Jobbet Barnsekreterare till barn och familj har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

Barnsekreterare till barn och familj publicerad av Malmö Stad

Heltid
Malmö

Arbetsbeskrivning


Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 200 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Socialtjänsten i Söder har cirka 270 medarbetare och är indelad i fyra enheter med olika uppdrag och fokusområden: vuxna (missbruk och hemlöshet), ekonomiskt bistånd, Barn och familj utredning samt Barn och familj  familjehemsvård, ebo och jourverksamhet, öppenvård och Skolfam.  Tillsammans arbetar vi med verksamhetsutveckling inom hela avdelningen och vi gör skillnad för Malmös medborgare varje dag. 
 
Sektionen för familjehemsvård består av en sektionschef, en förste socialsekreterare, en assistent, 6 familjehemssekreterare och 6 barnets socialsekreterare. Nu söker vi tre barnsekreterare i och med att en kollega flyttar från Skåne, en har fått ett nytt jobb i Malmö stad och en barnsekreterare ska på deltid vidareutbilda sig inom yrket.  


Arbetsuppgifter

Som barnets socialsekreterare kommer du att arbeta med uppföljning av barn och ungdomar i familjehem. Du har ett särskilt ansvar att se till barnets bästa och ta tillvara barnets rättigheter. Det innebär också att, enligt gällande lagstiftning och riktlinjer, utreda och fatta beslut avseende ansökningar och anmälningar samt att följa upp beviljade insatser. Du kommer att arbeta tillsammans med våra familjehemssekreterare som ett team kring barnet, biologiskt nätverk och familjehem.

Det ingår även att ha ett nära samarbete med övriga kollegor inom Individ och familj men också med andra aktörer exempelvis skolor/förskolor, BUP och habiliteringen.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och gärna minst tre års erfarenhet av socialt arbete. Har du erfarenhet av socialt arbete rörande barn och unga eller dokumenterad fortbildning inom området barn och familj är det meriterande. Kunskap om eller erfarenhet av BBIC, MI, bedömningsinstrument eller Procapita kommer att underlätta ditt arbete och ses som meriterande.

Flera familjehem bor runt om i Skåne vilket innebär en del resor, främst med bil, varför B-körkort är ett krav.

Samverkan/samarbete är en stor del av ditt arbete och det är ett krav att du har förmågan att arbeta ihop med andra och kan skapa konstruktivt samarbete för förändring.

Socialt arbete är komplext vilket kräver att du är stabil som person och kan behålla ett realistiskt perspektiv på situationer och fokusera på rätt saker. Du kommer att arbeta med såväl akut problematik som långsiktiga mål, vilket kräver ett flexibelt förhållningssätt och att du organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt. Du är bekväm med att ta initiativ och fatta beslut.

Du har god administrativ förmåga samt goda kunskaper i svenska språket och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi erbjuder dig ett intressant och stimulerande arbete där du får möjlighet att bidra med din kompetens. Flextid, extern handledning, läsdagar och friskvårdsbidrag erbjuds också.

Vi kommer att påbörja urvalsarbetet under ansökningstiden och intervjuer kommer att ske löpande. Vi ser fram mot ansökan.Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 3

Ansökan
Ansök senast: 2018-08-19

Referensnummer: 179/18-176

Kontaktpersoner
  • Ulrika Nederman
  • Sektionschef
  • 040-34 09 36

Fackliga företrädare
  • SSR, Malmökansliet
  • 040-34 51 14
  • Peter Nilsson
  • Vision
  • 0721-90 91 60

Övrigt

Ordinarie sektionschef Ulrika Nederman har semester v. 29-32. Från vecka 30 finns nedanstående personer tillgängliga om du har frågor om tjänsten:
Maria Olin, sektionschef ebo/jour v. 30, 0733-03 63 36
Jennie Björken, förste socialsekreterare familjesektionen v. 31, 040-34 53 37
Hanna Brynte, förste socialsekreterare ebo/jour v. 32, 040-34 53 08

Vid en eventuell anställningsintervju vill vi att du visar upp examensbevis från socionomutbildning, tjänstgöringsintyg som verifierar dina erfarenheter samt utdrag ur belastningsregister (med stöd av lag (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn. 

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.

Referens

179/18-176

Liknande jobb

Transportkoordinator till Yara Malmö Academic Work
Vi söker lärare till Sfi! Malmö Malmö Stad
Drupalutvecklare till Axis.com Lund Axis Communications
Säljare hushåll - Elgiganten Hässleholm Hässleholm Elgiganten AB
Kassapersonal Elgiganten Hässleholm Elgiganten AB
Lärare i Engelska Malmö Malmö Stad
Full-stack .NET Developer - Malmo Malmö Nigel Frank International
Mjukvaruutvecklare i .NET Lund Nigel Frank International
Account Manager till Xllnc Advise Recruitment AB Malmö Xllnc advice recruitment AB
INFOTAINMENT WIZARD TO KOENIGSEGG Ängelholm Academic Work

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till