Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Beräkningsingenjör inom hållfasthet till Forsmark jobb i Östhammar på Academic Work

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Beräkningsingenjör inom hållfasthet till Forsmark på Academic Work

Beräkningsingenjör inom hållfasthet till Forsmark

Academic Work Östhammar, Uppsala län Heltid
Är du junior ingenjör inom och vill arbeta med beräkningar hos en av de största elanläggningarna i sverige? Forsmark har flera spännande projekt på gång och du har nu möjligheten att vara med och räkna både på snabbare ärenden på uppdrag från underhåll och drift, men också vara delaktig i större projekt. Vi söker dig som har en utbildning inom exempelvis mekanik, teknisk fysik, farkostteknik eller motsvarande. Välkommen med din ansökan.


Om tjänsten
Kärnkraften står i snitt för 40 procent av svensk elproduktion och på Forsmark uppgår den normalt till cirka 75 GWh dagligen. Reaktorerna har genomgått stora moderniseringar och säkerhetshöjande åtgärder för att kunna leverera en säker och stabil elproduktion.

I denna roll kommer du att tillhöra gruppen för hållfasthet och strömningsteknik som är en specialistgruppering på 13 kollegor som tillhandahåller beräkningsresurser på Forsmark. Gruppen arbetar brett med beräkningar inom flera områden, varav du främst kommer att fokusera på mekanikområdet.

Du erbjuds

* Att tidigt i karriären få ta plats i en grupp med erfarna kollegor som kommer kunna lära dig arbetsuppgifterna på plats
* Ett viktigt och långsiktigt uppdrag där du får vara med och bidra till att fortsätta säkerställa en säker och stabil elproduktion
* Fokus på din utveckling med stöttning från din mentor från Forsmark samt coaching av din konsultchef på Academic Work
* Möjlighet att på sikt i utvecklas vidare inom Forsmark eller övriga Vattenfall-koncernen i framtiden, exempelvis i en chefsbefattning eller som specialist inom ditt område

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter
Ditt uppdrag är att tillhandahålla beräkningar inom hållfasthet. Du kommer kunna vara inspelad i olika stadier i större projekt, men också sköta mindre uppdrag från drift och underhåll.

* Enklare handberäkningar i Excel som exempelvis tjocklek på rör och kärl
* Avancerade beräkningar kopplat till tryck- och temperaturlaster samt åldringsanalyser. Då har du exempelvis Adina, Ansys, MATLAB, Pipe Stress och Mathcad till din hjälp.
* Redovisa dina resultat som en rapport i Word

Vi söker dig som

* Har en avslutad högskole- eller universitetsutbildning inom mekanik, teknisk fysik, farkostteknik eller motsvarande
* Har goda kunskaper i svenska och engelska

Vi ser det meriterande om du:

* Studerat på civilingenjörsnivå
* Arbetat med liknande beräkningsverktyg

Som person söker vi dig som har en ansvarskänsla för dina arbetsuppgfter och är mån om att driva ditt arbete framåt. Du är inte rädd för att ta kontakt med kollegor även på andra avdelningar för att få den hjälp som du behöver för att komma framåt. Då du kommer att ta din an en avancerad tjänst i ett komplext bolag krävs det att du är tålmodig.

Övrig information

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll samt säkerhetsprövningssamtal i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövningen kommer ett drogtest att genomföras.

* Start: Start enligt överenskommelse, med möjlighet att starta omgående
* Omfattning: Heltid
* Placering: Forsmark, med goda pendlingsmöjligheter från exempelvis Uppsala och Gävle
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Forsmarks önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Information om företaget
Läs mer om Forsmark här eller kolla in Vattenfalls sociala medier:

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 15060054-SE