Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
Nej tack
SE
Vad vill du jobba med?

Accounting Manager Sweden/ Redovisningschef job in Solna at Selecta AB

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Du flyttas till en extern webbplats för att ansöka.

Ange din e-postadress nedan för att få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Accounting Manager Sweden/ Redovisningschef på Selecta AB

Accounting Manager Sweden/ Redovisningschef

Selecta AB Solna, Stockholms län Heltid
Ansök på företagets hemsida

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Selecta is Europe’s leading unattended self-service provider, offering coffee and convenience food solutions in work- and public spaces. Every day, Selecta serves more than 10 million people at their 475,000 points of sale across 14 countries in the EU. Selecta provides vending services and solutions for all types of companies in all business segments. Keeping pace with the ever-evolving market, recent innovation are e.g. on-the-go mini-markets, smart fridge workplace solutions or barista trainings. Selecta has approximately €1.6 BN in revenues and employs circa 7500 employees. The business itself is organised around the two main categories, coffee & hot drinks (which includes partnerships with Starbucks and Lavazza e.g.), Impulse (snacks, foods, cold drinks) – furthermore Selecta provides ingredients, equipment and technical services and support. Selecta has a scale driven business model, powered by real-time data and a unique route-based model which provides distinct competitive advantages by high-density on the last mile.

I denna roll som Accounting Manager Sweden är du ansvarig för Selecta Sveriges redovisningsavdelning.  Du är en del av vår nordiska Finans-ledningsgrupp och rapporterar till Nordic FD som sitter i Solna Strand. Tillsammans är vi del av koncernens Finansteam vilket understyker ambitionen kring One Selecta där vi använder globala resurser för att skapa en lokal leverans som är i världsklass.

Rollen:

Som Accounting Manager Sweden är du ansvarig för att leda och utveckla vår redovisningsavdelning och du har personalansvar för 8 medarbetare. Detta är en roll för en driven och erfaren person som både vill förvalta och utveckla redovisningsfunktionen. Du ser hur du och ditt team kan påverka och ge support till övriga organisationen, våra klienter och andra intressenter.

Övergripande arbetsuppgifter är att skapa:

  • Ett motiverat högpresterande team
  • Nöjda klienter
  • Effektiva, värdeskapande processer både internt inom avdelningen , men även för övriga organisationen och för våra klienter
  • Säkerställa att Selecta följer de lagar och regler som finns inom redovisningen samt att de policies och krav som gäller inom koncernen efterlevs.
  • En redovisning som är korrekt och enligt uppsatta deadlines vid varje given tidpunkt.
  • En kultur där vi arbetar tillsammans som en Nordisk finansfunktion och som One Selecta.

Du kommer att vara ansvarig för all legal redovisning och rapportering externt och till koncernen enligt IFRS, skatter, bank och revison (externt och internt), kassaflöde och du är ägare av de system/moduler som används i redovisningen. I teamet ingår personal med ansvar för rapportering, reskontra, anläggningsregister, betalningar, statistik, ordermatchning etc.

Du kommer också tillsammans med den nordiska Finans-ledningsgruppen arbeta med att harmonisera processer, rutiner och masterdata samt driva eller delta i olika projekt. Du kommer att ha en viktig roll i det byte av affärssystem som är planerat att genomföras under nästa år. 

Vem är du

Du är en driven, engagerad  och uppskattad ledare med hög potential och relevant erfarenhet,  gärna från internationell miljö. Meriterande är om du har bakgrund från revisionsbyrå , men du behöver också ha erfarenhet från en liknande miljö som Selectas ekonomiavdelning. Du gillar att arbeta med övergripande strategi och utveckling inom ditt ansvarsområde, men kan även dyka ner i detaljer där det behövs. Du har ett intresse för att optimera användandet av de systemstöd som finns och du har bra struktur och ordning. Som person är du energisk, driven och agil. Vi ser att du är en lagspelare som kan interagera på alla nivåer i organisationen och bygger förtroende och effektiva arbetsrelationer. Naturligt så behärskar du flytande engelska i både tal och skrift och Excel på en hög nivå.

Intresserad?

Om detta låter som en spännande utmaning och om du har frågor om tjänsten, tveka inte att kontakta rekryteringsansvarig Johanna Björni, email:  [ Link removed ] .

Urvalsprocessen sker löpande så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt. Sista ansökningsdag är den 30: e Juni. Vi ser fram emot att höra av dig!

 

Rekommenderade jobb

Accounting Manager Sweden/ Redovisningschef
Selecta AB Solna Heltid
Administratör sökes till Cytiva (50%)
Poolia Uppsala län - Uppsala Heltidsanställd
Ej angett
Manufacturing Manager to Xbrane
Poolia Stockholms län - Stockholm Heltidsanställd
Ej angett
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Job ID: teamtailor-1203353-244159