Jobbet Affärsorienterad och driven Business Controller till MTR Pendeltågen har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

Affärsorienterad och driven Business Controller till MTR Pendeltågen publicerad av Gazella

Heltid
Stockholm
1 ansökan

Arbetsbeskrivning

Gazella rekryterar nu en affärsorienterad Business Controller till MTR Pendeltågen, ett relativt nystartat bolag inom MTR-koncernen som ansvarar för drift och underhåll av Stockholms pendeltåg på uppdrag av SL. Som Business Controller hos MTR Pendeltågen arbetar du med analys, rapportering, budget och prognos, samt agerar bollplank till affärsområdescheferna. I din roll kommer du att fokusera på framåtblickande och strategiskt affärsutvecklingsarbete samt ökad lönsamhet och att ta bolaget till nästa steg. Som Business Controller har du stora möjligheter att forma din egen roll i en organisation som befinner sig i ständig utveckling. Vidare verkar du i en verksamhet som fokuserar och styrs av KPI:er relaterade till kvalitet i leverans snarare än volym i försäljning. Har du utöver ovan ett intresse för att jobba med processutveckling och förbättring av systemverktyg kommer stora möjligheter till detta också att finnas. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning

  • Fungera som bollplank och stöd med finansiell kunskap till affärsområdeschefer inom organisationen
  • Vara delaktig i affärsutvecklingen framåt och utveckla business case
  • Ansvarig för budget- och prognosprocessen för ett affärsområde
  • Ansvara för rapportering, analysarbete samt delar i bokslut för MTR Pendeltågen
  • Delaktig i utveckling av systemverktyg samt processer och rutiner inom controllerfunktionen

Erfarenhet

 Du har en akademisk examen inom ekonomi samt minst 3 års erfarenhet av business controlling. Du har en god förståelse för redovisning och är van vid att hantera de arbetsuppgifter som är en del av din roll som Business Controller. Det är starkt meriterande om du har en bakgrund inom personalintensiva bolag, men inget krav. Du har arbetat självständigt med budget, prognos och affärsorienterad controlling sedan tidigare samt har mycket goda kunskaper i Excel. Det är meriterande om du har erfarenhet av Mercur eller Qlikview. Vidare uttrycker du dig väl på både svenska och engelska, i såväl muntlig som skriftlig kommunikation.

Personliga egenskaper 

Som person är du analytisk, pedagogisk och strukturerad. Du är driven och affärsorienterad samt kan arbeta självständigt och planera din egen arbetsdag. Vidare är du orädd och har inga problem med att ta för dig i ditt arbete.

Kund

MTR Nordic Group växer och har idag flera olika verksamheter i Sverige. Sedan november 2009 ansvarar MTR för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana. I mars 2015 startade MTR Express snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm och från och med december 2016 ansvarar MTR också för drift och underhåll av Stockholms pendeltåg på uppdrag av SL. Fordonsunderhållet av framförallt tunnelbanan sköts av MTR:s underhållsbolag MTR Tech. MTR:s ambition är att vara en långsiktig och innovativ aktör på den svenska och nordiska tågmarknaden.

Om MTR Pendeltågen

Varje dag genomförs cirka 300 000 resor med pendeltågen, det är den största järnvägstrafiken i Sverige sett till antal resenärer. Avtalet sträcker sig över tio år med möjlighet till förlängning i ytterligare fyra år. I avtalet ingår planering och drift av trafiken, stationsbemanning och underhåll av stationer och fordon. Tillsammans med SL vill MTR utveckla pendeltågen till en resa i världsklass.

Gazella

Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan

Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvariga kontaktpersoner är Madelene Steinert och Johan Zethrin.

Referens

2257

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till