Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Beräkningsingenjör till COWI AB, Sverige jobb i Göteborg på Intenso Teknikrekrytering

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Beräkningsingenjör till COWI AB, Sverige på Intenso Teknikrekrytering

Beräkningsingenjör till COWI AB, Sverige

Intenso Teknikrekrytering Göteborg, Västra Götalands län Heltid

Vår styrka är vårt samarbete och tillsammans utformar vi framtiden!

Vi samarbetar över gränser och olika verksamhetsområden där vi delar med oss av våra kunskaper och bygger starka relationer med både kunder och kollegor. Du kommer att ingå i ett sammansvetsat team och globalt nätverk där du bidrar med din expertis, samtidigt som du får tillfälle att lära dig av de bästa.

Våra medarbetare är vår största tillgång, och din kompetens är nyckeln i vår framgång att utforma framtidens hållbara samhälle. 

Vi söker dig som brinner för hållbarhets- miljö- och klimatfrågor och vill vara med att förändra världen!

Beräkningsingenjör
Sverige

COWI söker en beräkningsingenjör med möjlighet att handlägga och uppdragsleda projekt.

Vill du bidra med dina byggtekniska kunskaper i COWIs intressanta fastighetsprojekt och har dessutom erfarenhet av att handlägga eller uppdragsleda byggprojekt? Då kan det här absolut vara nästa steg i din karriär!

Inom avdelningen Byggnad och Fastighet Syd tar vi oss an både multidisciplinära uppdrag och uppdrag inom enskilda discipliner för våra kunder och vi agerar som en nära partner hela vägen från idéstadie till förvaltning av olika typer av fastigheter. Vi erbjuder expertkunskap med ett helhetsperspektiv på våra kunders behov och vi erbjuder tjänster inom bland annat Byggteknik, VVS- och Energiteknik, Elteknik samt Projektledning och Förvaltningsstöd. 

COWI söker nu en ny kollega som är en riktig fena på statik till vårt team inom byggteknik i Malmö. Bor du inte i Malmö? Inga problem! Pandemin har gjort COWI duktiga på att hålla ihop samarbetet i teamet och på att leda projekt över Teams, så i denna roll har du möjlighet att utgå från något av COWIs andra kontor i Sverige. 

'Jag valde att börja jobba på COWI eftersom jag tyckte att det verkade vara spännande projekt att arbeta med. Hos COWI får man vara med och skapa morgondagens samhälle och bidra till trivsammare arbetsmiljöer och boenden för folk.

Jag upplever att organisationen är ganska platt och det finns en kultur att lyssna till medarbetarna. Vi strävar efter att bli den bästa arbetsplatsen inom branschen i Malmö och värnar om våra medarbetare, t.ex. genom att se till att arbetsbelastningen är lagom stor och vi har samtal mellan chef och medarbetare var sjätte vecka. Vi ordnar gruppaktiviteter ett par gånger om året, som det senaste har de blivit digitala med tanke på pandemin.

Vi har nya fräscha lokaler på toppläge i Malmö, god och hjärtlig stämning kollegor emellan och vi ställer alltid upp för varandra. Vi samarbetar mycket kors och tvärs både inom och utanför Sveriges gränser och för mig ger det en extra dimension i vardagen.'

- Jennie Borglin, Byggteknik, syd

Arbetsuppgifter
I rollen som beräkningsingenjör kommer dina dagliga arbetsuppgifter vara att:

  • Utforma korrekta statiska modeller samt självständigt göra beräkningsmodeller och konstruktionsberäkningar, du kommer att arbeta med beräkningsprogram som FEM-design
  • Ansvara för att göra beräkningsrapporter och konstruktionsdokumentation i våra projekt
  • Självständigt eller tillsammans med uppdragsledare utforma konstruktionsdetaljer som underlag för övriga konstruktörers arbeten
  • Möjligheten att handleda andra och fungera som mentor för yngre medarbetare
  • Samverka med medarbetare såväl inom byggteknik som andra discipliner inom COWI
  • För rätt person finns möjligheten till att handlägga och uppdragsleda projekt

'Direkt efter mina studier till byggnadsingenjör började på FB Engineering, som sedan köptes upp av COWI. Jag tycker COWI är ett omtänksamt företag som värnar om sina anställda. Jag har jobbat här sedan november 2005, och den långa tiden jag varit här antyder att jag trivs.

I mitt team är det en trevlig grupp med människor med olika bakgrund vilket gör samtalen väldigt varierande, vilket jag uppskattar.

Något som ligger högt upp på listan med fördelar är kontorets placering centralt i Malmö och stämningen mellan kollegor.'

- Fredrik Behm, Konstruktör

Din profil
Du brinner för att ta fram och anpassa byggtekniska lösningar till kunders varierande behov. För att lyckas i den här rollen behöver du vara självgående men samtidigt trivas med att samarbeta med andra och att ha flera parallella kontaktytor, såväl internt som externt. Vi ser att du behöver:

  • Ha examen inom väg- och vatten eller byggteknik
  • Ha minst 5 års erfarenhet från branschen, gärna som handläggande eller uppdragsledande konstruktör
  • Ha gedigen erfarenhet av statiska beräkningar och projektering inom byggkonstruktion
  • Kunna tala och skriva flytande på svenska och obehindrat på engelska

Har du ett upparbetat kundnätverk i branschen, allra helst i Malmö-området så är det meriterande.

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Intenso Teknikrekrytering AB. Vill du ha ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Christofer Dahlman på [ Link removed ] .

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

 

Om företaget
COWI koncernen är en internationell teknikkoncern med ca 7200 medarbetare, i Skandinavien, Europa och Nordamerika samt med representation i Asien och Afrika, varav 1100 medarbetare i Sverige.

COWI i Sverige tillhandahåller kvalificerade ingenjörstjänster till privata och offentliga aktörer inom industri, infrastruktur, miljö, byggnad och fastighet, samt projektledning. Vi verkar både inom och utanför landets gränser. COWI Sverige hanterar såväl stora som mindre projekt i alla skeden från idé till drift- och underhållsplanering. Vi arbetar gärna med totalåtaganden.

J2W: CB2
 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: aa167f171a2342198b19a5e1cb6e4a