Jobbet Analytiker till Bilprovningen har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

Analytiker till Bilprovningen publicerad av ogunsen executive search

Heltid
Stockholm
3 ansökningar

Arbetsbeskrivning

Analytiker till Bilprovningen
Bilprovningen är Sveriges ledande företag inom fordonsbesiktning med 100 stationer från Karuesuando till Skurup och 600 medarbetare. Bilprovningen är ett ackrediterat och opartiskt besiktningsorgan som utför fordonskontroller. Bilprovningen verkar för ökad trafiksäkerhet, förbättrad driftsekonomi och minskad miljöbelastning för alla typer av fordon som framförs på det allmänna vägnätet i Sverige. Företagets målsättning är att bidra på ett långsiktigt hållbart sätt till det svenska samhället.

Bilprovningen har branschens största tjänsteutbud för privat- och företagskunder och är den enda aktören som erbjuder ett komplett sortiment av kontrollbesiktningar, registrerings-besiktningar och extratjänster för både lätta och tunga fordon över hela landet. Under 2017 genomförde företaget knappt 2 miljoner besiktningar och omsatte 677 MSEK. Bilprovningen ägs av svenska staten.

Bilprovningen är inne i en framgångsrik och utvecklande fas och vi söker nu en Analytiker till Bilprovningens huvudkontor i Stockholm.


Om uppdraget 
Din roll som Analytiker är central när det gäller att förse verksamheten med underlag avseende kund- och omvärldsanalyser med fokus på målgruppsurval för marknadsbearbetning, analyser av marknadsutvecklingen, prognoser och konkurrenssituationen. Du kommer även att arbeta med kundsegmenteringar, marknadsundersökningar samt prisoptimeringsfrågor. Arbetet innefattar även programmering, analyser, scenariotänkande och simuleringsarbete. Bilprovningen har nyligen investerat i en ny analysmiljö med moderna analysverktyg och en genomarbetad databas.  

Arbetet kommer att innebära nära kontakt med marknadsavdelningen, controlling, kund- och avtalsansvarig, kundområdeschefer, IT-förvaltning och även Bilprovningens ledning där du bistår med att ta fram underlag för beslutsfattande.

På det hela taget är rollen bred med stort eget ansvar och innefattar såväl operativt arbete som strategiska frågeställningar. Du tillhör Bilprovningens marknadsavdelning som består av 6 personer och rapporterar till Marknadschefen. 


Vem är du?
I grunden bör du ha en relevant högskoleutbildning såsom civilingenjör, civilekonom och/eller statistiker.

Du har troligen flera års erfarenhet av analytiskt arbete och databashantering. Dina programmeringskunskaper i SQL är goda och om du har erfarenhet av att arbeta i Alteryx och Tableau är det en fördel. Erfarenhet av kundbasanalyser och business intelligence lösningar är meriterande. Du har goda kunskaper inom såväl statistisk analys som andra typer av analysmetoder inklusive omvärlds- och konkurrentbevakning, målgruppsurval och segmenteringar. Det är även viktigt med erfarenhet av att arbeta på uppdrag av olika beställare i en organisation vilket ställer krav på planering och prioritering av inkommande uppdrag.

Som person är du analytisk med utpräglat siffersinne, har god problemlösningsförmåga, är kreativ, stresstålig, strukturerad, kvalitetsmedveten och noggrann. Du trivs med att arbeta självständigt och ta eget ansvar samtidigt som din förmåga att interagera med andra och samarbeta är god. Du uppskattar att arbeta operativt och att ”djupdyka” utan att tappa din helhetssyn eller strategiska höjd. Du är van vid att sammanfatta dina analysresultat i powerpointformat på ett strukturerat och pedagogiskt sätt.  

Dina kontaktytor internt är stora vilket innebär att en god kommunikativ förmåga är väsentlig. Särskilt viktigt är det att du kan presentera resultat på ett pedagogiskt sätt för personer som inte är analytiker och att du kan sätta dig in i och diskutera tekniska lösningar och specifikationer med  IT-förvaltningen.

Se mer om Bilprovningen här: 

https://www.youtube.com/watch?v=ws0g0WmfwrQ

Din ansökan 
I denna rekrytering samarbetar Bilprovningen med Ogunsen Executive Search. Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Anders Dareholt, Seniorkonsult 070-471 59 09 eller Betty Holmberg, Researchkonsult 076-647 16 25. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.


Referens

teamtailor-110472-47882

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till