Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Beräkningsingenjör till RUAG Space jobb i Linköping på Professionals Nord Rekrytering AB

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Beräkningsingenjör till RUAG Space på Professionals Nord Rekrytering AB

Beräkningsingenjör till RUAG Space

Professionals Nord Rekrytering AB Linköping, Östergötlands län Heltid

På RUAG Space jobbar du med rymden som arbetsplats med att utveckla och tillverka produkter och system för satelliter och raketer.  Företaget arbetar tätt tillsammans med kunder över hela världen och är kända för sin höga standard och kvalité på sina produkter.

Information om tjänsten

Professionals Nord söker för kunds räkning beräkningsingenjörer. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer att vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos RUAG Space under 6 månader. Intentionen är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet. 

På RUAG Space i Linköping arbetar ca 140 personer med utveckling och tillverkning av dispensrar och separationssystem för bärraketer, bärande strukturer för satelliter och styrsystem för sondraketer. RUAG förser satellitbyggare och raketoperatörer i hela världen med kvalificerad utrustning. Hela rymdbranschen är just nu i en spännande fas av utveckling och tillväxt och vi söker nu dig som vill vara med på resan i en roll som Beräkningsingenjör.

Vad gör man som beräkningsingenjör hos RUAG? 
Beräkningarna består främst av hållfasthetsanalyser med statiska, dynamiska och termiska laster, styvhets- och modalanalyser, responsanalyser, bucklingsanalyser, s.k. lastkapacitetsanalyser av våra separationssystem inklusive icke-linjära kontaktproblem samt dimensionering av skruvförband. I arbetsuppgifterna ingår också att specificera, prediktera, delta i och utvärdera tester, främst statiska lasttester, som en del av kvalificeringen av de förekommande produkterna. 

Beräkningssektionen är en väl sammansvetsad grupp där man jobbar nära sina kollegor. Huvudsakligen arbetar man med det kundprojekt som är aktuella vilket just nu framförallt är rymdföretagen i Europa och Nordamerika. Arbetsmiljön karakteriseras av ett nära samarbete med kunden, där produkter utvecklas med hänsyn till omfattande kravspecifikationer och relativt korta tidplaner. RUAG har satt sitt namn på rymdkartan genom extrem noggrannhet, precision och kvalité i arbetet. Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och kunds önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till [ Link removed ]


Vi söker dig som uppfyller följande kvalifikationer:

  • Utbildning inom maskinteknik eller annan relevant utbildning med inriktning mot tekniska beräkningar eller liknande.
  • Några till flera års erfarenhet som beräkningsingenjör med liknande typer av beräkningar
  • Erfarenhet av beräkningsprogram som till exempel Nastran eller Abaqus samt modellering i t.ex. Femap eller HyperMesh.
  • Goda kunskaper i engelska
  • Erfarenhet av beräkningar i kolfiberkomposit är mycket meriterande

Har du arbetat inom rymd- eller flygbranschen är det en fördel, men inget krav. Som person ser vi att du har god analytisk förmåga, är van att arbeta metodiskt och känner stort ansvar gentemot dina arbetsuppgifter. Tjänsten kräver vidare att du arbetar mycket noggrant samt håller dig inom överenskommen tidplan. Vi tror också att du är öppen, har lätt för att samarbeta, och besitter god social kompetens. 

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på [ Link removed ]  

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: B86AEF5A3A4B44C1AF8F3E2AF043D07A