Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Backend-utvecklare (event streaming-plattform), Migrationsverket jobb i Norrköping på Randstad AB

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Backend-utvecklare (event streaming-plattform), Migrationsverket på Randstad AB

Backend-utvecklare (event streaming-plattform), Migrationsverket

Randstad AB Norrköping, Östergötlands län Heltid


arbetsbeskrivning.

Om du är en erfaren backend-utvecklare som vill jobba i ett litet, möjliggörande plattformsteam som förser våra övriga utvecklingsteam med en plattform för eventbaserad arkitektur, då vill vi att du läser färdigt den här annonsen.

Migrationsverket gör under flera år framöver en övergång från en högt integrerad arkitektur, till en löst kopplad arkitektur. En förutsättning i vår nya arkitektur är den plattform för event streaming som vi nu inför, som baseras på open source-produkten Kafka.

Ditt jobb, om du skulle välja att anta utmaningen, är att ingå i Team Stream där vi utvecklar och inför denna plattform tillsammans med Migrationsverkets övriga utvecklingsteam. När vi har lyckats med det så har vi lagt grunden för alla våra utvecklingsteam att på ett lättrörligt sätt utveckla sin respektive verksamhet.

Våra plattformsteam ansvarar för att utveckla den bästa plattformen och miljön för att övriga utvecklingsteam ska få en enklare vardag. Vi jobbar med agila arbetssätt och fokus på automatisering samt går mot en löst kopplad, eventbaserad arkitektur. Dessutom inför vi nu en modern, cloud native plattform baserat på Kubernetes och Docker. Vi söker flera seniora systemutvecklare som kan hjälpa oss på den resan.

Som vår kollega på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en föränderlig miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Hos oss gör du skillnad och bidrar till samhällsnyttan, samtidigt som du får en trygg och stabil anställning.


ansvarsområde.

Som systemutvecklare hos oss välkomnas du av ett plattformsteam som arbetar tätt tillsammans med andra utvecklingsteam. Vi värdesätter att teamen har hög grad av självbestämmande, kan arbeta med moderna tekniker och arbetssätt och kontinuerligt leverera värde till våra användare. I våra team värdesätts gemenskapen högt och vi bidrar till bra arbetsklimat där vi lär av varandra, värdesätter varandras olikheter och har en tillåtande kultur.

Du kommer att, tillsammans med dina nya kollegor: 
 • ta fram verktyg, tekniker och ramverk som gör både deras och din vardag enklare, effektivare och roligare
 • skapa tekniska förutsättningar för att kunna genomföra kontinuerliga leveranser
 • testa dina och andras lösningar som en naturlig del i systemutvecklingsprocessen
 • ha kontakt och samarbeta med teamets målgrupper, förvaltning samt drift- och supportorganisation
Exempel på områden som andra möjliggörande plattformsteam ansvarar för är digitaliserad information, identitets- och behörighetshantering, biometri, e-tjänsteplattform, utveckling av intern cloudplattform samt utvecklingsverktyg.

Vi eftersträvar att arbeta med ständiga förbättringar i både arbetssätt och utveckling av våra produkter, här har du stora möjligheter att ta plats och vara med att påverka. Du kommer befinna dig på en arbetsplats där samhällsutmaningar utspelar sig och där du bidrar till att lösa dem.


kvalifikationer.

Krav
 • Högskole- eller universitetsstudier inom datavetenskap, programvaruteknik eller datateknik med kandidat- eller masterexamen, eller motsvarande tidigare examen, eller annan relevant utbildningsbakgrund och yrkeserfarenhet
 • Minst 5 års yrkeserfarenhet av systemutveckling
 • Yrkeserfarenhet av att utveckla inom en löst kopplad arkitektur
 • Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • Då tjänsten kommer bli placerad i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap. Inför anställning kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras
Meriter
 • Erfarenhet av att utveckla för event streaming med produkten Kafka
 • Erfarenhet inom utveckling av mikrotjänster i en mikrotjänstarkitektur
 • Kunskaper inom utveckling av plattformsprodukter och utvecklingsverktyg
 • Erfarenhet av containerplattformar (Kubernetes/Docker)
 • Erfarenhet av DevOps och agila metoder
 • Erfarenhet av Continuous Integration/Continuous Delivery
Personliga kompetenser
Som person värdesätter du samarbete med andra framför isolerat arbete. Du har en hög personlig mognad och en pedagogisk talang som du gärna använder för att lyfta andra. Du är serviceinriktad och sätter höga krav på din egen och andras kvalitetstänk. Du har lätt för att lyfta blicken för att se helheten, möta andras behov, och inte fokusera för mycket på egna utmaningar. 


ansökan.

I denna rekrytering samarbetar Migrationsverket med Randstad Technologies. Vi tar emot din ansökan via Migrationsverkets rekryteringssystem, gå vidare via ansök-knappen. För mer information kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sebastian Dejler på [ Email address blocked ]
 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 201355636