Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Applikationsingenjör jobb i Strömstad på Perstorp

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Applikationsingenjör på Perstorp

Applikationsingenjör

Perstorp Stenungsund Heltid

Applikationsingenjör

Avdelningen för produktionsteknik vid Perstorp OXO AB söker en applikationsingenjör för våra anläggningar i Stenungsund och Nol. Dessa består av flera fabriksdelar där vi tillverkar syntesgas, aldehyder, alkoholer, syror och estrar.

Du kommer att ingå i vårt team med produktionsnära ingenjörer och ansvara för att stötta produktionen samt driva och koordinera optimering och utvecklingsarbete i fabriken. Produktionsteknik ansvarar för den långsiktiga planen och utvecklingen av volym, rörliga kostnader och kvalitet i fabrikerna. Det innebär att vi är involverade i både investeringsprojekt, optimeringar, UH- och revisionsstopp såväl som i den dagliga produktionen. Det är en bred och varierad tjänst där du förväntas vara synlig i verksamheten. Tjänsten innebär många kontaktytor med produktion, underhåll, planering, projekt och marknad.

Att arbeta inom processindustrin ställer höga krav på säkerhetsmedvetenhet. I din roll kommer du att aktivt delta i och driva säkerhetsarbetet inom siten. Det innebär bland annat att du initierar och deltar i riskanalyser samt leder tekniska riskutredningar.

Dina framtida arbetsuppgifter:

Optimera produktionen på siten i samarbete med Produktionsingenjörer, Processingenjörer och Drifttekniker;

 • Analysera produktionen och genomföra förbättringar
 • Aktivt delta i och driva säkerhetsarbetet
 • Bistå med teknisk support till produktion, främst inom processreglering
 • Implementera ändringar i styrsystemet
 • Delta i utredningar, förprojekt och investeringsprojekt
 • Ta fram utbildningsmaterial och coacha driftspersonal

Ägaransvar för produktionsnära mjukvaror på siten;

 • Larm och grafik i styrsystemet
 • Aspenapplikationer/Historisk processdata
 • Produktionsapplikationer
 • Underliggande produktionsmjukvaror
 • Ledare för en Applikationsgrupp

Vem är du?

 • Du har högt säkerhetstänk
 • Du har en ingenjörsexamen i kemiteknik, reglerteknik eller motsvarande
 • Du bär med dig relevant erfarenhet om produktionsnära system inom petrokemisk produktion
 • Du har erfarenhet av SixSigma/DMAIC
 • Du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i grupp och du delar gärna med dig av dina kunskaper
 • Du kan både lyssna och kommunicera på ett engagerat sätt
 • Du trivs med att ta ansvar och driver ditt arbete självständigt till uppsatta mål
 • Du är van vid förändrings- och förenklingsarbete och ser det som något positiv samt har ett visst mått av nyfikenhet och fantasi
 • Du uttrycker dig obehindrat muntligt och skriftligt på både svenska och engelska
 • Du har god datorvana

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss erbjuds du ett intressant och spännande arbete med mycket kontaktyta mot andra avdelningar och stor påverkansmöjlighet för hur produktionen i vår anläggning ska utvecklas.

Vi erbjuder ett utvecklande arbete på en trivsam avdelning med god laganda. Vi anser att balans i livet är en förutsättning för känna arbetsglädje och engagemang. Därför är det självklart för oss att underlätta för våra medarbetare att förena arbete och familjeliv. Vi stödjer också friskvård och träningsmöjligheter på arbetsplatsen.

Kontaktpersoner

Har du frågor eller vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Eva Gunnergård, chef Produktionsteknik, på telefonnummer 0303 383500 eller 0734 274664, alternativt Erika Olsson HR, 0729 779 627.

Fackliga kontaktpersoner är: Jenny Karsberg, Akademikerna, tel. 0303 383277och Heidi Waleniussen-Englund, Unionen, tel. 0303 383379.

Välkommen med din ansökan på [ Link removed ] senast 2022-01-31. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.


Perstorp tror på att förbättra vardagen, så att den blir säkrare, bekvämare och mer miljövänlig för miljarder människor över hela världen. Som ett världsledande specialkemikalieföretag bidrar våra innovationer med väsentliga egenskaper till en mängd olika produkter som används varje dag, överallt. Du hittar oss i allt från din bil och mobiltelefon till vindkraftverksparken och den lokala mjölkbonden. Enkelt sagt, vi arbetar för att göra bra produkter ännu bättre, med en tydlig hållbarhetsagenda.

Perstorp grundades 1881, våra innovativa produkter och lösningar bygger på mer än 135 års erfarenhet och representerar en komplett kedja av lösningar inom organisk kemi, processteknik och applikationsutveckling. Perstorp har cirka 1 350 anställda och tillverkningsenheter i Asien, Europa och Nordamerika. Försäljningen år 2020 uppgick till 9.2 miljarder kronor.

Site Stenungsund är belägen på västkusten ungefär 50 km norr om Göteborg. Anläggningen togs i drift 1980 och har ingått i Perstorpkoncernen sedan 2001. Främsta produkter som tillverkas här är aldehyder, organiska syror, alkoholer, mjukgörare och det förnybara bränslet RME.

Läs mer på [ Link removed ]  

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 1508621