Jobbet Barnskötare sökes till Svängedammens förskola har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Barnskötare sökes till Svängedammens förskola publicerad av Malmö Stad

Heltidsanställd
Malmö

ArbetsbeskrivningOm arbetsplatsen

Svängedammens förskola ingår i ett förskoleområde i Oxie tillsammans med fyra andra förskolor. Områdeskänslan är stor och som medarbetare träffar man kollegor från andra förskolor, i olika pedagogiska sammanhang. Förskolan har två nära ledare som bjuder in till delaktighet och som ser tydlighet, struktur, vägledning, glädje och skratt som framgångsfaktorer i förskolans arbete för en god arbetsmiljö. Förskolan har idag tre avdelningar, två som är anpassade för äldre barn och en för yngre barn. Det är nu dags att öppna upp dörrarna för ytterligare en avdelning.

Samtliga förskolor i området har ett gemensamt tema, Sagans magiska värld, där varje förskola har en bok att arbeta kring, med betoning på att utbildningen utgår från barnens nyfikenhet och intresse som grund för det projekterande arbetssättet. Detta tema mynnar sedan ut i olika projekt som barn och vuxna skapar tillsammans för att få meningsfulla sammanhang. Svängedammens förskola håller dessutom på att utveckla arbetet kring utomhuspedagogik för att skapa lustfyllda och utmanande lärmiljöer för barnen även där, så brinner du för att bedriva undervisning utomhus ser vi detta som en merit.

Måltidspedagogiken är ett viktigt inslag i utbildningen, och där är förskolans kock den sammanhållande länken. På förskolans gård jobbar vi bland annat med kompost och odlingslådor, från jord till bord.

Förskolan har närhet till Käglinge rekreationsområde, bibliotek och olika temalekplatser.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?Arbetsuppgifter

Som barnskötare arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Tillsammans med resten av arbetslaget utformar du den pedagogiska verksamheten. Du arbetar för att erbjuda en trygg omsorg och stimulera barnens utveckling och lärande. Alla barnskötare i Malmö stad har schemalagd tid (2 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Nära ledare, i form av biträdande förskolechef samt förste förskollärare, finns tillgängliga som stöd i utformandet av utbildningen samt gällande att vidareutveckla undervisningen och skapa goda miljöer, både för barn och vuxna.Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Du bör vara insatt i förskolans styrdokument och ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och en positiv anda. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor.

Förskolan söker dig med engagemang och genuin nyfikenhet på vad barnen har att säga, tänka och tycka och som ser det som en naturlig utgångspunkt i utformandet av utbildningen. Din förmåga att kommunicera med kollegor och vårdnadshavare samt att skapa gemensamt pedagogiskt engagemang kring utvecklingsfrågor, är mycket god.  

Vi söker dig som har erfarenhet av att ta vara på barnens nyfikenhet och kunskapstörstande samt har intresse av att använda digitala medel som redskap för att väcka förundran hos barnen. Som medarbetare förväntas du vara uppdragsorienterad, ansvarstagande, målmedveten, engagerad och mån om att utveckla professionella relationer tillsammans med kollegor och vårdnadshavare. Du har ett lustfyllt arbetssätt och diskuterar gärna med dina kollegor, hur ni tillsammans strävar efter högre måluppfyllelse och hittar nya spännande vägar att prova tillsammans med barnen.

Vi ser gärna att du har erfarenhet och intresse för digitalt meningsskapande.

Varmt välkommen med din ansökan!Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1-2
Tillträde: 201101Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.

Referens

20201977

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till