Jobbet Bolagsansvarig med intresse för fastigheter till ICA Sverige har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Bolagsansvarig med intresse för fastigheter till ICA Sverige publicerad av ICA

Heltidsanställd
Västerås

Arbetsbeskrivning

Bultar ditt hjärta lite extra för redovisnings- och skattefrågor? Vill du även arbeta i ett engagerat, entreprenöriellt bolag som tänker enkelt? Välkommen till oss på ICA Affärsservice!
 

ICA Affärsservice är en del av ICA Sverige AB och tillhör ICA Gruppen. Här erbjuder vi tjänster och rådgivning inom ekonomi och löneadministration till ICA Gruppens koncernbolag och till ICA-butiker i hela Sverige. Du kommer att tillhöra avdelningen Koncernekonomi och tillsammans med dina kollegor sitter ni i fina lokaler centralt i fantastiska Västerås!


Det här är ditt blivande jobb

Du kommer att ha det övergripande ansvaret i kontakterna kring bokslutsfrågor och andra redovisningsfrågor med ICA Fastigheter samt ett nära samarbete med controllers. Rollen är sammanhållande i bolagsgruppen för kontakten med bolagets externa och interna revisorer samt Internal Control. Rollen som bolagsansvarig innebär även ett ansvar att vara sammanhållande i arbetsplaneringen i bolagsgruppen och vara en sammanhållande part i redovisningsfrågor. Du driver proaktivt redovisningsfrågor utifrån en god förståelse för verksamheten. En viktig del i arbetet är att tillsammans med övriga medarbetare inom avdelningen och inom ICA Affärsservice ständigt utforma och utveckla arbetsprocesserna.
Vem är du?

Du är sannolikt civilekonom eller motsvarande och har flera års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete, bokslutsarbete och arbete med ekonomisk rapportering med korta deadlines. Du ska vidare ha mycket goda kunskaper inom redovisnings- och skattefrågor, gärna med erfarenhet från redovisnings- eller revisionsbyrå. En god förståelse för redovisningsregelverket K3, Årsredovisningslagen, Bokföringslagen, Inkomst- och Mervärdesskattelagen samt en grundläggande förståelse för IFRS är väsentliga kunskaper för rollen. Goda kunskaper i Excel är nödvändigt och erfarenhet från fastighetsbranschen samt från affärssystemet Agresso är meriterande.


Rollen kräver en god kommunikativ förmåga som inger förtroende i såväl grupp som i enskilda samtal samt i skrift, där god samarbetsförmåga är en viktig del i det dagliga arbetet som bedrivs inom bolagsgruppen. Rollen kräver en förmåga att vara sammanhållande part i redovisningsfrågor och proaktivt driva redovisningsfrågor utifrån en god förståelse för verksamheten. Då en väsentlig del av arbetet består av kontakt med olika delar av organisationen krävs en vana vid att bygga relationer.


Vill du göra varje dag lite enklare ihop med oss?

Det är nämligen precis det vi vill göra. För våra kunder och för oss själva. Vi vill att alla ska kunna må bättre, handla bekvämare, laga bättre mat och leva i ett mer hållbart samhälle. Och det är du och vi tillsammans som skapar det. För att lyckas med det måste vi hela tiden utmana oss själva. Vi jobbar ihop för att behålla bra relationer, goda samarbeten och det där starka entreprenörsdrivet som finns hos oss på ICA för att fortsätta att utvecklas. Innovation och digitalisering är otroligt viktigt för oss. Vi är mitt uppe i en omfattande transformationsresa där vi bygger förutsättningarna för att bättre kunna möta en snabb föränderlig omvärld. Vi introducerar en ny mer kundfokuserad organisationsstruktur, nya agila arbetssätt och vi kommer att ha ett ännu större fokus på datadriven analys.


ICA ligger i framkant vad gäller förändringsarbete vilket leder till utvecklande arbetsdagar. Vad gäller din egen utveckling finns en stor möjlighet att hitta din egen väg framåt och påverka hur du själv vill utvecklas och växa. Allt det här kombinerat tycker vi skapar riktigt bra förutsättningar för att du och vi ska kunna hänga ihop riktigt länge – och ha kul längs vägen!
 

Som en del av ICA Affärsservice kommer du att arbeta tillsammans med många engagerade kollegor som är professionella, mycket kompetenta och sätter en stolthet i att alltid göra våra kunders vardag enklare.


Hoppas du vill vara med på vår spännande resa och utvecklas tillsammans med oss!
Anställningsform

Tillsvidareanställning
Tillträde

Omgående
Kontaktperson

Frågor om tjänsten besvaras av rekryterande chef Åsa Andersson, 072-220 12 96, asa.andersson@ica.se

Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Martina Wiklert, 010-422 42 92 , patricia.jerring@ica.se
Sista dag för ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 23 augusti 2020. Urval och intervjuer sker löpande.


ICA ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.


ICA värnar om goda arbetsmiljöförhållanden för våra medarbetare. Vi har som målsättning att ha totalt rökfria arbetsplatser. Vi tillämpar drogtestning i samband med rekryteringsförfarandet.

Referens

R0011278

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till