Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

AML-specialister till FCG jobb i Stockholm på Sharp Recruitment & Consultants

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
AML-specialister till FCG på Sharp Recruitment & Consultants

AML-specialister till FCG

Sharp Recruitment & Consultants Stockholm, Stockholms län Heltid

FCG är en av de ledande nordiska aktörerna inom finansiell rådgivning. Vi har över 200 framstående specialister och konsulter och har kontor i Stockholm, Malmö, Helsingfors, Köpenhamn, Oslo och Frankfurt. På FCG har vi en unik insikt inom finansiella sektorn och vi arbetar med cirka 400 nordiska kunder årligen – från de största bankerna till de mindre investeringsbolagen och start-ups inom FinTech.

Vi har omdefinierat finansbranschen sedan 2008 och fortsätter att växa och utvecklas så att vi kan hjälpa våra kunder att hantera nya utmaningar och erbjuda vägledning i en ständigt föränderlig miljö. På FCG tänker vi annorlunda och uppmuntrar andra att göra detsamma - att växa och att ständigt utvecklas. Genom att identifiera nya möjligheter skapar vi effektiva och hållbara lösningar som genererar värde, både idag och i framtiden, inom området för styrning, risk och regelefterlevnad. På så sätt bidrar vi till framgång för våra kunder, en bättre finansiell sektor och ett hälsosamt samhälle.

Om rollen

Som AML-specialist kommer du att ingå i ett team experter som jobbar mot den finansiella sektorn i Sverige och resten av Norden och som ger ledande rådgivning inom finansiella brott och särskilt AML/CTF.

FCG erbjuder ett brett utbud av tjänster vad gäller förebyggande av finansiell brottslighet, inklusive juridisk rådgivning, strategier, riskbedömningar, styrning och organisation, metoder samt stöd vid processkartläggning, modellering, scenariosättning, dataanalyser, validering och genomförande av implementeringsprogram. Även olika typer av interimsuppdrag kan förekomma.

Du förväntas kunna hantera klientuppdrag och seniora stakeholders, självständigt eller som en del av ett team bestående av både seniora och juniora konsulter. FCG:s ambition är att kontinuerligt stödja och utveckla våra konsulter till att bli ledande experter inom sina områden.

Din bakgrund

Vi söker dig som är en erfaren AML-specialist inom riskhantering och har minst fyra års relevant erfarenhet från antingen ett eller fler av följande områden:

  • Första linjen på en bank eller annat finansiellt bolag som arbetar med implementering och förbättring av KYC-system, modellutveckling för riskklassificering av kunder eller utveckling av transaktionsövervakningsscenarios.
  • Arbete på annan konsultbyrå med fokus på implementering och/eller projektledning med ansvar för i vart fall två uppdrag inom finansiell brottslighet.
  • Compliance Officer med fokus på AML/CTF-efterlevnad och en förståelse för transaktionsövervakning, riskbedömning samt hur ett välfungerande system mot finansiell brottslighet fungerar och bäst implementeras.
  • Risk Officer med erfarenhet från validering av riskmodeller i AML.

Rätt kandidat har en juristexamen, ekonomexamen, examen i dataanalys eller inom annat relevant område. Det viktigaste är dock att du har en bred erfarenhet och kunskap om riskhantering vid åtgärder mot finansiell brottslighet och hur det bäst tillämpas i företag som omfattas av AML/CFT-regler. Det är meriterande om du har arbetat med att utveckla och optimera scenarier i transaktionsövervakningssystem eller i modeller för riskbedömning av kunder.

Du bör ha goda kunskaper om PowerPoint och Excel. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta med ett BI-analysverktyg som Tableu, Qlik eller MS Power BI.

Du talar svenska flytande och har utmärkta färdigheter i engelska.

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. För frågor angående byrån, gruppen och/eller rollen, vänligen kontakta Linda Sjöhagen på 073 641 88 81 eller på [ Link removed ] . Vi rekryterar löpande, ansök därför redan idag!

Hos oss på FCG strävar vi efter att ha en diversifierad och inkluderade arbetsplats och vi har därför ett stort fokus på mångfald och jämlikhet. Vi bryr oss om varandra och investerar i medarbetares utveckling och välbefinnande. FCG-organisationen är icke-hierarkisk och vi fokuserar på att maximera varje konsults potential och prestation.

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: teamtailor-1266218-271750