Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Affärsmässig CFO till expansiva SH Pension i centrala Stockholm jobb i Stockholm på Jurek Rekrytering & Bemanning AB

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Affärsmässig CFO till expansiva SH Pension i centrala Stockholm på Jurek Rekrytering & Bemanning AB

Affärsmässig CFO till expansiva SH Pension i centrala Stockholm

Jurek Rekrytering & Bemanning AB Stockholm, Stockholms län Heltid

Vi söker nu en prestigelös CFO som vill vara del i ett snabbrörligt bolag och som med starkt driv och engagemang för både affären och förbättringsarbete vill vara en del av vår spännande resa.

Om du är en affärsorienterad och kommunikativ person som får saker att hända kan du vara den person vi söker.

Arbetsbeskrivning

Som CFO kommer du att ansvara för att leda, samordna och utveckla arbetet inom ekonomi, finans och aktuarie.
Du kommer in i ett bolag som är under transformation från Pensionskassa till Tjänstepensionsförening. I en entreprenöriell atmosfär vill vi bibehålla det mest framgångsrika samtidigt som vi vill utveckla en ny effektiv struktur baserat på nya regelverk och andra möjligheter inom bla digitalisering. Du kommer att delta i alla strategiska beslut vad gäller kapitalförvaltning och affärsutveckling.

Som CFO ska du verka för att säkerställa en god kvalité och ansvara för att leda, samordna och utveckla processer, rutiner och riktlinjer. Tjänsten som CFO innebär ett direkt personalansvar för ca 6 personer och du ingår i bolagets ledningsgrupp och rapporterar till VD.

I din roll kommer du att ha ett övergripande ansvar för bl.a. följande områden:

  • Leda, driva och utveckla verksamheten
  • Styra och följa upp externa parter inom Kapitalförvaltning och Fondförvaltning
  • Leda arbetet i styrelseutskotten Investeringsrådet och Fastighetsrådet
  • Säkerställa budget- och ORSA-process samt tillsynsrapportering
  • Ansvara för att analyser av försäkringsbeståndet tas fram för strategiska beslut
  • Rapportering till styrelse gällande ekonomi och kapitalförvaltningsfrågor
  • Säkerställa fondutbudet inom fondförsäkringsverksamheten
  • Följa upp fastighetsförvaltning samt hållbarhetsmål
  • Ekonomisk uppföljning och analys av lönsamhet, försäljning och produktutveckling

Du har en viktig roll i ledningsgruppens uppföljningsarbete där du ska kunna föra/leda ett resonemang både internt och i styrelsen kring komplexa frågor.

Vem är du?

Vi söker dig med en relevant högskoleutbildning inom ekonomi och som antingen har erfarenhet av att arbeta som CFO/finanschef i liknande bolag alt. har erfarenhet från nära samarbete med CFO samt arbetat i ledningsgrupp med eget personalansvar. Du har erfarenhet av ekonomi, finans, djup livförsäkringskunskap och ett intresse för hållbarhetsfrågor. Du är även van att arbeta med styrning av kapitalförvaltning kopplat till försäkringsverksamhetens behov på en strategisk nivå.

För att lyckas i denna roll är det viktigt att du har ett starkt intresse och en välutvecklad förståelse för affärer och att du trivs i en roll där du får arbeta både operativt och strategiskt. Det är också viktigt att du som ledare har förmågan att entusiasmera, delegera och utveckla ett team. Du är nyfiken, samarbetsorienterad med dokumenterat goda ledarskapsegenskaper. Du har drivet och viljan att vara med på vår spännande resa mot en blomstrande tjänstepensionsförening.

Du erbjuds

Vi erbjuder en affärsnära och utvecklande CFO-roll i en organisation där du kommer att vara en nyckelperson för bolagets fortsatta utveckling och framgång. Du kommer in i ett gäng av ambitiösa, prestigelösa, leveransorienterade och sociala personer i ledningsgruppen som jobbar tillsammans mot gemensamma mål.

I denna rekrytering samarbetar vi med Jurek Rekrytering och Bemanning. Då urvalsprocessen sker löpande så ser vi gärna att du skickar din ansökan så snart som möjligt. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Marie Källström på telefon: 0707- 51 93 43 eller via mail: [ Email address blocked ]
Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Du är varmt välkommen att ansöka till denna tjänst via vår hemsida www.jurek.se. Vi ser fram emot att höra från dig!

Om verksamheten

SH Pension är din och ditt företags partner för tjänstepension. Vi hjälper företag, dess ägare och anställda, med tjänstepension och trygghetsförsäkringar. Sedan 1946 har vi arbetat för att du ska vara trygg både under arbetslivet och som pensionär. Vi är kundägda och har som ambition att vara nära, enkla och personliga.


 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 19C9FDB4590646A3B701F84C990F386C