Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Avdelningschef till Vuxenutbildningen, Luleå kommun jobb i Luleå på StudentConsulting

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Avdelningschef till Vuxenutbildningen, Luleå kommun på StudentConsulting

Avdelningschef till Vuxenutbildningen, Luleå kommun

StudentConsulting Luleå, Norrbottens län Heltid
Vill du spela en viktig roll i kompetensförsörjningsarbetet lokalt såväl inom länet och samtidigt trivs med ett strategiskt ledarskapsansvar?

Information om uppdraget:

Arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att direkt underställd kommunstyrelsen, ansvara för arbetsmarknadspolitiska frågor, integrationsfrågor och vuxenutbildning.

Förvaltningen har över 4000 kunder/klienter per år i olika utbildningar, anställningsformer, praktikplaceringar, sommarjobb och integrationsåtgärder. Förvaltningen har idag 190 medarbetare och omsätter 235 miljoner kronor.

Vi söker nu dig som vill ha ett intressant och utmanande chefsuppdrag som avdelningschef för Vuxenutbildningen inom Arbetsmarkförvaltningen. Som avdelningschef för Vuxenutbildningen har du stora friheter i ditt uppdrag och möjligheter att genom utveckling av verksamheten medverka i kompetensförsörjningsarbetet, både lokalt och i länet. Ditt uppdrag spelar roll och skapar förutsättningar för en framtid i Luleå.

Inom Vuxenutbildningen ingår kommunal vuxenutbildning; grundläggande och gymnasial vuxenutbildning och utbildning i svenska för invandrare, särskild utbildning för vuxna, yrkeshögskoleutbildningar, uppdragsutbildningar och lärcentrumverksamhet.
Vi erbjuder utbildningar och kurser både i egen regi och i samarbete med externa utbildningsanordnare, dagtid eller distans, alltid utifrån individens behov.

Arbetsuppgifter
Som avdelningschef för Vuxenutbildningen har du ansvaret för verksamheten och dess uppdrag. Det handlar om att balansera det nationella skoluppdraget med det kommunala uppdraget och målen ställda av Arbetsmarknadsförvaltningen.
Som avdelningschef biträder du huvudmannen att se till att de föreskrifter som gäller för vuxenutbildningen följs samt det systematiska kvalitetsarbetet. Du har ett utvecklings- och förändringsfokus och skapar effektivt samverkan med interna och externa aktörer.

Du ingår i Arbetsmarknadsförvaltningens ledningsgrupp och har personal, ekonomi och verksamhetsansvar för avdelningen. Du har även en egen ledningsgrupp på Vuxenutbildning med rektorer samt enhetschef. Du kommer att leda verksamheten utifrån nationella och kommunala styrdokument och omvärldens krav.

Detta söker vi:

Vi söker dig med en akademisk examen, med inriktning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Du ska ha erfarenhet av strategiskt ledarskapsansvar för verksamhet, personal och ekonomi och har dokumenterad erfarenhet av att driva utvecklings- och förändringsarbete med goda resultat.

Meriterande är erfarenhet av pedagogiskt arbete och kunskap om gällande styrdokument och skollagen.

Du är en trygg och tydlig ledare vars ledarskap främjar tillit, ansvarstagande, mod och innovation. Du har en förmåga att skapa engagemang och får medarbetare med dig. Som person ska du vara utvecklingsinriktad med en förmåga att anpassa verksamheterna efter givna ekonomiska ramar samt omvärldsförändringar. Du har god samarbetsförmåga och kan i ledningsgrupper bidra till en gemensam utveckling. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kontakter
Den här rekryteringsprocessen hanteras av StudentConsulting, vid eventuella frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Therese Vikenbacke via e-post: [ Email address blocked ] eller tel. 010-122 46 63

Fackliga representanter:
Ulrika Vedin, Lärarnas Riksorganisation, tel 0920-45 39 79
Bo Ericsson, Lärarförbundet, tel 0920-45 32 84
Birgitta Nyström, Vision, tel 0920-45 35 66

Välkommen in med din ansökan! Sista ansökningsdag är 2021-10-17

Om arbetsgivaren:

Luleå har både storstadens utbud och småstadens närhet. En hållbar kuststad med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 500 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?

Luleå med sina drygt 78 000 invånare är en tillväxtkommun och en viktig motor för hela Norrbotten. Kommunen består av sju förvaltningar med en total omsättning på runt 5 miljarder kronor per år. Våra 6900 medarbetare arbetar dagligen med att bygga ett hållbart samhälle, ge service genom hela livet och skapa attraktion för att medborgare, besökare och inflyttare ska trivas.

Sökord: kompetensförsörjning, ledarskap, chef, Vuxenutbildningen

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi rekryterat över 11 000 personer det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.se
 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 59375