Jobbet Är du vår nya Operations Manager? har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

Är du vår nya Operations Manager? publicerad av Norén & Lindholm

Heltidsanställd
Surahammar

Arbetsbeskrivning

Bodycote HIP AB är ett företag med en spännande teknik och som befinner sig i ständig utveckling.Nu söker vi en Operations Manager (Produktionschef) som kommer ha det övergripande ansvaret för PF (Product Fabrication) tillverkningsprocesser på enheten i Surahammar. Enheten utgör en del av en koncern, Bodycote PLC, med huvudkontor i Macclesfield, Storbritannien.

Globalt vill Bodycote nu stärka sin position som världsledande inom HIP, varmisostatisk pressning. Bodycote erbjuder optimala materialegenskaper kombinerat med komplexa former. Tekniken har banat vägen för nya tekniska lösningar inom bland annat offshore-, turbin-, kemi-, rymd- och kärnkraftsindustrin.

Ansvar och uppdrag
I rollen som Operations Manager ansvarar du för att leda och utveckla verksamheten gällande hela PF tillverkningsprocess på enheten i Surahammar. Till din hjälp har du ett 20-tal medarbetare, både kollektivanställda och tjänstemän, varav en handfull är direktrapporterande.

En utmaning i rollen, är kopplingen till att kunna hantera och möta aktuell efterfrågan som vi ser från marknaden, med tillräcklig kapacitet för att uppfylla våra kunders önskemål gällande leverans. Här krävs det en flexibilitet från organisationen, då en stor del av verksamheten är projektorienterad, som behöver kunna hantera svängningar både uppåt och neråt i beläggningen på ett effektivt sätt.

Vidare ansvarar du för att verksamheten följer de rutiner och instruktioner som utgör det lokala verksamhetsledningssystemet, som innefattar säkerhet, kvalitet, hälsa samt miljö. I rollen har du också det övergripande ansvaret för avdelningens omkostnadsbudget, dess styrning och uppföljning. I rollen som Operations Manager har du en aktiv roll i ledningsgruppen och du förväntas att hålla regelbundna möten med produktionsledningsgruppen för att därigenom driva förbättrings- och utvecklingsprojekt, vissa i form av investeringsprojekt. Rollen rapporterar direkt till General manager PF.

Utbildning och erfarenhet
Du är troligtvis civilingenjör med flerårig erfarenhet från produktion och produktionsledning. Engelska behärskar du obehindrat och du har erfarenhet från att framgångsrikt ha arbetat med Lean och ständiga förbättringar i produktionsmiljö. Du har goda kunskaper i Officepaketet. 

Personliga egenskaper
Vi söker en ledare med naturlig förmåga att engagera, delegera och fördela arbete. Du har lång erfarenhet av produktionsledande befattning och har du även arbetat i projektverksamheter är det en merit. Viktigt att du är affärsmässig med en god kommersiell förståelse och att du har ett finansiellt intresse. Rollen underlättas om du dessutom har en god förståelse för tekniska frågeställningar. För att lyckas i rollen som Operations Manager, krävs det att du har erfarenhet från tillverkande industri.

Vidare har du lätt för att skapa struktur och tydlighet. Du är som person organiserad och proaktiv i ditt arbetssätt och kan lätt förstå och tydliggöra komplexa samband genom din analytiska förmåga.

Du brinner för ständiga förbättringar, har dokumenterade erfarenheter inom Lean, är driven och kan skapa en god stämning bland dina medarbetare. Du får din omgivning att utvecklas och att ta ett tydligt ansvar för verksamhetens utveckling. Du är verbal och har lätt för att uttrycka dig på ett pedagogiskt sätt. 

Vi erbjuder dig som triggas av målstyrning, att skapa goda resultat och lagarbete en spännande tjänst där du får jobba med en häftig teknik som inte finns på så många andra ställen i världen.

Om oss
Bodycote plc är med drygt 180 verksamheter och ca 5 800 anställda världens mest respekterade företag inom materialtekniska tjänster med huvudinriktning mot värmebehandling, ytbehandling och varmisostatisk pressning (HIP). Våra kunder finns inom hela den tillverkande industrin och vi bedriver verksamhet i 23 olika länder över hela världen. Vår verksamhet i Surahammar startades 1984 som ASEA Powdermet och övergick till Bodycote 1994. Läs vidare på www.bodycote.com

Enligt våra kärnvärden lever vi efter en kultur som består av ärligt och transparent beteende. Vi hanterar vår verksamhet där värdeskapande är kärnan i vår verksamhet.  

Låter detta intressant för dig? 
Din ansökan registrerar du på www.norenlindholm.se eller genom knappen nedan senast 30 december, urval och intervjuer sker löpande. Frågor om tjänsten besvaras gärna av Malin Brygg hos Norén & Lindholm på 021 – 81 18 88.

Är du intresserad av tjänsten men saknar CV? Med endast mobilen kan du snabbt och enkelt påbörja din ansökan via vår snabbansökan. Visa ditt intresse så är chansen större att jobbet blir ditt!

Välkommen!

Referens

norenlindholm1873

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till