Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
Nej tack
SE
Vad vill du jobba med?

Accounting Manager till Macrobond job in Malmö at Meritmind

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Du flyttas till en extern webbplats för att ansöka.

Ange din e-postadress nedan för att få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Accounting Manager till Macrobond på Meritmind

Accounting Manager till Macrobond

Meritmind Malmö, Skåne län Heltid
Ansök på företagets hemsida

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Macrobond fortsätter sin tillväxt och söker nu en Accounting Manager till sitt huvudkontor i Malmö.

Som Accounting Manager kommer du ha en viktig roll där du ansvarar för att skapa goda redovisningsprocesser i hela Macrobondkoncernen. Du ingår i ett ungt ekonomiteam med åtta kompetenta kollegor, agerar högerhand och rapporterar till vår Group Finance Controller och fungerar som rådgivare till denna gällande redovisningsfrågor.

Macrobond är sedan starten 2008 ett snabbväxande, lönsamt och internationellt företag med ljus framtid i sikte och med ett enastående track-record. Macrobondapplikationen – vår flaggskeppsprodukt, är den enda plattform på marknaden som kombinerar en omfattande makroekonomisk och finansiell databas med lättanvända verktyg för analys och smart datavisualisering. Macrobond förvärvades av Nordic Capital 2018, har 220 anställda och en omsättning på 220 MSEK FY 2020.

Trivs du med ett högt tempo, i en högpresterande kultur och med möjlighet att fortsätta utveckla en modern och effektiv finansfunktion är detta tjänsten och företaget för dig!

Huvudansvar: 

  • Månads- och årsbokslut för koncernen samt moderbolaget
  • Upprättande av årsredovisning så väl för de svenska dotterbolagen som koncernen
  • Upprättande av inkomstdeklaration för de svenska bolagen
  • Kommunikation med revisorerna
  • Ansvarig för den månatliga rapporteringen från utländska dotterbolag, dvs ansvarig för kommunikationen med de externa redovisningsbyråerna i dessa länder
  • Kontinuerlig förbättring av redovisningsprocesser och intern kontroll

Du kommer på sikt även kunna få ansvar för redovisning i Macrobonds utländska dotterbolag.

Erfarenhet och personliga egenskaper: 
För att lyckas i denna roll tror vi att du har en högskoleexamen i ekonomi eller motsvarande, och minst 3-5 års erfarenhet av kvalificerad redovisning. Det är av stor vikt att du har tidigare arbetslivserfarenhet som redovisningsansvarig och jobbar självständigt med denna typ av arbetsuppgifter. Har du erfarenhet från arbete på redovisningsbyrå är detta meriterande. Du är en person med driv som trivs i en roll med stort egenansvar och gillar att jobba självständigt, men även att vara en team player och du trivs med mixen av dessa två!

Macrobond är i kontinuerlig utveckling och tillväxt. Här sker ständig förändring och omprioritering för att optimera arbetssätt och leverans. Vi söker dig som trivs i en dynamisk och snabbföränderlig miljö och som lätt anpassar dig. För oss är det viktigt att du värdesätter ett modernt sätt att arbeta både när det gäller verktyg och tankesätt.

Företagskultur och erbjudande? 
Stämningen på Macrobond präglas av en känsla av framgång. Miljön är internationell, dynamisk och med en hög tillväxtagenda och solid ekonomi. Organisationsstrukturen är platt och allas bidrag är lika uppskattade. Vi har höga förväntningar på alla våra medarbetare. Här är alla viktiga.  Företagets kontinuerliga utveckling och tillväxt ger utrymme för personlig utveckling och goda karriärmöjligheter.

Om Macrobond-produkten:
Vår Applikation ger användarna tillgång till en ständigt uppdaterad global databas med data insamlad från primära källor som centralbanker, statistikbyråer, tillsynsmyndigheter och internationella källor som OECD och IMF. Denna integrerade forskningslösning gör det möjligt för användare att gå från att välja data till att omedelbart tillämpa ett brett spektrum av analyser på ett sätt som är både lätt att arbeta med och underlättar anpassning och full kontroll. Med inbyggda diagram-, presentations- och onlinepubliceringsverktyg kan användare leverera professionella diagram och rapporter med minimal inmatning och tid, vilket minimerar arbetsbördan för att underhålla och uppdatera publikationer. Exempel på klienter är; investmentbanker, centralbanker, affärsbanker, hedgefonder, universitet och stora företag.

Läs mer på: www.macrobond.com

 

Rekommenderade jobb

Accounting Manager till Macrobond
Meritmind Malmö Heltid
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Job ID: REC-4109394