Jobbet Arbetsterapeut till Daglig verksamhet enligt LSS har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Arbetsterapeut till Daglig verksamhet enligt LSS publicerad av Malmö Stad

Heltidsanställd
Malmö

ArbetsbeskrivningArbetsuppgifter

Är du den arbetsterapeut vi söker till daglig verksamhet enligt LSS? Vi söker engagerade och drivna medarbetare till olika verksamheter. Du som arbetsterapeut kommer ha din placering i en av dessa verksamheter med olika inriktningar. 

Arbetet innebär att du som arbetsterapeut aktiverar och handleder personer med autism och/eller intellektuell funktionsnedsättning med omfattande stödbehov. Som arbetsterapeut i vår verksamhet kommer du delta i det vardagliga arbetet tillsammans med övrig personal. Omvårdnadsuppgifter utifrån brukarens stödbehov kan förekomma. Verksamheten arbetar enligt en tydliggörande pedagogik som bygger på att göra världen så tydlig och förutsägbar som möjligt för brukaren. Tillsammans med övrig personal ansvarar du för planering, genomförande och utvärdering av verksamheten.

Du bidrar med att skapa meningsfullhet och trygghet där verksamheten formas efter brukarnas förmågor och behov. Du förväntas delta aktivt i eventuella förändringsarbeten och ständigt arbeta lösningsfokuserat för brukarnas bästa.

Specifikt ansvar som arbetsterapeut:

  • Använda sina arbetsterapeutiska kunskaper om hur personernas fysiska, kognitiva och intellektuella funktioner bevaras/förbättras i och genom aktivitet.
  • Förebygga risk för aktivitetsnedsättning, förbättra eller vidmakthålla aktivitetsförmågan efter individens behov, intressen och/eller önskemål. Arbeta för en god aktivitetsbalans. 
  • Arbeta förebyggande, förbättrande och/eller kompenserande för att främja personernas möjlighet att leva ett värdefullt liv/ha en meningsfull daglig verksamhet i enlighet med brukarens egna önskemål.
  • Informera och handleda övriga medarbetare inom ramen för sitt yrkesansvar.
  • Utgöra stöd vid anskaffning och hantering vid basutrustningshjälpmedel samt ansvara för delar av förskrivningsprocessen för vissa hjälpmedel som används inom DV
  • Journalföring enligt patientdatalagen
  • Upprätta en arbetsterapeutisk bedömning av alla nya brukare och utifrån denna fastställa mål, dokumentera, följa upp och utvärdera i genomförandeplanen.
  • Fallprevention, fallriskutredningar samt utredning av fall som inträffat i daglig verksamhet
  • Samarbeta och kommunicera med olika interna och externa aktörer som tillhör uppdraget
  • Hålla dig uppdaterad kring evidensbaserade och validerade teorier, modeller, metoder och arbetssätt inom det arbetsterapeutiska området


Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut och har god kunskap om LSS, om olika funktionsnedsättningar och om olika pedagogiska metoder.  

Har du tidigare arbetat som arbetsterapeut är det meriterande. Vi ser gärna att du har arbetat med personer med autism och intellektuell funktionsnedsättning och tydliggörande pedagogik. Tidigare erfarenhet av arbete med AKK (alternativ och kompletterande kommunikation) är meriterande.

Du måste ha datorvana och god kunskap om dokumentation samt kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.

Du kommer arbeta brukarnära och tillsammans skapar ni innehållet verksamheten, därför krävs det att du är flexibel, lyhörd och kreativ. Då man möter många olika brukare och kollegor ställs höga krav på social smidighet, självständighet och en trygghet i sig själv. Hos oss är det viktigt att du har en god människosyn, ett respektfullt bemötande och en god pedagogisk förmåga. Det krävs att du är flexibel, lyhörd och kreativ.

Arbetsuppgifter kan komma att förändras och utvecklas i snabb takt och som medarbetare måste man vara flexibel och kunna skifta fokus, ta egna initiativ och fatta självständiga beslut. Du bör kunna hantera stress, förhålla dig till snabba förändringar och förändrade förutsättningar.

B-körkort är meriterande.Om arbetsplatsen

Daglig verksamhet enligt LSS riktar sig till personer med intellektuell funktionsnedsättning och/eller autism samt personer med förvärvade hjärnskador i vuxen ålder. Insatsen ska bidra till goda levnadsvillkor och möjliggöra meningsfulla aktiviteter. Vi har brukarens behov i centrum och anpassar innehållet så att det är stimulerande och meningsfullt för brukaren. Stöd och service som ges ska vara grundade på respekt för brukarens självbestämmande och integritet. Stödet ska ges på ett sådant sätt att det stärker brukarens tilltro till sin egen förmåga. Våra verksamheter finns på mer än 50 olika platser i Malmö och innehållet varierar från sinnesstimulering och social samvaro till arbete på företag i grupp eller enskilt.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vi tillämpar flextidsavtal, friskvårdsbidrag och månar om våra medarbetares arbetsmiljö? Hos oss erbjuds du ett omväxlande arbete. Vill du jobba på en arbetsplats där du gör skillnad varje dag? Tveka inte att söka! Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 5
Tillträde: Enligt överenskommelseÖvrigt

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor som specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.

Referens

20202315

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till