Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

AML-analytiker till en av de ledande nordiska aktörerna inom bank, finans och försäkring jobb i Stockholm på Academic Work

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
AML-analytiker till en av de ledande nordiska aktörerna inom bank, finans och försäkring på Academic Work

AML-analytiker till en av de ledande nordiska aktörerna inom bank, finans och försäkring

Academic Work Stockholm, Stockholms län Heltid
Academic Work söker för kunds räkning flertalet AML-analytiker i arbetet mot att motverka penningtvätt och terrorfinansering. Vi söker dig som har minst 1 års erfarenhet inom AML eller KYC och vill fortsätta din karriär inom banksektorn samt motiveras av att arbeta i en roll där ditt arbete värderas högt. Välkommen med din ansökan!


Om tjänsten
Academic Work söker för kunds räkning flertalet AML-analytiker som kommer att ha en betydande roll i arbetet att motverka penningtvätt och terrorfinansiering. Du kommer vara placerad på kontoret i Centrala Stockholm och tillhöra KYC-avdelningen som ingår i Risk and Quality organisationen Sverige, en förstalinje-enhet inom området Non-Financial Risk som spänner över Financial Crime, Operational Risk och Cyber and Information Security.

I rollen som AML-analytiker kommer du arbeta i en grupp om drygt 20 personer som idag säkerställer kvalitet i hela värdekedjan avseende AML och CFT. Avdelningen har nära samarbete med kundansvarsorganisationen i banken samt de olika riskfunktionerna och affärsområdena de utför uppdrag åt. Förutom verksamheten på den svenska marknaden samarbetar och ansvarar även kontoret i Stockholm för AML/CFT verksamheten för filialerna i - Danmark, Finland samt Tyskland.

Du erbjuds:
* Möjligheten att arbeta över bankens alla affärsområden och således erhålla bred kunskap kring bankens fulla utbud.
* En problemlösande och initiativtagande miljö där du får breda kontaktytor internt såväl som externt.
* Härliga och drivna kollegor som har högt resultatfokus.

Arbetsuppgifter
Rollen som AML-analytiker innefattar det arbete med kontroller mot sanktionslistor samt utredning av transaktioner där förhöjd risk för penningtvätt och terroristfinansiering kan anses föreligga. Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter i rollen kommer vara att:

* Säkerställa och kontrollera ägarstrukturer på bankens kunder samt identifiera eventuella verkliga huvudägare (beneficial owners).
* Sätta dig in i olika former av dokumentation avseende hur en kund är registrerad och vad det är för typ av legal enhet även på andra språk än svenska och engelska, detta då deras kunder kan komma ifrån andra länder än Sverige.
* Göra riskvärderingar av nya och befintliga kunder, identifiera högrisk indikatorer och utvärdera dem i förhållande till kunder, utvärdering av adverse media samt rapportera misstänkt penningtvätt internt.
* Stödja verksamheten i att identifiera penningtvätts- och terrorismfinansieringsrisker samt att vid behov upprätta interna processer, rutiner och policys vilka fastställs för att säkerställa regelefterlevnad inom området.

Tjänsten passar dig som sätter stort värde på-, samt har en förmåga att arbeta effektivt och strukturerat med hög kvalitet i en omväxlande och stundtals krävande miljö.
Vi söker dig som

* Har en universitet- eller högskoleexamen med inriktning ekonomi, juridik eller kriminologi.
* Har minst 1 års arbetslivserfarenhet av AML/KYC inom bank och finans på företagssidan. Du ska känna dig bekväm med att hantera komplexa ärenden av internationell karaktär.
* Har goda kunskaper i Officepaketet, framförallt i Word och Excel
* Är flytande i det svenska och engelska språket, såväl i tal som skrift

Som person har du god analytisk förmåga, är självständig och har lätt för att samarbeta. Du uppskattar arbete av utredande karaktär och har ett stort tålamod i de uppgifter du tar dig an. Du har god förmåga att arbeta effektivt och strukturerat med hög kvalitet och trivs i en miljö som är stundtals krävande och omväxlande. Vidare är du ödmjuk och ser trots din erfarenhet inom området positivt på möjligheten att samarbeta med dina kollegor och genom diskussioner utveckla och bidra till bankens arbete mot att motverka penningtvätt och terrorfinansering.

Övrig information

* Start: Enligt överenskommelse, så snart som möjligt.
* Omfattning: Detta är en direktrekrytering där du blir anställd direkt på företaget. Det är en visstidsanställning om 12-18 månader.
* Placering: Centrala Stockholm
* Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Skicka in din ansökan med både CV och personligt brev

Information om företaget
Det här företaget är Norges största bank och har samtidigt bred internationell närvaro. Inom sektorerna energi, shipping och fiske har koncernen en globalt ledande kompetens. Koncernen är en av de ledande nordiska aktörerna inom bank, finans och försäkring.
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 15059092-SE