Jobbet Affärsinriktad ekonomichef till Valbo Trä har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Affärsinriktad ekonomichef till Valbo Trä publicerad av Academic Work

Heltidsanställd
Gävle

Arbetsbeskrivning

Lockas du av möjligheten att ha helhetsansvaret för ekonomifunktionen i ett tillverkande företag? Till Valbo Trä söker vi nu en ekonomichef som även kommer forma sin egen roll som controller. Låter det som den affärsmässiga nyckelposition du söker härnäst? Välkommen med din ansökan redan idag då urval sker löpande!


Om tjänsten
Det tillverkande företaget Valbo Trä levererar trävaror med kvalitet, leverenssäkerhet och personlig service. I rollen som ekonomichef är du en del av ledningsgruppen och direkt underställd VD samt har ett helhetsansvar för ekonomiavdelningen. Tjänsten innebär personalansvar för dina medarbetare som är ett team på fyra och som arbetar mot lön och diverse löpande ekonomiarbete.

Du erbjuds

• Ett brett ansvar över ekonomiarbetet och en nyckelroll i ett kompetent team där du får vara med och påverka arbetssätt och processer
• Att vara viktig funktion i ledningsgruppen och i nära samarbete med företagets VD
• Möjlighet att utveckla och forma din egen roll som controller

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Valbo Trä.

Arbetsuppgifter
Som ekonomichef kommer du att leda och styra arbetet på administrationavdelningen samt vara ytterst ansvarig för verksamhetens bokslut, produktkalkyler, budget och analyser. Du kommer även att forma din egen roll som controller och därmed utveckla en ny funktion hos företaget.

Du kommer exempelvis att:

• Driva bokslutsarbete och budget genom analyser och strategier
• Utveckla rollen som controller och genomföra kalkyler och analyser mot verksamheten
• Ansvara för den ekonomiska uppföljningen i större projekt

Kandidatprofil

Vi söker dig som

• Har tidigare arbetslivserfarenhet som ekonomichef och/eller controller där du arbetat med produktionsflöden och produktionsanalyser
• Har vana att arbeta i system och då gärna Visma
• Pratar och skriver obehindrat på svenska och med fördel även på engelska

Har du inte tidigare arbetat i rollen som ekonomichef/controller kan du med fördel istället ha arbetat ett antal år på en redovisningsbyrå mot kunder inom tillverkande industri.

Dina personliga egenskaper är viktiga och vi tror att du som person är trygg i dig själv och är en engagerad lagspelare med god samarbetsförmåga och ett affärsmässigt tänk. Vi värdesätter din problemlösande förmåga och din förståelse för hur olika aktiviteter driver mot ökad lönsamhet. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och arbetar på ett strukturerat sätt och har förståelse för att det periodvis kan vara mycket arbete exempelvis i samband med bokslut.

Övrig information

• Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
• Omfattning: Heltid 8-17
• Placering: Valbo
• Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Valbo Träs önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget
När 2011 blev till 2012 såg Valbo Trä AB dagens ljus. Då gjordes en fusion av Edsbyns Hyvleri AB, Valbo Trävaru AB och Åshammars Hyvleri AB. Idag finns inte längre hyvleriet i Åshammar, men 2019 förvärvades Setras hyvleri i Skutskär. Valbo Trä förbiser inte det lilla, eller det annorlunda då de alltid jobbar efter att leverera trävaror med kvalitet, leveranssäkerhet och personlig service. Valbo Trä levererar i stora volymer - eller små. Det kunden behöver, helt enkelt.

Referens

15040875-SE

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till