Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
Nej tack
SE
Vad vill du jobba med?

Är du vår framtida Lokförare på MTR Mälartåg? job in Linköping at MTR Nordic

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Du flyttas till en extern webbplats för att ansöka.

Ange din e-postadress nedan för att få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Är du vår framtida Lokförare på MTR Mälartåg? på MTR Nordic

Är du vår framtida Lokförare på MTR Mälartåg?

MTR Nordic Linköping, Östergötlands län Heltid
Ansök på företagets hemsida

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Vi sätter samhället i rullning
Med oss på MTR gör du skillnad varje dag året om. För våra resenärer och för samhället omkring oss. Vi är nära sextusen lokförare, tågvärdar, tågtekniker och trafikinformatörer som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid, resor till farmor, konserter, upplevelser.

Under pågående pandemi har vårt fokus legat på att fortsätta leverera full trafik med högsta punktlighet för att de som verkligen behöver resa ska kunna göra det på ett tryggt sätt. Vi har hållit samhället i rullning!

Vi söker Mälardalens framtida lokförare
Mälardalsregionen står inför en spännande tid med utökad tågtrafik, nya tåg, en nyöppnad depå och en sammanslagning av två tågtrafiksystem, det nuvarande Mälartåg och Upptåget. Den 12 december 2021 tar vi på MTR över driften av Mälartåg och sen är det även trafikstart för Upptåget i juni 2022.  

Tillsammans med Mälardalstrafik vill vi utveckla framtidens Mälardalen och skapa en attraktiv kollektivtrafik för ett hållbart samhälle. Och för att kunna leverera en utmärkt service till våra resenärer söker vi nu skickliga lokförare med stationeringsorter Stockholm, Linköping, Hallsberg och Eskilstuna.

Som lokförare hos oss är du ansvarig för att köra tåget på ett säkert och tryggt sätt i enlighet med tidtabell så att våra resenärer kommer fram i tid. I en händelserik och utmanande miljö har du alltid dygnet runt-stöd från våra driftledare på det operativa centret och ett team kunniga kollegor att utbyta erfarenheter med.

Du har en central roll i kommunikationen med trafikledning och resenärer, i synnerhet vid trafikstörningar. Tillsammans med våra tågvärdar är du ansiktet utåt mot våra resenärer. Du gör stor skillnad för resenärernas upplevelse av resan genom att du möter resenärer på plattformen, kör tåget på ett mjukt sätt och att du tillsammans med tågvärden informerar resenärerna ombord. 

Dina huvudsakliga uppgifter är att:

  • Framföra tåget med säkerheten främst samt med fokus på punktlighet, komfort och med minsta möjliga energiförbrukning
  • Arbeta förebyggande genom att uppmärksamma och rapportera avvikelser och därigenom bidra till ständig utveckling

Du som söker till oss
Vi söker dig som har en lokförarexamen och har ett giltigt lokförarbevis. Som lokförare på Mälartåg krävs det att man har en hög säkerhetsmedvetenhet, då säkerheten alltid har högsta prioritet. Vidare söker vi dig som kan agera lugnt och tryggt vid tillfällen då situationen eller trafiken kräver det. Även om man befinner sig ensam i hytten är det viktigt att alltid vara en lagspelare.

Våra värderingar genomsyrar allt vi gör
Vår vision är att vara ett ledande globalt företag som genom omsorgsfull service länkar samman och utvecklar hållbara samhällen. Utifrån vår vision driver vi all vår verksamhet enligt fyra värdeord: Utmärkt service, ständig utveckling, ömsesidig respekt samt mätbara resultat. Läs mer om oss på [ Link removed ]

Välkommen med din ansökan!
Vi hoppas att du vill följa med oss på resan och utveckla Mälardalen. Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Ansökan sker via vår hemsida så gå in på denna länk och ansök: [ Link removed ]

Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta [ Email address blocked ] . 

Vi söker lokförare på heltid. Urval och intervjuer sker löpande så vi önskar gärna att du söker tjänsten direkt, sista dag för ansökan är 6 juni. Anställningen börjar med en 3 månaders utbildning med start den 9 augusti eller den 6 september 2021. 
Vi hoppas du vill vara med på vår spännande resa!


MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi ca 6000 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm och från december 2021 även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök [ Link removed ] .

 

Rekommenderade jobb

Är du vår framtida Lokförare på MTR Mälartåg?
MTR Nordic Linköping Heltidsanställd
Produktutvecklare med sinne för aromer i Norrköping
Nordarom AB Östergötlands län - Norrköping Heltidsanställd
Ej angett
Spännande roll inom orderhantering och kundtjänst i Norrköping
Ekulf AB Östergötlands län - Norrköping Heltidsanställd
Ej angett
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Job ID: 2138_GS_MTRNordic