Jobbet Biträdande rektor till Bäckagårdsskolan har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

Biträdande rektor till Bäckagårdsskolan publicerad av Malmö Stad

Heltid
Malmö
2 ansökningar

Arbetsbeskrivning


Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola – du också!
Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

Bäckagårdsskolan ligger i den gröna stadsdelen Husie i östra Malmö. Den omgivande naturen med Gyllins trädgård och Husie mosse samt de fräscha skollokalerna erbjuder en hälsosam inlärningsmijlö. Bäckagårdsskolan är en F-9 skola och här går cirka 700 elever. Bäckagårdsskolan är en skola med en hälsofrämjande skolprofil. Denna profil genomsyrar all verksamhet. Arbetet kännetecknas av en utvecklad elevdemokrati och ett stort gemensamt ansvar för de mål och riktlinjer som skolan arbetar enligt. Kollegiet kännetecknas av en drivkraft, kollegialitet och en positiv inställning till skolutveckling.


Arbetsuppgifter

Vill du bli en del av och leda ett välfungerande högstadium, med låg personalomsättning och där du som ledare får goda förutsättningar att driva utvecklingsarbete? Till Bäckagårdsskolan söker vi nu en biträdande rektor med särskilt ansvar för årskurs 6-9.

Under de kommande åren kommer Bäckagårdsskolan att fortsätta sitt arbete med matematikutveckling, språkutveckling samt arbetet med normer och värden men också arbeta med att bibehålla den goda studiero som präglar skolan.

Skolledningen på Bäckagårdsskolan består i nuläget av rektor, tre biträdande rektorer och en administrativ chef. För oss är det viktigt att skapa en arbetsmiljö där man får lov att känna arbetsglädje. Det är en god stämning på skolan.

Som biträdande rektor är du direkt underställd rektor för Bäckagårdsskolan och du verkar inom ramen för den delegation du får. Du har lednings-, utvecklings- uppföljnings- och samverkansansvar. På uppdrag av rektor kan du också komma att ansvara för ett eller flera övergripande uppdrag.

Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet. Ditt ledarskap ska präglas av öppenhet och av en stark vilja att skapa goda relationer i organisationen och gentemot våra samarbetspartners. Du ska vara drivande i att skapa en kreativ och trygg arbetsmiljö för våra elever och medarbetare. Du är ambassadör och verkar för att Malmös samtliga grundskolor är attraktiva för elever och föräldrar samt att våra arbetsplatser är kända för att ge de allra bästa förutsättningarna för det pedagogiska uppdraget och ledarskapet.

Välkommen till gemenskapen på Bäckagårdsskolan!


Kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk examen, gärna med pedagogisk inriktning och gärna med erfarenhet av arbete inom förskola, skola eller fritidshem. Det är en fördel om du har erfarenhet av pedagogiskt ledarskap som exempelvis biträdande rektor eller annat ledaruppdrag inom skola eller förskola. Det är meriterande om du har gått eller påbörjat rektorsutbildning. Vi förutsätter också att du har god digital kompetens.

För att trivas och lyckas i uppdraget krävs det att du har goda ledaregenskaper. Du är en tydlig pedagogisk ledare som driver skolutveckling utifrån uppställda mål, är positiv och ser möjligheter. Din goda kommunikativa förmåga gör att du är lyhörd och har lätt för att påverka; skapa intresse, delaktighet och engagemang och förståelse hos dina medarbetare och kollegor. Du har också en god analytisk förmåga och lätt för att skapa struktur.

För att passa på vår skola är trygg, både i dig själv och uppdraget, samt att du har förmågan att bygga goda relationer.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Antal platser: 1

Ansökan
Ansök senast: 2018-08-04

Referensnummer: 171-18-0275

Kontaktpersoner
  • Jenny Bergwall
  • Rektor
  • 070 450 83 53

Fackliga företrädare
  • Claes Jeppsson
  • Lärarförbundets skolledare
  • 0703-156110

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Referens

171-18-0275

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till