Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Affärs- och Fastighetsanalytiker till SHH Bostad jobb i Stockholm på Academic Work

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Affärs- och Fastighetsanalytiker till SHH Bostad på Academic Work

Affärs- och Fastighetsanalytiker till SHH Bostad

Academic Work Stockholm, Stockholms län Heltid
Är du en strukturerad och analytisk person med ett starkt intresse för fastighetsbranschen? Då kan det vara dig vi söker! SHH söker en Affärs-och Fastighetsanalytiker som kommer jobba med bl.a. projektkalkylering, marknads- och affärsanalys.


Om tjänsten
SHH har sedan starten år 2010 färdigställt 41 fastighetsprojekt inkluderande över 2 000 boenden över hela Sverige och har en nuvarande projektportfölj om ca 30 projekt med närmare 3 000 boenden varav 574 är under produktion. SHH har 23 anställda och företaget har förvärvats av Fabege AB och blir därmed ett helägt dotterbolag. I och med förvärvet ökar byggrättsportföljen till motsvarande cirka 10 000 boenden och då primärt i region Stockholm.

SHH har sedan starten år 2010 färdigställt 41 fastighetsprojekt inkluderande över 2 000 boenden över hela Sverige och har en nuvarande projektportfölj om ca 30 projekt med närmare 3 000 boenden varav 574 är under produktion. SHH har 23 anställda och företaget är majoritetsägt av verksamma partners samt är ett intresseföretag till Fastighets AB Balder. Bolaget har en stark finansiell ställning med ett eget kapital om ca 450 mkr och en soliditet om 48%.

I rollen kommer du att jobba brett inom företaget och stötta dina kollegor med investerings- och fastighetsanalyser samt ansvara för att att ta fram och hålla ihop projektkalkyler i samband med nya affärsmöjligheter. Du kommer även att vara delaktig i analys och uppföljning av gjorda investeringar. Du bidrar med presentationsmaterial, kvalitativ analys, beslutsunderlag, värderingar, investeringsbedömningar m.m.

Arbetsuppgifter
Huvudsakliga arbetsuppgifter:

* Upprätta projektkalkyler i samband med affärsgenerering, exempelvis vid markanvisningstävlingar
* Göra marknadsanalyser kopplade till SHHs potentiella men också existerande fastighetsprojekt, bl.a. via prognosverktygen Datscha, BoliPro, Kundkartan
* Validera projektinformation i samband med kvartalsvisa portföljuppföljningar
* Vara delaktig i framtagande av kostnadskalkyler och ekonomiska planer för bostadsrättsprojekt
* Vid behov vara delaktig i framtagande av finansieringspropåer till bank samt i administrationen av låneavtal och lyft från kreditiv samt vid omläggning av lån

Vi söker dig som

* Har en universitetsexamen antingen som ingenjör, gärna med inriktning samhällsbyggnad, eller som ekonom
* Har mycket goda kunskaper i Excel
* Mycket goda kunskaper i svenska

Det är meriterande om du har

* Minst 1 års arbetslivserfarenhet av likvärdigt arbete, gärna med tyngdpunkt inom analys, transaktioner och/eller investeringar
* Har erfarenhet och förståelse för fastighetsbranschen

Som person är du strukturerad, noggrann och analytisk och gillar att arbeta mot tydliga mål. Du har goda kunskaper i excel och ett stort intresse för projektkalkylering, investeringsbedömning och analys. Du har en förmåga att se ekonomiska samband och lösningar på problem ur ett helhetsperspektiv. Du är trygg i dig själv och ska kunna ansvara för många olika uppgifter samtidigt som du snabbt ska kunna skifta fokus om så krävs.

Övrig information

* Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid
* Omfattning: Heltid
* Placering: Stockholm
* Anställningsform: Tillsvidare
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SHH Bostads önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget
Läs gärna mer om SHH Bostad på deras hemsida.
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 15059915-SE