Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Automationsingenjör i Stockholm jobb i Lidingö på Randstad AB

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Automationsingenjör i Stockholm på Randstad AB

Automationsingenjör i Stockholm

Randstad AB Lidingö, Stockholms län Heltid


arbetsbeskrivning.

Är du automationsingenjör och vill jobba med moderna styrsystem i en organisation som präglas av hög trivsel, teknik i framkant och miljöfokus? Käppalaförbundet storsatsar på miljön i Östersjön och ökad kapacitet, vilket innebär omfattande investeringar och ombyggnationer i Käppalaverket de kommande åren. Käppalaförbundet erbjuder dig omväxlande arbetsuppgifter, den senaste tekniken och ett jobb att vara stolt över!

Käppalaförbundets storsatsning på miljön i Östersjön och ökad kapacitet har tagit ett stort kliv framåt. På styrelsemötet i juni fattade förbundsstyrelsen beslut om att genomföra steg 1 i programmet Käppalaverket 3.0. Käppalaförbundet står därför inför omfattande investeringar och ombyggnationer de kommande åren, där bland annat reningsprocessen i anläggningen kommer att förändras. Processen har sedan år 2000 varit helt automatiserad och i ett snart avslutat uppgraderingsprojekt har den senaste tekniken ABB 800xA installerats för att säkerställa driftsäkerheten framöver.

Den intensiva utvecklingsfasen ställer krav på verksamheten att tillgodose både underhåll av den befintliga anläggningen och driva arbetet som uppkommer till följd av investeringsprojekten. Käppalaförbundet inrättar därför en ny tjänst som automationsingenjör som tillsammans med nuvarande åtta kompetenta och trevliga medarbetare på el- och automationsenheten kommer att förvalta och utveckla automationssystemet.

att arbeta på Käppalaförbundet.
Käppalaförbundet erbjuder dig en arbetsplats att vara stolt över, som gör en verklig insats för miljön varje dag. Vi har fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. På Käppalaförbundet har vi ett ledarskap där vi tror på frihet under ansvar. Vi vill att våra anställda ska ha balans i livet och erbjuder därför flextid, friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och tillgång till vårt eget gym. Vi har även en aktiv personalförening som ordnar aktiviteter för de anställda.


ansvarsområde.

Som automationsingenjör på Käppalaförbundet får du en bred och omväxlande roll. Du kommer att ha en central roll i enheten för el- och automation och med ett tätt samarbete med andra delar av verksamheten, exempelvis driftenheten, processenheten och projektavdelningen.

Tillsammans med systemansvarig automationsingenjör svarar du för att styrsystemet utvecklas och blir driftsäkert med en bra underhållsplan och tydliga instruktioner när systemutökningar ska utföras.  

I dina arbetsuppgifter ingår att:
 • Programmera nya funktioner, konstruera processbilder och delta i utcheckning och driftsättning vid renovering och ombyggnad av anläggningsdelar.
 • Felsöka i automations- och styrsystemen med tillhörande utrustning
 • Utföra programändringar, uppgraderingar och back-up av programkod och mjukvara
 • Utföra simuleringar och visualiseringar av systemen
 • Lösa problem som uppstår i produktionen
 • Hantera olika kommunikationslösningar och nätverk för automationssystem
 • Delta i projekt rörande automationsfrågor
 • Medverka vid det dagliga underhållsarbetet i automationssystemet för att säkerställa driftsäkerheten i anläggningen
 • Säkerställa att dokumentationen rörande automation uppfyller Käppalaförbundets krav.
Som automationsingenjör kommer du att ingå i produktionsavdelningens el- och automationsenhet och rapportera till enhetschefen. Förbundets samtliga medarbetare har sin placering på Käppalaverket som ligger i Gåshaga på Lidingö.


kvalifikationer.

Vi söker dig som har:
 • En ingenjörsutbildning med inriktning mot automation eller motsvarande erfarenhet.
 • Några års arbetslivserfarenhet som automationsingenjör.
 • Goda kunskaper och erfarenhet av programmering och felsökning i automationssystem. Vi använder ABB 800xA.
 • Erfarenhet från industrier som till exempel VA, kraft/värme, olja eller process.
Som person är du målmedveten, nyfiken, engagerad och har en väl utvecklad analytisk förmåga. Du är relationsbyggande och har lätt för att samarbeta med andra men även förmågan att arbeta självständigt och effektivt driva ditt arbete mot uppsatta mål. Du är kommunikativ och uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska, i både tal och skrift.


ansökan.

Sista ansökningsdag är 2021-10-31. Vi arbetar dock med löpande urval varför tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

För information: I den här rekryteringen samarbetar Käppalaförbundet med Randstad Engineering. För frågor om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Åsa Vallin på 0733 43 40 45 eller [ Email address blocked ] Eventuella frågor som kommer in under v.28-31 besvaras efter den 8 augusti.

Facklig representant är Tomas Pettersson (Sveriges Ingenjörer) som nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Välkommen med din ansökan!
 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 201355952