Jobbet Affärsdriven Gruppchef till Sweco i Malmö har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

Affärsdriven Gruppchef till Sweco i Malmö publicerad av TNG

Jobbet utgår om 2 dagar
Heltidsanställd
Malmö
3 ansökningar

Arbetsbeskrivning

Vill du driva och utveckla en grupp av Sveriges ledande järnvägskonsulter? Sweco söker nu en gruppchef till Malmö!

Sweco i Malmö söker nu en affärsdriven chef för en grupp inom elkraft. Här får du chans att bli involverad i några av Sveriges mest intressanta järnvägsprojekt. Vi söker dig som vill arbeta i en roll där fokus ligger på vårdande av kundrelationer, skapande av affärer, medarbetarutveckling och där du operativt i uppdragen får möjlighet att bidra med din kompetens.

Varmt välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Som Gruppchef på Sweco kommer du ges frihet att utveckla din grupp och affärsområde för att nå uppsatta mål. Du får vara med och bidra till nå visionen att bli de mest respekterade konsulterna för infrastrukturprojekt. Du kommer att representera ett starkt varumärke och har många tekniska specialister internt till ditt förfogande. För att du ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i rollen kommer du att få stöd från gruppchefskollegor. 

Du får möjlighet att bli involverad i några av Sveriges mest intressanta järnvägsprojekt. Här i Södra Sverige kan vi nämna vårt ansvar att planering av nytt dubbelspår mellan Ängelholm och Helsingborg och planeringen för fyrspårsutbyggnad mellan Flackarp och Lund. Högre upp i landet förnyar vi Sveriges mest trafikerade järnvägssträcka, arbetar med Stockholm Centralstation samt planeringen för Sveriges första höghastighetsjärnväg. Vi arbetar regionöverskridande i projekten och har därmed ett nationellt samarbete i många projekt. Då Sweco är etablerat i en rad europeiska länder erbjuds möjligheter till cross border samarbete. 

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Som chef ansvarar du för en grupp om ca 10-15 personer inom elkraft. Gruppen arbetar med konsulttjänster inom elteknik för järnväg och anlitas för projektering, granskning och besiktning av olika elanläggningar. Projekteringsarbetet omfattar i huvudsak framtagning av system-, bygg- och förvaltningshandlingar samt förfrågningsunderlag och utredningsmaterial i tidiga skeden. Vi ser stor marknadspotential och förväntar oss därför tjänsteutveckling och tillväxt inom gruppens verksamhetsområden.

Rollen som gruppchef kommer innefatta att:

  • Utveckla affärer och kundrelationer, både genom egen bearbetning och genom att öka kundnärvaron hos dina befintliga konsulter. Även anbudsarbete kommer att vara en del av dina arbetsuppgifter. 
  • Personalansvar för dina konsulter där du genom ett lyhört ledarskap utvecklar, motiverar och inspirerar dina medarbetare. 
  • Operativt bidra med din kompetens inom infrastruktur. Beroende på din tekniska bakgrund kan det t.ex. innebära projektledning, projektering eller granskning av handlingar. Det viktiga är du kan bidra operativt i våra uppdrag och därigenom vara belagd till ca 40%. 

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du kommer att utgå från kontoret på Drottningtorget i Malmö, men resor kommer att ingå i tjänsten. Som gruppchef ingår du i regionledningen för Sweco Rail-bolaget tillsammans med tio gruppchefskollegor och rapporterar till regionchef.

VEM ÄR DU?

För att lyckas och prestera i rollen som gruppchef söker vi dig som har:

  • Erfarenhet som ledare. Antingen som chef med personalansvar, som projektledare eller som uppdragsledare
  • Konsulterfarenhet, antingen från konsultbolag eller som egenföretagare. Därigenom en förståelse för konsultaffären
  • Kompetens inom infrastruktur
  • Kompetens inom elkraft är meriterande
  • Har du ett kontaktnät inom infrastrukturbranschen är det meriterande
  • Då Sweco är en internationell organisation krävs det goda kunskaper i både svenska och i engelska.

I rollen som gruppchef söker vi dig som vill jobba i en bred roll med flera olika arbetsuppgifter där du får ha fokus på teknik, affärer och på kompetensutveckling av medarbetare. Det är viktigt att du i din chefsroll är lyhörd och coachande.

För att trivas i denna roll ser vi att du tycker om ett högt tempo, har en stark initiativförmåga och viljan att självständigt driva ditt och ditt teams arbete framåt mot uppsatta mål. Du är en affärsmässig, engagerad, nyfiken person som drivs av att arbeta med fokus på lösningar. Du är en god kommunikatör som andra har lätt att få förtroende för, du inspirerar dina kollegor och trivs i dialogen med kunder.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänligen sök via vårt ansökningsformulär då vi inte tar emot ansökningar via email. Du söker enkelt med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan live via hemsidan. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

Referens

E7A83C0B791C4236897E87D943F045C5

Om företaget

Läs mer om vårt rekryteringsföretag och bemanningsföretag.

TNG är ett rekryteringsföretag och bemanningsföretag som rekryterar fördomsfritt. Läs mer här.

Liknande jobb

Dataskyddssamordnare Malmö Malmö Stad
Systemutvecklare åt produktutvecklingsföretag Malmö Nigel Frank International
Web developer for Network Devices Lund Axis Communications
Verksamhetschef Malmö Mandly Search and Selection
Key Account Manager Malmö e.on
Account Manager till Binol Vintrie SalesOnly

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till