100 procent av moderbolaget och bedriver riskkapitalverksamhet. Almis verksamhet ska utgöra ett komplement till den privata marknaden avseende företags behov av finansiering och affärsutveckling. Läs mer på almi.se.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm på tel: 070-712 98 08. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan! 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: REC-4111287