Jobbet Barnskötare sökes till bemanningsteam söder har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Barnskötare sökes till bemanningsteam söder publicerad av Malmö Stad

Heltidsanställd
Malmö

Arbetsbeskrivning


Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Som medarbetare inom förskolan i Malmö stad får du utvecklas i din yrkesroll och erbjuds tydliga karriärmöjligheter. Vår vision är att skapa barnens bästa förskola, och idag är det hos oss många spännande initiativ, forskningsprojekt och idéer tar fart. Läs mer på www.malmo.se/forskolekarriar  

Nu har du chans att utvecklas som barnskötare i Malmö stad!

Utbildningsområde söder har ett bemanningsteam indelat i mindre områden där man är knuten till ett antal förskolor. Medarbetarna i teamet har som funktion att täcka kortare frånvaro på förskolorna. Teamet leds av en sektionschef och bemannas av barnskötare och en kock.


Arbetsuppgifter

Som barnskötare arbetar du utifrån aktuella styrdokument, planerar, genomför, och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du är väl insatt i förskolans rutiner och kan skapa en positiv atmosfär. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor.

För att utveckla kvalitén för barnen i förskolan får du som barnskötare i Malmö stad tid för verksamhetsutveckling med i genomsnitt två timmar per vecka. Det betyder att du får schemalagd tid för bland annat reflektion och lärande med kollegor, dokumentation, analys, observation och uppföljning.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad barnskötare.

Du ska vara väl insatt i förskolans läroplan.
Du bör ha minst ett års erfarenhet från arbete i förskola.

Förutom att du har utbildning som barnskötare tror vi att nedanstående egenskaper är mycket viktiga för att du ska lyckas i din roll i bemanningsteamet:

• Flexibel och anpassningsbar - arbetsplatserna varierar i stor utsträckning och olika arbetssätt passar på olika barngrupper.

• God perceptiv förmåga - snabbt kunna sätta dig in i nya miljöer.

• Engagerad och entusiastisk - vid många arbetsplatsbyten är det viktigt att vara nyfiken och att ha en förmåga att kunna engagera sig i en ny arbetsmiljö, nya arbetskollegor och nya barngrupper.

• Social med ett gott bemötande - för att lätt kunna smälta in i arbetsgruppen och skapa en god kontakt med föräldrarna.

• Trygg i din yrkesroll - en medarbetare i teamet är en resursförstärkning av god kvalité. Detta ska ge uttryck i arbetet med barnen, och i relation med ordinarie personal.

• God svenska - för att bedriva god språkutveckling på ett naturligt sätt, i till exempel samtal och sagor.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Tillträde: Tillträde augusti eller enligt överenskommelse.

Tidsbegränsat till: 2019-12-31

Antal platser: 3

Ansökan
Ansök senast: 2019-06-02

Referensnummer: 172-3082

Kontaktpersoner
  • Marita Tanninen
  • Sektionschef
  • 0708 – 90 74 89

Fackliga företrädare
  • Ingela Svensson
  • Kommunal
  • 010-442 79 41

Övrigt

Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. I Malmö stad leds varje förskoleområde av en förskolechef samt två biträdande förskolechefer och två förste förskollärare. För dig som anställd innebär det tillgången av ett nära ledarskap med fokus på såväl din arbetsmiljö som den pedagogiska utvecklingen på förskolan och kanske i framtiden även ett möjligt karriärsteg för dig? Förutom spännande utvecklingsmöjligheter blir du som anställd i Malmö stad erbjuden kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och för dig som är nyutexaminerad en givande introduktionsperiod med en mentor.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på
http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/

Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Referens

172-3082

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till