Jobbet Biträdande rektor till Pauliskolan har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Biträdande rektor till Pauliskolan publicerad av Malmö Stad

Heltidsanställd
Malmö

Arbetsbeskrivning


Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att få ungdomar och vuxna att bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi tror på digitalisering som ett verktyg för att förbättra våra verksamheter och har som mål att bli Malmö stads första helt digitaliserade förvaltning. Vi ger kraft att växa.

Pauliskolan är Sveriges första tekniska läroverk från 1853. Idag är skolan en av de modernaste bakom den klassiska fasaden är allt 2000tal. Den fleråriga satsningen på digitala verktyg i undervisningen bidrar till att vi är ledande inom ny pedagogik. Skolans devis är: Kunskap är makt - makt att forma din framtid. Pauliskolan erbjuder de högskoleförberedande programmen naturvetenskap, samhällsvetenskap och teknik. Samt yrkesprogrammet barn- och fritidsprogrammet på gymnasie- och vuxenutbildningsnivå. I Pauliskolan ingår även Bernadottegymnasiet som är en profil på samhällsvetenskapligt program med inriktning mot uniformsyrken. Vårt fokus ligger på att väl rusta våra elever för att möta framtiden i fortsatta studier och arbete.Arbetsuppgifter

Vi söker dig som trivs med att leda och inspirera dina medarbetare så att våra elever når sina mål!

Som biträdande rektor blir ditt huvudsakliga uppdrag att leda den pedagogiska personalen vid skolan för att skapa förutsättningar för dessa att planera, samordna, utveckla och utvärdera undervisningen enskilt och gemensamt med kollegor. Personalansvaret innebär bland annat att genomföra medarbetar- och lönesamtal, samt ansvara för en god arbetsmiljö. Du ansvarar även för rehabilitering och rekrytering.

I tjänsten ingår även ett strategiskt utvecklingsarbete för skolan i enlighet med våra styrdokument, vår värdegrund och omvärldens krav, samt systematisk kvalitetsuppföljning. Du arbetar mitt i den dagliga verksamheten på skolan och formar utvecklingen tillsammans med ledningsgrupp, lärare och elever. Du arbetar tillsammans med skolledningen för att utbildningarna vid Pauliskolan ska nå högsta kvalité. Som biträdande rektor har du även ansvar för budget och tjänstefördelning.Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarexamen för undervisning på gymnasienivå inom allmänna ämnen. Du ska ha en bakgrund som gymnasielärare. Du ska även ha erfarenhet av att arbeta med skolutveckling och systematiskt kvalitetsarbete inom skolområdet. Vi ser gärna att du har rektorsutbildning eller en annan utbildning inom ledarskap. Det är meriterande om du har erfarenhet av ledarrollen och har tidigare arbetat som skolledare med personalansvar eller som processledare.

Biträdande rektors arbetsuppgifter kräver i stor utsträckning samarbete med skolledning såväl som med andra interna och externa parter, vilket kräver en god samarbetsförmåga och en villighet att arbeta tillsammans med andra personer inom olika befattningar. En stor del av biträdande rektors arbete och medarbetaransvar består av löpande kommunikation kring områdets arbetsuppgifter, vilket kräver en förmåga att kunna kommunicera öppet, tydligt och lyhört med sin omgivning och att kunna förmedla information effektivt.

För att lyckas i rollen som biträdande rektor behöver du ha en förmåga att se och ha tillit till andra individers förmågor och potential, använda dem på bästa sätt. Du förväntas engagera, motivera, stödja och coacha dina medarbetare för att nå uppsatta mål därför är det viktigt att du är utvecklingsinriktad. Du har också förmåga och vilja att påverka, prioritera och utveckla verksamheten taktiskt och strategiskt.

För att kunna utföra ett effektivt kvalitets- och utvecklingsarbete krävs det att du har en god förmåga att bryta ner problem i sina beståndsdelar, se komplexa sammanhang och prioritera rätt frågor i arbetet. Som biträdande rektor kommer du fatta beslut och nå resultat därför krävs det att du som person är resultatorienterad, har vilja och förmåga att arbeta hårt och driva arbetet framåt, lägga ner tid och engagemang på sitt arbete.

Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och god engelska både skriftligt och muntligt är en förutsättning för uppdraget.
Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse, dock senast januari 2020

Antal platser: 1

Ansökan
Ansök senast: 2019-09-29

Referensnummer: A900068

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

Övrigt


Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Vi undanber oss kontakt av rekryteringsföretag.

Referens

A900068

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till