Jobbet AMF söker Chef Kundadministration har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

AMF söker Chef Kundadministration publicerad av ogunsen executive search

Heltidsanställd
Stockholm
6 ansökningar

Arbetsbeskrivning

AMF ligger mitt i centrala Stockholm och vi är idag cirka 350 medarbetare. Med fyra miljoner kunder och ett förvaltat kapital på mer än 600 miljarder kronor, har vi ett stort samhällsansvar, och är en av de största aktörerna på den svenska pensionsmarknaden.

Vårt uppdrag är att ge våra kunder en så hög och trygg pension som möjligt. Och vi har alltid kundens bästa för ögonen. Vi ägs av fack och arbetsgivare tillsammans – och de har inget intresse av att själva ta del av vinsten. Därför går den oavkortat till våra kunder.

Vår vision är att bli bäst i Sverige på pensionen från jobbet. Vi drivs av ett stort engagemang för våra kunder och en stolthet för vårt uppdrag. Och vi lever enligt våra värdeord; enkel, trygg och mänsklig. Därför tycker vi att det är viktigt att visa varandra respekt och öppenhet på jobbet. Vi jobbar också för ett tydligt ledarskap, jämlikhet och mångfald genom rätten att få vara sig själv. Vi vill att alla ska känna arbetsglädje och trivas hos oss.

Rollen

Du kommer att ha ett övergripande ansvar för AMF:s Kundadministration som är en avdelning inom enheten Försäkring.

Som avdelningschef skall du samtidigt som du säkerställer en stabil daglig verksamhet leda avdelningens förändringsarbete där vi effektiviserar och moderniserar kundadministrationen i takt med nya omvärlds- och kundkrav.

Avdelningens huvudsakliga ansvarsområde är de administrativa kundprocesserna inom kollektivavtalad tjänstepension med tillhörande IT-system. AMF betalar ut ca 1,5 miljarder kronor till 800 000 pensionärer varje månad samt placerar årligen ca 19 miljarder i inbetalda premier på kundens pensionskonto. Merparten av kundens ärenden utförs i automatiserade processer i våra IT-system men det finns även manuell handläggning och utredning av kundärenden. En betydande del av verksamheten är utlagd till valcentraler och vår standardsystemleverantör för försäkringsadministration. Det ställer särskilda krav på strukturerade arbetssätt internt i olika team samt en aktiv samverkan med externa parter. Kvalitet i kundens ärenden och pensionsuppgifter är avgörande och i rollen ingår ansvaret som informationsägare av försäkringsuppgifter. Kundens pensionsuppgifter skickas till andra aktörer som exempelvis Min Pension och förmedlare vilket innebär att du även ansvarar för kvalitetssäkring kring detta. Arbetet inom Kundadministration sker i nära samarbete med andra avdelningar inom AMF.

Du kommer att ha ett indirekt personalansvar för Kundadministrations 50 medarbetare och ett direkt personalansvar för fyra gruppchefer. Du rapporterar till Chef Försäkring och ingår i Försäkrings ledningsgrupp.

Lämplig bakgrund

Du har i grunden en akademisk examen, eller motsvarade, med flera års erfarenhet av att arbeta som verksamhetschef eller administrativ chef inom företrädesvis försäkringsbranschen. Det är särskilt meriterande med erfarenhet av tjänstepensionsområdet. Du har erfarenhet av att leda större förändringsarbeten och vi ser gärna också att du har erfarenhet av att vara beställare till utlagd verksamhet.

Du är van att arbeta strategiskt i ledningsgrupp där du bidrar med ditt engagemang och delar med dig av såväl din erfarenhet som kompetens. Du har god förmåga till helhetssyn, är bra på att arbeta genom andra och skapar förtroende. I det ingår även samarbete över organisationsgränser. Det är vidare viktigt att du är prestigelös, involverande och har en god kommunikativ förmåga. Som ledare är du bra på att utveckla verksamheter genom att utveckla team och individers förmåga att leda sig själva. Du har en tillitsfull människosyn och ett aktivt, inspirerande och coachande ledarskap.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar AMF Pension med Ogunsen Executive Search. Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta Research konsult Christina Singelman på 073-421 79 87.

Ansök direkt på Ogunsens hemsida www.ogunsen.se. Gå in under flik publika uppdrag. Skicka in din ansökan så snart som möjligt eftersom urval och intervjuer sker löpande.

Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. 

Referens

teamtailor-132910-57816

Liknande jobb

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till