Jobbet Är du vår nya Ledande Butiksdriftskonsult? Ett koncept för ICA-butikerna med inspiration från LEAN har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Är du vår nya Ledande Butiksdriftskonsult? Ett koncept för ICA-butikerna med inspiration från LEAN publicerad av ICA

Full-Time
Solna

Arbetsbeskrivning

Välkommen att jobba med entreprenörer av världsklass, mitt i en dagligvaruhandels- transformationen, för ett av Sveriges starkaste varumärken – ICA!  

Butikskonsult & Verksamhetsstöd tillhör den del inom ICA Sverige AB som heter Butik & Försäljning, funktionen som ansvarar för samtliga profiler Maxi, Kvantum, Supermarket, Nära samt E-handel.  Vårt uppdrag är att utveckla och leverera produkter och tjänster till ICA butikerna och butiksnära roller med fokus på kundernas behov och butikslönsamhet genom att kombinera kompetens från erfarna butiksmedarbetare med analytiska förmågor & ny teknik. Affärsområdet består av cirka 100 kunniga och engagerade medarbetare och omsätter cirka 100mkr per år.  

Det här är ditt blivande jobb

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består i att vägleda våra ICA-butiker på resan mot effektivare drift, organisation och förbättrad lönsamhet. Från övergripande och strategisk nivå till stöttning av på avdelnings- och individnivå. Arbetet genomförs till största del på plats i butik och alltid i tät dialog med flertalet ICA-butiker.

Inom konceptet Ledande butiksdrift arbetar vi med principer, metoder och verktyg som är starkt influerade av lean. Genom att ICA butikerna implementerar arbetssätt som baseras på lean-principer och annat best-practise ökar förutsättningarna att på sikt höja butikernas prestation och resultat. Detta kommer du åt genom leverans av olika typer av coachande samtal och utbildningsupplägg. Tillsammans med handlare, butikschefer, försäljningschefer och medarbetare utbildar du i varierande storlekar på grupper.

Du ingår i ett regionalt tvärkompetent team av kollegor med olika typer av bakgrund och kompetensområden, samt Butikskonsults kompetensgrupp Ledande Butiksdrift.

Jobbet innebär resor och övernattningar inom Sverige och det är därför viktigt att du har både vilja och möjlighet att resa i tjänsten, men den större delen av dina uppdrag kommer att finnas i nordöstra Sverige. Möjlighet till tjänstebil finns.

Vi erbjuder ett gott arbetsklimat med många utvecklingsmöjligheter. Brinner du för att leda utvecklingsresan inom butiksdrift, organisation, människor, försäljning, lönsamhet m.m. och samtidigt vill utvecklas vidare inom ICA så ta chansen och sök jobbet!

Även om primära arbetsuppgifter är kopplade till Ledande butiksdrift har du även möjlighet att leverera fler tjänster utifrån Butikskonsults tjänsteportfölj på sikt såsom t.ex. KARL, Mat & Restaurang och Bemanning.

Vem är du?

Du är nyfiken, innovativ och modig! Denna roll kräver att du är intresserad av att vara i framkant inom butikstjänster och innovation. Du är orädd och har en drivkraft att ständigt utveckla dig själv och andra utifrån ICA-butikernas behov.

Du är resultatinriktad med sinne för affären med erfarenhet av att driva lönsamhet. Vidare får du med dig andra i att förverkliga idéer till handling.

Du har hjärtat på rätta stället! Du förstår samspelet mellan innovationsfrämjande kultur mellan strategi, process, kultur och medarbetardynamik och tycker det är enormt viktigt.

Du har ett coachande förhållningssätt och trivs med att driva förändring genom andra! Du brinner för att skapa förutsättningar för andra att lyckas!

Meriterande är en god erfarenhet från dagligvarubranschen, gärna från ledande befattning i butik såsom Ledande butiksdrift i butik. Det är meriterande med erfarenhet från flera olika butiker. Vi ser gärna att du har god förståelse och kunskap om vad som driver ett företags lönsamhet och du har förmågan att identifiera utvecklingspotential.

Meriterande om du är utbildad inom förbättringsarbete och förändringsledning (t.ex. LEAN, SixSigma, 5S).

Meriterande med erfarenhet av arbete med effektivisering i butik/lager/produktion med olika metoder av förbättringsarbete.

Som person vill vi att du är självgående, initiativrik, lösningsorienterad, noggrann och strukturerad. Utöver dessa egenskaper har du även en god pedagogisk förmåga och är trygg i dig själv. Du trivs i rampljuset och kan därifrån inspirera och få med dig människor!

Du känner igen dig i att detta är ditt nästa naturliga kliv för att dela med dina kunskaper och erfarenheter från butik och/eller är nyfiken på hur din erfarenhet av förändringsarbete och LEAN kan appliceras på ICA-butiker.

Känner du igen dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Placeringsort

Solna

Anställningsform

Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Tillträde

Snarast efter överenskommelse

Kontaktperson

Frågor om tjänsten besvaras av rekryterande chef

Victor Andersson [ Link removed ]   072-083 95 98

Sista dag för Ansökan

Välkommen med din ansökan (CV och personligt brev) senast den 13 november 2020. Urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningsdag har passerats, så vänta inte med att ansöka!

ICA ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

ICA värnar om goda arbetsmiljöförhållanden för våra medarbetare. Vi har som målsättning att ha totalt rökfria arbetsplatser. Vi tillämpar drogtestning i samband med rekryteringsförfarandet.

Referens

R0010159

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till