Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

BioArctic söker forskare med expertis inom kromatografi och masspekrometri jobb i Stockholm på Poolia

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
BioArctic söker forskare med expertis inom kromatografi och masspekrometri på Poolia

BioArctic söker forskare med expertis inom kromatografi och masspekrometri

Poolia Stockholm, Stockholms län Heltid

Vill du jobba i ett bolag med spännande innovativ forskning? Vill du arbeta med att utveckla framtida behandlingar av sjukdomar med stort medicinskt behov? Har du gedigen erfarenhet av HPLC och MS? Har du dessutom erfarenhet från läkemedelsindustrin och har arbetat med stora molekyler? Då har chansen att bli en del av BioArctic, ett svenskt biofarmabolag som genom banbrytande forskning utvecklar nya läkemedel för patienter med sjukdomar i det centrala nervsystemet.

Om tjänsten
Du kommer ingå i projektteam som arbetar med utveckling av framtidens immunoterapi för neurodegenerativa sjukdomar såsom Alzheimers och Parkinsons sjukdom, ofta i samarbete med globala läkemedelsföretag. Läkemedelsprojekten befinner sig i allt från preklinisk till klinisk fas och du kommer tillsammans med dina kollegor i projektteam arbeta mot överenskomna mål och deadlines. Som specialist inom HPLC och MS kommer du bidra till forskning och problemlösning i tvärvetenskapliga projektteam. Du kommer självständigt planera och utföra analyser samt sammanställa och rapportera resultat i projekten.

Vem är du?
Vi söker dig som har lämplig högskoleutbildning, gärna PhD, inom relevant naturvetenskaplig disciplin. Du har expertkunskap och gedigen praktisk erfarenhet av analytiska kromatografiska metoder med HPLC, framför allt SEC men även tex RP, HIC och IEC. Du har även aktuell specialistkunskap och gedigen praktisk erfarenhet inom någon relevant MS-teknik. Det är meriterande om du har erfarenhet från läkemedelsindustrin och då gärna inom preklinisk forskning.

Om du är rätt kandidat har du erfarenhet av proteinkarakterisering och viss metodutveckling inom ovanstående metoder och känner dig trygg med att självständigt utföra försök och sköta utrustningen. Du är van att arbeta med proteiner och då gärna med aggregerande proteiner och antikroppar. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med forskning inom neurodegenerativa sjukdomar (såsom Alzheimers sjukdom) är det en stor fördel. Ett krav är att du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska.

För att lyckas i rollen har du god organisatorisk förmåga är analytisk, ansvarstagande, noggrann och har ett systematiskt arbetssätt. Det är viktigt att du kan följa instruktioner och dokumentera ditt arbete. På BioArctic trivs du om du är prestigelös och tycker om att bidra till en öppen kommunikation och konstruktivt teamarbete.

Om verksamheten
BioArctic i korthet
BioArctic är ett svenskt forskningsintensivt biofarmabolag med målsättning att utveckla nya behandlingar som angriper orsakerna till sjukdomar som drabbar det centrala nervsystemet. Dessa typer av behandlingar brukar kallas ”sjukdomsmodifierande”. De påverkar den underliggande sjukdomspatologin och kan förhoppningsvis stoppa eller påtagligt fördröja sjukdomsutvecklingen. Detta innebär ett stort paradigmskifte från dagens symtominriktade terapier.

BioArctics egenutvecklade teknologi, engagerade medarbetare, samarbeten med ledande akademiska forskargrupper och partnerskap med globala läkemedelsbolag har gjort det möjligt att utveckla innovativa behandlingar baserade på antikroppar (immunterapi) mot neurodegenerativa sjukdomar.

I den här rekryteringen samarbetar BioArctic med Poolia Life Science, varmt välkommen med din ansökan.

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 60341