Jobbet Avdelningsföreståndare till SiS ungdomshem Johannisberg har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Avdelningsföreståndare till SiS ungdomshem Johannisberg publicerad av Statens Institutionsstyrelse

Full-Time
Kalix

Arbetsbeskrivningarbetsbeskrivning.

Vill du vara med och skapa möjligheter för unga människor att komma ur svåra situationer? Då verksamheten vid Statens institutionsstyrelses (SiS) ungdomshem Johannisberg utökas, söker vi nu två avdelningsföreståndare till enheten i Kalix. Du kommer att ha ett viktigt och spännande arbete där din insats spelar stor roll.

SiS ungdomshem Johannisberg har verksamhet i Kalix och i Sävast utanför Boden. Institutionens uppdrag är att vid enheten i Kalix vårda pojkar i åldrarna 16-21 år, enligt LVU och LSU, samt vid enheten i Sävast vårda flickor mellan 12-15 år, enligt LVU. Institutionen erbjuder SiS-tjänsterna, akutvård, utredning, behandling, samt LSU. Samtliga skolpliktiga ungdomar undervisas enligt SiS timplan och icke skolpliktiga ungdomar erbjuds undervisning. Institutionen befinner sig i en spännande utvecklingsfas med stora förändringar. Under 2020 utökar vi med två nya moderna avdelningar och nybyggda skollokaler i Kalix. 
Institutionen har sju avdelningar och cirka 130 tillsvidareanställda inom olika yrkeskategorier. Vi arbetar med KBT, i en miljö där huvuddelen av övrig personal har kännedom om tillämpad beteendeanalys och inlärningsteoretiska principer. SiS värdegrund bygger på orden respekt, omtanke och tydlighet. 

Förutom en stimulerande arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter kan vi bland annat erbjuda flexibel arbetstid, ett förmånligt semesteravtal, subventionerad friskvård, förmånliga villkor för dig som är förälder, med mera. 

Fackliga kontaktpersoner: Mikael Wuopio (OFR), Tomas Lundbäck (SEKO) och Roland Markinhuhta (SACO). Samtliga nås på telefon 010-453 20 00 (växel).


ansvarsområde.

Som avdelningsföreståndare är du ansvarig för en av sju avdelningar på Johannisberg. Det är du som leder och fördelar arbetet på avdelningen. Du är ansvarig för personal, budget, arbetsmiljö och själva behandlingsarbetet. Du har behandlingsansvar för 6-8 ungdomar, och personalansvar för ca 15 medarbetare.
Som avdelningsföreståndaren ingår du i institutionens ledningsgrupp. I arbetet ingår schemalagd chefsberedskap. Resor i tjänsten förekommer. 


arbetstider.

Heltid. 


kvalifikationer.

Vi söker en trygg ledare med ett genuint intresse för ungdomsvård. Ditt ledarskap kännetecknas av närvaro, lyhördhet och engagemang. Du har en positiv inverkan på din omgivning, dels för att du gärna delar med dig av din energi men framför allt för att du är övertygad om att goda resultat nås genom samverkan.  Vi söker dig som har:

• en akademisk examen (minst 180 p) inom samhälls- och beteendevetenskap eller vårdvetenskap 
• flera års erfarenhet av arbete inom socialtjänst, vård och behandling eller motsvarande
• erfarenhet av ledande befattning
• god kommunikativ förmåga – du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift
• körkort B

Ytterligare språkkunskaper utöver svenska är meriterande. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid den personliga lämpligheten. SiS begär utdrag ur Rikspolisstyrelsens register inför anställning. SiS arbetar mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. 


ansökan.

Sista dag att söka tjänsterna är den 8/11. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Därför: varmt välkommen med din ansökan redan idag!

För information: I denna rekrytering samarbetar Statens institutionsstyrelse med Randstad Rekrytering där rekryteringskonsult Christer Sjögren (073-357 00 93 eller [ Email address blocked ] ) gärna svarar gärna på frågor om tjänsten och själva rekryteringsprocessen. 

Referens

201308568

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till