Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Avdelningschef till Individ- och familjeomsorgsavdelningen jobb i Kållekärr på Randstad AB

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Avdelningschef till Individ- och familjeomsorgsavdelningen på Randstad AB

Avdelningschef till Individ- och familjeomsorgsavdelningen

Randstad AB Kållekärr, Västra Götalands län Heltid


arbetsbeskrivning.

På Tjörn får medarbetarna ta plats! Här finns plats för dig också!
”Vi hjälper varandra att se nya möjligheter.” ”Det finns en närhet till ledning och politiker.” ”Man tar vara på medarbetarnas resurser.” ”Det känns bra att jag kan bidra till att underlätta i människors vardag.”
Fyra röster från fyra anställda i Tjörns kommun. Enligt den senaste medarbetarundersökningen är vi som jobbar i Tjörns kommun väldigt engagerade i våra arbetsuppgifter. Vi har också bra kolleger, vi gillar våra chefer och rekommenderar gärna andra att söka sig hit.  Nu rekryterar Individ- och familjeomsorgsavdelningen, Socialförvaltningen, på Tjörn sin nästa avdelningschef. Vi söker en driven och starkt resultatorienterad avdelningschef som kan organisera verksamheten för att på bästa sätt kunna möta framtiden och dess utmaningar. Avdelningschefen ska kunna vara innovativ i sättet att hantera IFO och bygga upp strukturer och kvalitetssäkra framtagna riktlinjer.
Avdelningen är indelad i tre enheter med respektive enhetschef för Arbetsmarknad/försörjningsstöd, Barn och unga samt Vuxengruppen SOL. Varje enhet ansvarar både för myndighets- och utförardelarna.


ansvarsområde.

Tjänsten som avdelningschef innebär ett arbetsgivar- och ledningsansvar för avdelningens enhetschefer. Avdelningschefen leder, planerar och följer upp verksamheten. Ansvarar för verksamhetens kvalitet, medarbetarnas arbetsmiljö, avdelningens ekonomi och budget samt verksamhetsutveckling utifrån övergripande antagna mål och gällande lagstiftning.

Avdelningschefen är direkt underställd förvaltningschefen och ingår i förvaltningens ledningsgrupp och ska vid behov vara föredragande i socialnämnden och i andra politiska sammanhang. Arbetet innebär även att samordna, säkerställa och följa upp flödet mellan myndighetsutövningen, verkställighet och öppenvårdsinsatserna. Inneha en förmåga att bygga upp rutiner t ex för att följa/följa upp både i ärenden och de planer som tagits fram. Avdelningschefen ska utveckla obyråkratiska arbetsformer med brukare och klienter i fokus inom ramen för de lagkrav som ställs på myndighetsutövningen.
Avdelningschefen ska också leda, anpassa och förändra invanda strukturer och tänkesätt in i organisationen och kunna bygga en framtidstro och tillit även till förvaltningsledning och politiken.


kvalifikationer.

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan högskoleexamen som bedöms likvärdig samt har en bred erfarenhet av arbete som chef och att leda inom individ- och familjeomsorg. Vi ser helst att du har tidigare erfarenhet av att leda chefer och ha goda kunskaper om arbetsrätt, ekonomi, kvalitetsutveckling, ledarskap och organisation. Det är meriterande om din erfarenhet är kopplad till arbete inom en mindre kommun.

Vi söker en person som är:
- väl insatt i lagstiftningen som är kopplat till verksamheten
- rak och tydlig med vad som gäller samt kan stå upp för det
- kommunikativ
- drivande, självständig och gillar att samverka
- tydlig, trygg och modig
- strategisk, nytänkande och ser möjligheter
- har helhetssyn men är ändå noggrann och tycker om struktur
- resultatinriktad, både gällande budget och verksamhetsutveckling

Ditt ledarskap kännetecknas av att du leder genom andra, delegerar och följer upp. Du tycker om att utveckla din verksamhet och har även en helhetssyn för hela förvaltningen. Du är bra på att samordna olika verksamheter mot gemensamma mål och har förmågan att ständigt följa upp och effektivisera och förbättra verksamheterna. Du ska vara tydlig i dina beslut, både i det du kommunicerar och i det du förväntas få av andra. Du leder på ett modigt och prestigelöst sätt men med stor integritet och du skapar förutsättningar för dina enhetschefer att fokusera på sina uppdrag. 

Du måste vara skicklig på att uttrycka dig väl, såväl muntligt som skriftligt.
Vid den samlade bedömningen kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.


ansökan.

I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad. Frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen besvaras av ansvarig rekryteringskonsult Petra Pettersson. 

Sista ansökningsdag är den 2021-09-28 men sök tjänsten redan i dag, då urval och intervjuer med Randstad kommer att ske löpande. Notera att Randstad använder tester i sitt urvalsarbete.
Intervjuer för tjänsten kommer att genomföras 1 oktober och 6 oktober.

Välkommen med din ansökan!
 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 201357768