Jobbet Beslutsfattare till Migrationsverket i Umeå har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Beslutsfattare till Migrationsverket i Umeå publicerad av StudentConsulting

Heltidsanställd
Umeå

Arbetsbeskrivning

Vi söker beslutsfattare till Tillståndsenhet 1 i Umeå. Hos Migrationstionsverket får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld.

Information om uppdraget:

Migrationsverket erbjuder ett ansvarsfullt yrkesliv med fokus på ständiga förbättringar i det dagliga arbetet, samarbete och respekt för människan. Teamet består av teamledare, assistent, beslutsfattare och handläggare. Är du strukturerad och pedagogisk? Då är det kanske dig vi söker.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
En viktig del i arbetet är att med god pedagogik kompetensutveckla handläggarna i rättslig tillämpning, sakfrågor och utredningsmetodik. Målet är att handläggarna självständigt ska kunna ta beslut rätt, enkelt och snabbt.Du identifierar och analyserar utvecklingsområden och tar fram förbättringsförslag. För enhetens räkning inhämtar och upprätthåller du kunskap samt bevakar standards, riktlinjer och praxis.

Du handlägger, utreder och beslutar i ärenden med stöd av lagar och förordningar. Besluten du fattar har rättslig verkan för enskilda personer och påverkar deras rätt till förmåner, rättigheter och skyldigheter. Du hanterar överklaganden och följer upp ärenden för att säkerställa en hög rättslig kvalitet. I arbetsuppgifterna ingår att göra sekretessbedömningar inför att uppgifter lämnas ut samt att administrera akter och handlingar i ärenden. Du arbetar även med att vägleda och ge service till personer som har ett ärenden hos Migrationsverket och till andra intressenter som har frågor av olika slag.

Personliga kompetenser
Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren. Är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Lägger ner stor vikt vid att man lever upp till dessa. Kommunicerar på ett tydligt sätt. Säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Påminner och följer upp. Samarbetar bra och är mån om teamkänslan. Relaterar sig till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Detta söker vi:

Krav
• Akademisk utbildning med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning
• Några års erfarenhet av att handlägga kvalificerade förvaltningsrättsliga ärenden
• Erfarenhet av att förmedla kunskap inom rättslig tillämpning
• God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
• Goda kunskaper i Officepaketet

Meriter
• Erfarenhet av coachande förhållningssätt
• Erfarenhet av handläggning av utlänningsärenden
• Arbete i offentlig verksamhet • Fullgjort notarietjänst
• Vi värderar dina personliga kompetenser stort

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Arbetstider: Kontorstider, vissa arbetsresor inom Sverige förekommer
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Umeå
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vill du veta mer Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned. Vill du veta mer om rekryteringsprocessen finns kontaktuppgifter till ansvarig rekryterare längre ned.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 26e oktober 2019. Vi tar emot din ansökan via denna länk: migrationsverket.varbi.com/se/apply/positionquick/265049/?where=4. När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar, likväl som ansökningar med ofullständigt CV. Som en del i rekryteringsprocessen kan vi även komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet. I vårt arbete vägleds vi av våra värdeord mod, empati och tydlighet.

Anställningens omfattning
Heltid

Referensnummer
3.3.1-2019-23497

Kontakt
Rekryterare: Malin Norgren, 072-452 58 87
Enhetschef: Magdalena Lee Sundqvist, 010-203 49 56
Facklig företrädare: Emma Haraldson, ST, 010-485 09 55, Anna Bell, SACO, 010-203 56 03

Klicka på länken för att skicka in din ansökan -

Skicka ansökan

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi rekryterat över 11 000 personer det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.se

Referens

50605

Om företaget

StudentConsulting är ett av Skandinaviens ledande rekryterings- och bemanningsföretag och är specialiserade på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Vi har under det senaste året rekryterat 11 314 personer ut i jobb i Sverige, Norge och Danmark. Vårt rekryteringsnätverk består av 176 uppdragsorter, över 400 000 kandidater, över 2 500 kunder och över 13 800 beställare.

StudentConsulting startades 1997 som ett företag som gav studenter extrajobb, men är idag mycket mer än så. Vi arbetar med rekrytering och bemanning av studenter, akademiker och yrkesutbildade. Hos oss möter kandidaterna sina framtida arbetsgivare och arbetsgivare sina framtida medarbetare.

StudentConsulting har kollektivavtal med samtliga LO- och Akademikerförbund samt Unionen. Vi är medlem i Almega Bemanningsföretagen där vi är ett auktoriserat bemanningsföretag samt ett auktoriserat rekryteringsföretag.

Meet your future – Tillsammans med oss!

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till