Jobbet Automationsingenjör har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat
Entreprenör
Södertälje

Arbetsbeskrivning

Automationsingenjör

Vi söker nu två erfarna automationsingenjörer med inriktning processtyrsystem med placering i Snäckviken, Södertälje.

Hays specialistrekrytering söker nu kandidater till en roll som automationsingenjör till AstraZeneca.

Om AstraZeneca

AstraZeneca Sweden Operations i Södertälje ger dig möjlighet att bidra till vår tillväxt på en global skala. Vi är en mångsidig organisation och vi letar efter flexibla medarbetare som kan anpassa sig till förändringar och omfamna olikheter. I gengäld erbjuder vi en utmanande och givande roll med en hög grad av självförverkligande - en möjlighet att bidra till att skapa livsförändrande läkemedel till de människor som behöver dem. Det här är en chans att delta i ett av världens ledande verksamhetsteam hos en av de ledande läkemedelsproducenterna i världen. Nya stora investeringar med fokus på att producera biologiska läkemedel kommer att stärka området ytterligare.

Din roll

Underhållsteknik inom API-tillverkningen ansvarar bl a för förvaltning av processtyrsystem.
Vi är 16 personer, varav fyra automationsingenjörer, som ansvarar för service, underhåll och utvecklingsarbete med syfte att ge en hög teknisk tillgänglighet på anläggningarna inom produktionsverksamheten.

Som automationsingenjör hos oss kommer du att:

 • Medverka i grundorsaksutredningar vid avhjälpande underhåll.
 • Framtagning och uppdatering av systemdokumentation (t ex BADS) samt föreskrifter.
 • Planera och utföra förebyggande underhåll på systemen, t ex systembackup/restore, användarhantering.
 • Medverka vid förbättringsarbete på anläggningarna för att öka den tekniska tillgängligheten.
 • Felsökning och modifiering av PCS7, PLC, SCADA och/eller DCS styrsystem med Microsoft som operativsystem, Sattline Batchhantering enligt ISA88.
 • Delta vid driftsättning och kvalificering av ny utrustning.
 • Vara kravställare i förbättrings- och investeringsprojekt.
 • Hålla systemen i validerad status.
 • Utbilda användare.


Du kommer även ingå i en beredskapsgrupp.

Vi förutsätter

 • Din bakgrund är en examen från teknisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande erfarenhet inom tekniskt ämnesområde.
 • Din tekniska kompetens inom processtyrsystem och projekt är bred och du har tidigare erfarenhet med arbete inom automation/processtyrsystem eller likvärdig samt erfarenhet av t ex investeringsprojekt av datasystem i produktionsmiljö.
 • Initiativförmåga samt förmåga att generera idéer och självständigt lösa problem värderas högt.
 • Du är van och trivs med att arbeta i ett högt tempo i en krävande men utvecklande miljö.
 • Du har god förmåga att föra dialog och uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
 • Du har goda ledaregenskaper och är van att hantera och rapportera risker, åtgärder, planer och resultat till dina kunder.
 • Du har goda kunskaper i DCS styrsystem med Microsofts operativsystem, databaser samt förståelse av datorhårdvara. Erfarenhet av Sattline är mycket meriterande samtidigt som det är positivt med allmänna kunskaper i HMI, SCADA och PLC.
 • Du har kännedom om GAMP och erfarenhet från processindustrin.Framgångsfaktorer

Drivkraft, vana att arbeta självständigt såväl som i team samt förmåga att skapa goda relationer är bra egenskaper för denna roll. Du är en naturlig ledare och har en förmåga att på ett enkelt sätt beskriva investeringsrekommendationer och förslag på förbättringsåtgärder baserat på riskgranskningar för din kund. Du har god förmåga att kommunicera, skapa, utveckla och vårda kundrelationer genom att du visar kunden stort engagemang och är lyhörd inför deras önskemål.

Du har en god analytisk förmåga, du analyserar problem och drar logiska slutsatser grundade på relevant information och presenterar detta på ett tydligt och resultatinriktat sätt till kunden. Vi tror också att du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt.

Om AstraZeneca

Vi är verksamma i mer än 100 länder världen över och ett av Sveriges viktigaste exportföretag. I Södertälje finns AstraZenecas största globala produktions- och distributionsanläggning och en av världens största tillverkningsenheter för läkemedel - Sweden Operations.

AstraZeneca är en arbetsgivare som främjar lika rättigheter och möjligheter. AstraZeneca välkomnar ansökningar från alla kvalificerade sökande oberoende av kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning, och ålder.

Hays presenterar kandidater löpande till AstraZeneca,vid frågor maila: Betty.Thoresson@hays.com ser fram emot din ansökan!

Referens

897929

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till